Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Лупи във фарове на Пасат Б3
Първо си писал че са от Туарег ама биксенон ли са, има ли електромагнит на тях или няма? (подвижна ли е блендата или е фиксирана) Снимката която си дал е от биксенон точно, но според мен твоите не са такива!
Второ - С какви крушки си в момент, с подвижния би-ксенон или със Н7 крушка?
Трето - принципно оригиналните крушки за лупите са или D1S за стария туарег или D2S, това са стандартите за ксенон + D2R, който е за рефлекторен фар!
Четвърто - не знам дали си мерил разстоянията от мястото на закрепване на крушката, съответно до ампулата с газа!
Пето - Тук фокусирането няма нищо общо със бинокъла! Тук имаш една точка в която трябва да е разположена ампулата с ксенона - всяка различна точка е промяна във фокусното разстояние на рефлектора, който насочва лъчите към лупата и от там неспособността и да фокусира по желания начин! Отделно ти при смяна на къси дълги допълнително я отклоняваш!
И за да не бъда прекалено голословен,да ти обясня че говоря от опит по въпроса - моите лупи са от Туарег и са Би-ксенон(с електромагнитна клапа) и в началото ги карах с Н4 крушка и самата ампула идваше на около 7-8мм по-назад и светеше нещо като при теб, може би даже по-зле! Затова ти казвам! Важно е да знаеш лупата от какъв фар е, с каква крушка е светила, да намериш чертеж на такава крушка да видиш разстоянията и тогава да мериш твоята до къде идва и как свети!!
Само ще гажа, че сега фаровете ти все едно нямат лупа - толкова пръснато светят!
Второ - С какви крушки си в момент, с подвижния би-ксенон или със Н7 крушка?
Трето - принципно оригиналните крушки за лупите са или D1S за стария туарег или D2S, това са стандартите за ксенон + D2R, който е за рефлекторен фар!
Четвърто - не знам дали си мерил разстоянията от мястото на закрепване на крушката, съответно до ампулата с газа!
Пето - Тук фокусирането няма нищо общо със бинокъла! Тук имаш една точка в която трябва да е разположена ампулата с ксенона - всяка различна точка е промяна във фокусното разстояние на рефлектора, който насочва лъчите към лупата и от там неспособността и да фокусира по желания начин! Отделно ти при смяна на къси дълги допълнително я отклоняваш!
И за да не бъда прекалено голословен,да ти обясня че говоря от опит по въпроса - моите лупи са от Туарег и са Би-ксенон(с електромагнитна клапа) и в началото ги карах с Н4 крушка и самата ампула идваше на около 7-8мм по-назад и светеше нещо като при теб, може би даже по-зле! Затова ти казвам! Важно е да знаеш лупата от какъв фар е, с каква крушка е светила, да намериш чертеж на такава крушка да видиш разстоянията и тогава да мериш твоята до къде идва и как свети!!
Само ще гажа, че сега фаровете ти все едно нямат лупа - толкова пръснато светят!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Koksan написа:Само ще гажа, че сега фаровете ти все едно нямат лупа - толкова пръснато светят!

аман от фарове с лупи+ксенон

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Koksan написа:Първо си писал.....
Ще ти пиша на ЛС защото тука темата стана на мармалад.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето нещо по въпроса за дължина на крушките: http://ab-clima.dir.bg/_files/4625812.pdf
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не се сърди,колегата koksan е много прова!аз също съм си играл с много фарчета и лупички.Идеята на добрата светлина е да използваш рефлектора зад лупата оптимално!както са го изчислили в завода.За целта най лесно е да сложжиш в лупата,оригинално предвидената крушка,да видиш къде точно е жичката или балончето ако е ксенон и да направиш така че твоето балонче да стои точно на същото място.Ефекта тогава ще е оптимален.За би ксенон при лупата е почти невъзможно да ползваш Н4 крушки защото там не е като при рефлекторните фарове а съвсем друг принципа.Помисли как може да мърдаш металната преграда зад лупата която реже светлината! При поставяне на крушката на точното място за къси светлини и подвижна клапа за дългите,ще останеш много по очарован!
Иначе добре си се захван,поне послушай потило
поиграй си пак малко с фарчетата и разкажи за резултата 
Ето едно клипче на моите фарове.
http://vbox7.com/play:90e78c1f
http://vbox7.com/play:4f4247d1
успех с проектчето
Иначе добре си се захван,поне послушай потило

