Вътрешен и външен кръг за отопление на G-2?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Вътрешен и външен кръг за отопление на G-2?

Мнениеот lion_heart002 » Нед 17 окт 2010 19:59

Абе не знам какви са тези глупости дето ви се въртят в главите...Преди доста години имах голф 2 1.3...Профилактично си промих големия радиатор,малкия,смених си термостата+цялостна промивка на системата и качествен антифриз и преглед на клапите на парното(бяха си вред така или иначе),резултата беше,че три години докато я карах тази кола,на втория километър,можеше човек съвсем спокойно да си пусне парното...иначе правех следното,отварям и я паля,докато изстържа джамовете и се метна вътре-вече си имаше парно...Та си оправете колите а не търсете под вола теле-той немеца го е измислил и на съвсем кратки разстояния да има парно,не е толкова тъп... mhihi mhihi mhihi

И само да вметна,че при изправно парно,не може да си държите ръката на духалката дори и да е на първа степен вентилатора(просто защото изгаря ръката)...Доста хора се заблуждават иначе,че имат парно...

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 17 окт 2010 21:08

lion_heart002 написа:Абе не знам какви са тези глупости дето ви се въртят в главите...Преди доста години имах голф 2 1.3...Профилактично си промих големия радиатор,малкия,смених си термостата+цялостна промивка на системата и качествен антифриз и преглед на клапите на парното(бяха си вред така или иначе),резултата беше,че три години докато я карах тази кола,на втория километър,можеше човек съвсем спокойно да си пусне парното...иначе правех следното,отварям и я паля,докато изстържа джамовете и се метна вътре-вече си имаше парно...Та си оправете колите а не търсете под вола теле-той немеца го е измислил и на съвсем кратки разстояния да има парно,не е толкова тъп... mhihi mhihi mhihi

И само да вметна,че при изправно парно,не може да си държите ръката на духалката дори и да е на първа степен вентилатора(просто защото изгаря ръката)...Доста хора се заблуждават иначе,че имат парно...

Да но забравяш нещо...че 1,3 е бензин... аами ако караш кола с дизелов мотор ? За бензинови не виждам особена полза..но за дизеловите...определено трябва да има.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 17 окт 2010 21:31

хах ако е с изправни свещи ще имаш парно по-бързо от на бензинка - :arrow:

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Нед 17 окт 2010 22:40

Тези еФФтините печки на 12 волта за запалката са пълен боклук и нямат грам ефект. Миналата зима се излъгах да си купя такава и след няколко дена я върнах обратно. Моето решение на 2-ката ми в градски условия: слагам парче от пластмасов кашон между решетката с фаровете и радиатора - почти не се вижда и спира студения въздух.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 18 окт 2010 9:02

Don_Castelano написа:...слагам парче от пластмасов кашон между решетката с фаровете и радиатора - почти не се вижда и спира студения въздух.
И каква е идеята от това, като водата не върти през радиатора, докато не отвори термостатът, а той отваря, когато колата е вече загряла??? :shock
Това се прави, ако караш Москвич и не ти затваря термостатът и нямаш 10лв. за нов...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 18 окт 2010 9:49

Vento написа:Това се прави, ако караш Москвич и не ти затваря термостатът и нямаш 10лв. за нов...

mhihi +разпробиване на щутцери, превързване на малки кръгове и шайба на в.помпа с по-малък диаметър.
Така, печка на 12в разбрахме че е бошлаф, "рогатката" за парно с трите подгревни свещи иска еб@ти акумулатора и контролер.Уебастото е скъпо и харчи гориво-какво остана? :talk:

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Пон 18 окт 2010 9:58

Тези духалки на 12 волта не вършат работа,купувах такава за трабанта,само дърпа ток от акумулатора ,но няма добър резултат.
Както един от колегите писа,вижте си охладителната система на мотора и отоплителната на колата,колите ни са конструирани за тези географски условия и трябва да топлят добре.
На Шкода Форман за да грее по-добре слагах тънкостенни тръбички в отворите на шибъра ,който пускаше и спираше охладителната течност и резултатът беше много добър.Това е ,защото шибъра пропуска охл.течност към радиаторчето ,но част от нея се върти и преди шибъра и няма този принудителен поток за загряване на радиаторчето.
Сега от отоплението на Шкода Фелиция съм доволен,в системата няма кранче,а е само с клапи на въздуха.
Ако вашите коли са с шибърни кранове,може да ползвате осъществената ми идея,но все пак проверете си системите.

