Golf MK3 Поставяне на шибедах

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Поставяне на шибедах на Голф 3

Мнениеот Bai Sando » Нед 05 сеп 2010 20:33

bango.1 написа:
Vento написа:
IceHeart написа:....
Което отново доказва, че проблемите идват от неграмотно отношение... няма да питам сменял ли си му уплътнението и кога последно си му чистил отводнителните канали... :mrgreen:

Колегата е много прав,че абсолютно никой незнае че трябва да се подържа и,че има консумативи за подмяна и още един глас за Люк/Шибедах това за мен е една от най-добрите екстри замислил съм играта да я направя на Голф 4 но се оказа,че шината която имаме е крива и си търся читава намеря ли монтирам на секундата колега даваи смело не се замисляй
Успех

В теб(вас)не се и съмняваме...вие от 7-8 коли една правите,та един шибедах няма да монтирате mhihi

Потребителски аватар
bango.1
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bango.1 » Нед 05 сеп 2010 20:41

Ха ха Колега наистина не е кой знае какво една дупка на тавана :D и си ти за Голф 4ри е тегаво да се намери кората на тавана

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 05 сеп 2010 20:45

Так е.Виж тройки в моргите бол..ама за 4-ки още са малко кът частите :wink:
:beer :beer :beer

Потребителски аватар
bango.1
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bango.1 » Нед 05 сеп 2010 21:39

Ами не че са кът частите
а са малко 4ки с шибедах

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Съб 11 сеп 2010 19:21

monty написа:Колеги, реших да си сложа шибедах на голфа преди да съм го пребоядисал. Колата е излязла от завода без шибедах и следователно е без фабричните отводнителни канали на колонките при вратите и багажника. Какво бихте ме посъветвали, ако се направи кадърно има ли шанс да не тече? :mrgreen: Или е загубена кауза без отводнителните канали? Ползвах търсачката, но открих тема как се поддържа и какво може да се счупи, но не и как се поставя на кола без заводски такъв.
Благодаря предварително! :beer

Срязваш си твоя, и слагаш таван с шибедах(заедно с колонките-не само покрива).Така ще е най-удачно.Или сменяш колата. mhihi

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пет 17 сеп 2010 17:52

А да питам на Голф 2 дали може да се сложи стъклен шибидах че този тенекиения нещо не ме кефи :) Свикнал съм на Пасата на стъкления шибидах и дори и затворен да си гледам секундите на светофарите и сега на Голфа ми е малко зор

KRASEN_SPARCO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRASEN_SPARCO » Пон 27 дек 2010 20:19

А аз имам друг въпрос колко парички струва нов шибидах за голф 3 ,някой знае ли,моя работеше докато една сутрин го намерих леко открехнат,искали да влизат от там и му таковали мамата,купих си втора ръка бачкаше на няколко отваряния и дотам, та някой знае ли нов колко струва,даже машинка не ми трябва моята работи

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 28 дек 2010 18:11

traficanta написа:Аз защо ли нямам проблеми :hmmmm :hmmmm :hmmmm :hmmmm

Не дърпай дявола за опашката колееегаа :mrgreen: . Това в рамките на шегата...но имам едно запитване,малко офф от темата. На мен ли ми се струва или при VW шибедаха е рядкост при колите с заводски климатик/климатроник :roll:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Вто 28 дек 2010 18:17

То не е само при VW, при почти всички марки и модели е така - климатик/-троник според много хора обезмисля идеята на люка за вентилация на купето. Което аз не споделям, защото той има и други готини функции - да ти се вее перчема (все едно си в кабрио), без да ти духа (като на отворен прозорец) или да гледаш слабото пролетно/есенно слънце, синьото небе... топли душата!
Моята колиба е с всички възможни екстри за Голф 3, пък им се досвидяло един люк да сложат... :beat_butt2 което още обмислям дали да не променя.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Вто 28 дек 2010 19:19

napster написа:А да питам на Голф 2 дали може да се сложи стъклен шибидах че този тенекиения нещо не ме кефи :) Свикнал съм на Пасата на стъкления шибидах и дори и затворен да си гледам секундите на светофарите и сега на Голфа ми е малко зор

И аз задавам същия въпрос. Еднакви ли са като размери и захващане тенекиените и стъклените?
На татю астрич е със стъклен и е много по добре.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 03 яну 2011 15:16

Аз поставих от МК3 стъклен шибедах, на Корадото ми.... mhihi mhihi Почти на сто процента става стъклото и на Голф МК :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 05 яну 2011 17:31

Vento написа:На Golf 3 с ръчка са много рядко, само на някои CL и то не всички... Друго си е джиииииит-джиит! Всички проблеми с люковете идват от неправилна подръжка и експлоатация. Колко от вас си го смазват редовно, колко от вас знаят, че уплътненията му се сменят на всеки 5г.??? Да не говорим за моторчето, водачите и т.н.

Старата ми тройка е CL от 1992 - една от първите излязли от завода и шибито е на ток :roll:

Иначе и аз съветвам коегата да не се вкарва във филми...

KRASEN_SPARCO написа:А аз имам друг въпрос колко парички струва нов шибидах за голф 3

Оригиналния мисля, че не се продава вече цял, иначе само единия водач оригинален беше 200+ лв. Взимаш друг 2-ра ръка като преди да го сложиш го почистваш и смазваш обилно.

Тея коли са на по 13-18 години и на повечето люковете им не са виждали смазка различна от тазаи поставена в завода и затова се трошат на поразия.

Последна промяна от radi_nrj на Пет 07 яну 2011 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пет 07 яну 2011 21:53

POLO PAVLETI написа:Аз поставих от МК3 стъклен шибедах, на Корадото ми.... mhihi mhihi Почти на сто процента става стъклото и на Голф МК :да:

Демек, стъклото и тенекията са едно към едно.

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Пет 07 яну 2011 23:27

Vento написа:
IceHeart написа:....
Което отново доказва, че проблемите идват от неграмотно отношение... няма да питам сменял ли си му уплътнението и кога последно си му чистил отводнителните канали... :mrgreen:

А за уплътнението знаеш ли каква цифра ми обявиха?
Отговарям, такава че ще легне по-евтино да се завари и боядиса тавана :screwy
Лично аз, имах проблеми с теч в купето, свалих тавана и шибидах-а и проблемът беше в ламаринката в задната чат на шибидаха. Въпросната ламаринка (отвежда водата към страничните канали) беше прогнила в дясната част- нейната цена беше близо100лв. тогава взех телоподаващото, чук, менгеме и калник от голф3 за донор mhihi

deliivanta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deliivanta » Съб 08 яну 2011 14:06

а някой може ли да ми каже дясна релса на люка пасва ли за за лява страна?

Върни се в “Направи си сам!”