Ето едно клипче на моите фарове.
http://vbox7.com/play:90e78c1f
http://vbox7.com/play:4f4247d1
успех с проектчето

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
valyo_v написа:успех с проектчето
Благодаря колега......проблема е в моя телевизор

Допуснал съм доста голяма грешка,но я открих!
Обърнал съм лупата

И стъклото определено ще трябва да се изтърга...
Усетих се че нещо не е наред,колкото и да се опитвах да регулирам фаровете или бяха доста близо,или се получаваше тъмно петно пред колата!!!
Свалих единия фар и направих тест със обикновено диодно фенерче ето виж резултата:
Така са светели лупите досега:

Това е когато обърнах фара с главата на долу

Благодаря колеги за критиката,оказа се градивна

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Заиграй се с Фокуса! Не изглеждат зле нещата сега, на колата може би ще е още по-рдобре! Колко близо си бил до стената при снимките!? така и ще ги отваряш, виж направи измервания за фокуса, спрямо реалната крушка и твоята!
- strahil_toshkov
- Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
- Двигател: ABF 1997
- Контакти:
здравей колега, става супер, но има още да се желае
виж и тази тема може да ти помогне много
viewtopic.php?f=53&t=201704

виж и тази тема може да ти помогне много

viewtopic.php?f=53&t=201704
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Айде мако ЪП-че на проекта 
За съжаление габарита в мигача(американския стандарт за Б3) се оказа малко опасен за България....

защото на два пъти ми се случи да ми отнемат предимство мислейки си че съм пуснал мигач,нищо че светлината е постоянна!!!
Затова на преден план излезна пак въпроса с габарита!!!
По форума доста модерни станаха DLR дневните светлини......и като се загледах в тези светлини на АУДИ А8:

и като се позагледах в начелника ми за нощен риболов-идеята се роди

За монтажа мисля че няма смисъл да пиша-съпротивления,жици: както обикновенно....
Резултата:

Фаровете все още не са регулирани след интервенцията и затова светят кой кадето си иска ....
Надявам се да ви допада решението ми за габарит/DLR
Равносметка-2бр.начелници по 4лв.и малко свободно време........

За съжаление габарита в мигача(американския стандарт за Б3) се оказа малко опасен за България....

защото на два пъти ми се случи да ми отнемат предимство мислейки си че съм пуснал мигач,нищо че светлината е постоянна!!!
Затова на преден план излезна пак въпроса с габарита!!!
По форума доста модерни станаха DLR дневните светлини......и като се загледах в тези светлини на АУДИ А8:

и като се позагледах в начелника ми за нощен риболов-идеята се роди

За монтажа мисля че няма смисъл да пиша-съпротивления,жици: както обикновенно....
Резултата:

Фаровете все още не са регулирани след интервенцията и затова светят кой кадето си иска ....
Надявам се да ви допада решението ми за габарит/DLR

Равносметка-2бр.начелници по 4лв.и малко свободно време........
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
ако имаше възможност лупите да са малко по настрани и диодните габарити малко по близо до средата щеше да е супер...но все пак не са зле 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3
Днес вече окончателно приключих със тунинга по предните светлини!!!
Монтирах ксенон 3000к на халогените:
габарити с халогени-

Фарове(6000к)+ диодни габарити+халогени(3000к)-

Монтирах ксенон 3000к на халогените:
габарити с халогени-

Фарове(6000к)+ диодни габарити+халогени(3000к)-

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Ехааа евала колега браво с толкова много ксенон по предницата да не кара човек срещу тебе
,как светят в комбинация Фарове+халоген?
Поздравления скоро май ще има още малко продължение на моя проект

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Speedy86 написа:Ехааа евала колега браво с толкова много ксенон по предницата да не кара човек срещу тебе,как светят в комбинация Фарове+халоген?
Да ти кажа честно все още незнам как светят включих ги само за да ги регулирам и да ги снимам......и спокойно нямам намерение да карам така

Сутринта ще ходя на риба и ще ги пробвам извънградско как са!!!
п.п.-чакай да пиша и аз "ЗАВЪРШЕН"в заглавието

- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Re: Лупи и DLR във фарове на Пасат Б3-ЗАВЪРШЕНО
не е никак грозен , колегата има вкус..
ако не бях ученик и аз щях да направя подобно нещо в предното осветление

ако не бях ученик и аз щях да направя подобно нещо в предното осветление