Последна промяна от shotik на Пон 18 окт 2010 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Пон 18 окт 2010 10:02

shotik написа:Тези духалки на 12 волта не вършат работа,купувах такава за трабанта,само дърпа ток от акумулатора ,но няма добър резултат.
Както един от колегите писа,вижте си охладителната система на мотора и отоплителната на колата,колите ни са конструирани за тези географски условия и трябва да топлят добре.
На Шкода Форман за да грее по-добре слагах тънкостенни тръбички в отворите на шибъра ,който пускаше и спираше охладителната течност и резултатът беше много добър.Това е ,защото шибъра пропуска охл.течност към радиаторчето ,но част от нея се върти и преди шибъра и няма този принудителен поток за загряване на радиаторчето.
Сега от отоплението на Шкода Фелиция съм доволен,в системата няма кранче,а е само с клапи на въздуха.
Ако вашите коли са с шибърни кранове,може да ползвате осъществената ми идея,но все пак проверете си системите.

Имах правописна грешка и вероятно съм объркал опциите за поправка,моля за извинение и модератор да изтрие ненужното мнение.

РК0061АН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот РК0061АН » Нед 21 ное 2010 10:06

Аз от парното на голфа съм си доволен както казва колегата докато истържа стъклата си имам парно! Голфа ми е 1.8 незнам какво има предвид колегата с голфа 1.3?

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Нед 21 ное 2010 12:47

Колега и аз смятам че не ти трябва "вътрешен кръг", просто си промии радиатора на парното или цялата система (докато е хубаво времето навън :) ). И аз карам мк2 1.6 на газ и парното ми идва доста бързо за около 4-5 мин. и това че трябва да пари като си поставиш ръката е вярно сигурно но моето не е чак толкова горещо (сигурно и аз трябва да си чистя радиаторчето) но ми върши работа. Та викам по добре си прегледай цялостно парното + как ти е вързан изпарителя и това е от значение.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 21 ное 2010 13:15

Тези малките духалки на 12в.са пълен боклук от всякада.По добре ако има начин преправи някой стар сешоар на женат за 12в.ефекта ще е 100 пъти по голям от въпросните духалки.
Също вариянт е да вземеш подгрев на седалките-по 15-20лева май бяха,повече работа ще свърши.Както казваше в една реклама Гацо:Вънка си вее,мен ми е добре :)

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Нед 21 ное 2010 21:10

Привет колеги,днес остана малко време и "барнах" "каляската".Откачих маркучите на изпарителя от парното и "Го" закачих /изпарителя/ на маркуча който подгрява карба/от тройния маркуч след "гайдата" /който отива в смукателните тръби и карба/ и промих водната магистрала,сварих термостата и запалих.Изпарителя не обледи за сега /притеснява ме, че дебита ще е по-малък отколкото на маркучите към парното, но след някой ден като "скръцне" ще покаже.Недостатък открих /май - така ми се струва/ ,че по бавно свали оборотите/демек по-бавно се върна смукача/,но ще си каже в карането.След запалването духна топло след около 3-4 мин., но и температурата/според стрелката/ не мръдна повече от дебелата бяла черта,но май ще се наложи и аз да я "запердя" отпред в студа.Остава да проверя само дали клапата за топло-студено бачка и тръбите на въздуховодите са навързани.Утре като я повъртя ще покаже дали ще "сгрее" . :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 22 ное 2010 0:33

ако много закъсаш и не ти духа пак топло,с идеята на колегата с духалката-има инвертори и от 12 на 220В и са по 1000 има и 2000 вата но са скъпички

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 22 ное 2010 5:26

Това за рециркулацията дет го мислиш го ЗАБРАВИ за зимни условия :!: :!: :!:
Такова потене на стъклата почва че ако караш няколко часа ше се удавиш от конденза който тече от тях mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 22 ное 2010 8:31

Е ще си открехне прозореца 1 пръст и готово... Тъпо е на старите VW-та, че няма клапа да спира външния въздух, защо да топлим атмосферата и да дишаме на автобусите газовете? :screwy Всяка японска и френска кола го има това от 80-те години.

Върни се в “Направи си сам!”