с какво фолио да си затъмня задните джамци ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- didko_902
- Автомобил:
- Двигател:
А бе колеги задните стъкла е поzволено да са тъмни,ама само страничните,без задния.Моито поло е така,иначе бях налепил всичките-предните,задните и задния,обаче полицаите спреха баща ми и са го накарали да отлепи предните и задния.Така че спокоино лепете, АМА САМО ЗАДНИТЕ СТРАНИЧНИ !!! Не правете това:

- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Ако имаш две странични огледала можеш да затъмниш стъклата на задните врати също така и задния прозорец с каквото си искаш фолио та ако искаш и ламарина може да сложиш вместо стъкла и няма да имаш проблем с КАТ,но ако е фолио по-добре не слагай това от по 3лв. ролката, по-трудно се слага т.е.не се поддава на нагряване защото и това е нужно за някой стъкла ,не се вижда добре през него, избелява и лесно се драска.По добрите фолиа струват повече и ако не си слагал само ще си похарчиш парите ако се опитваш сам да го лепиш.
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо ми се струва,че в закона за движение по пътищата или в Правилника за прилагането на Закона за движение........ си пише ясно кои прозорци на автомобила могат да бъдат затъмнени...
http://law.dir.bg/reference.php?f=zdvp-99
Търсете чл.105.
Търсете чл.105.
- gozzu
magician написа:Защо ми се струва,че в закона за движение по пътищата или в Правилника за прилагането на Закона за движение........ си пише ясно кои прозорци на автомобила могат да бъдат затъмнени...
Търсете чл.105.
Именно този член имах предвид,но не знаех кой е и не ми се търсеше.
Специално съм го търсил и чел за да съм на ясно и да знам ако някои ми съставя изречения относно тъмните стъкла

magician написа:Защо ми се струва,че в закона за движение по пътищата или в Правилника за прилагането на Закона за движение........ си пише ясно кои прозорци на автомобила могат да бъдат затъмнени...
Търсете чл.105.
Според мене тук пише, че е забранено да се намалява видимоста само на челният прозорец. Никъде не се споменава нищо за задният. А нямаше ли нищо такова - "...каквото не е забранено е РАЗРЕШЕНО...".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Задното е забранено със сигурност не само фолио ами и щори нямаш право да слагаш скоро се явявах на листовки и знам
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Задното е забранено със сигурност не само фолио ами и щори нямаш право да слагаш скоро се явявах на листовки и знам

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги може да се лепни на секи жам фолио но трябва да се ходи до кат мисля че вав малкия талон имаше една точка 3D ли нещо такова това е за сякакви лепенки фолио по прозорците но има малко разкатаване до кат и малко пари защото кукуте могат да направят винаги акт заради една лепенка ще искарат че правите реклама на тази фирма имах такав случей полицай друго няма ко да им кажеш
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги може да се лепни на секи жам фолио но трябва да се ходи до кат мисля че вав малкия талон имаше една точка 3D ли нещо такова това е за сякакви лепенки фолио по прозорците но има малко разкатаване до кат и малко пари защото кукуте могат да направят винаги акт заради една лепенка ще искарат че правите реклама на тази фирма имах такав случей полицай друго няма ко да им кажеш
- gozzu
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила
Ми то си пише "стъклата на задните врати" мойта е комби и там където е задния прозорец пак е врата и то задна
така ,че какъв е проблема .
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила
Ми то си пише "стъклата на задните врати" мойта е комби и там където е задния прозорец пак е врата и то задна