плазмен километраж проект

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Re: плазмен километраж проект

Мнениеот boar » Сря 23 фев 2011 22:27

изрежи едно синьо фолио от папка и го прибави към това което е отдолу на километража да стане двойно и по тъмно,гаранция че няма да се виждат :да: ,на мен също се виждаха така на дисплеите ,сложих и 2 ро и ела виж за ко иде реч heavy metal zork

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Сря 23 фев 2011 22:33

live_for_passat написа:според мен плексиглас 2мм дифузиращ бял или син от някое фото, хубавото му е че и един диод да има отзад дифузера разпределя равномерно светлината.

каде.да.го.видя.този.дефозиран.перциглас.в.нета..колега

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Сря 23 фев 2011 22:35

boar написа:изрежи едно синьо фолио от папка и го прибави към това което е отдолу на километража да стане двойно и по тъмно,гаранция че няма да се виждат :да: ,на мен също се виждаха така на дисплеите ,сложих и 2 ро и ела виж за ко иде реч heavy metal zork

намазах..лед.светлините.леко.с.коректор..тушира.светлината.но.пак.се.вижда.

Потребителски аватар
boar

Мнениеот boar » Сря 23 фев 2011 22:36

djembo75 написа:
boar написа:изрежи едно синьо фолио от папка и го прибави към това което е отдолу на километража да стане двойно и по тъмно,гаранция че няма да се виждат :да: ,на мен също се виждаха така на дисплеите ,сложих и 2 ро и ела виж за ко иде реч heavy metal zork

намазах..лед.светлиноите.леко.с.коректор..тушира.светлината.но.пак.се.вижда.

Пробвай така както ти казах ,поне материал имаш и няма да се вижат :да: ,ако не стане ще купиме черните ;)

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Сря 23 фев 2011 22:42

boar написа:
djembo75 написа:

намазах..лед.светлиноите.леко.с.коректор..тушира.светлината.но.пак.се.вижда.

Пробвай така както ти казах ,поне материал имаш и няма да се вижат :да: ,ако не стане ще купиме черните ;)

ще вдигне много километража и няма да могат да се хванат стрелките замислил съм да ги удължа с пълнител от химикал,ако не станат.

Потребителски аватар
boar

Мнениеот boar » Сря 23 фев 2011 22:48

колко да вдигне ,то ти е половин мм !

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Сря 23 фев 2011 22:51

иначе,много.яко.свети,през,деня.бял.фон.с.черни.километри.а.през.ноща.синю.целия

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 23 фев 2011 23:14

Давай снимки да видим а отдолу черно фолио което се използва за ленти на предните прозорци на колите.

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Чет 24 фев 2011 0:05

dinkonikolaev написа:Давай снимки да видим а отдолу черно фолио което се използва за ленти на предните прозорци на колите.

утре.06-00.тръгвам.от.ямбол.посока,софия.ако.искаш.към.7-30.8-00.ще.пия.кафе.на.омв.в.нова.загора...голф/кабрио

Потребителски аватар
Kilara37
Автомобил: Golf 4
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот Kilara37 » Чет 24 фев 2011 2:32

колега сложи някакви снинки и опиши стъпка по стъпка процедурата че това е маняшко :beer

Потребителски аватар
boar

Мнениеот boar » Чет 24 фев 2011 12:00

С колегата опитваме няколко варианта ,дебелина на плексигласа ,подсветката дали да е отзад да осветява плексигласа или вътре в него ,големина на диодите ,както и брой ,материал от които ще светят срелките и много нерви :) ..Още е в процес на изпробване ,до момента все още сме под кривата круша дет му се вика като се стигне до резултат които ще се поеме вече в една посока ще има подробно описание и снимки :да:

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 24 фев 2011 12:27

Мисляче идеята която предложих е в пъти по лесна но да видим.Азможе да се помъча да изработя едни плазмички за уредите от лада.Ще използвам плексиглас от кутийките за ЦД дискове понеже там той е доста тънък :)

Потребителски аватар
boar

Мнениеот boar » Чет 24 фев 2011 12:51

dinkonikolaev написа:Мисляче идеята която предложих е в пъти по лесна но да видим.Азможе да се помъча да изработя едни плазмички за уредите от лада.Ще използвам плексиглас от кутийките за ЦД дискове понеже там той е доста тънък :)

При нас няма нужда да матираме плексигласа ,защото ще ни е нужна максимална пропускливост + това от предната му страна ще е със синьо фолио тъй че няма смисъл от мат ! А за твоята идея с ладичката ,не си спомням на какво разстояние са въздуховодите от врътките на парното ,имай впредвит че при температури 60-70 градуса тоя тънък плексиглас които си избрал може лесно да се деформира !

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 24 фев 2011 19:46

Монтирани са на голф 3 доло в барчето.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 24 фев 2011 20:00

"Боже, колко мъка има по тоя свят..." Аз искам да попитам автора на темата-ти, човече, в училище стъпвал ли си някога изобщо :?: Ако си, в което силно се съмнявам, вземи та си припомни какво са ти говорили учителите :!: Това което правиш аз го класирам като голяма доза циганийка, честно... Ама я вземи та се сети да сложиш снимка нещо, да видим тоя перциглас поне, а към колегата Динко-ти сериозно ли си вярваш, че ръчно ще гравираш нещо подобно, понеже аз малко мисля си прекалил с оптимизма, пък и това дето го показа на компютъра ти изобщо не ми прилича на нищо. Ааа не всъщност ми прилича-точно наподобява произведенията на един познат, дето всеки път се смея като ги видя :lol:
Но в крайна сметка е важно на вас да ви харесва-все пак километража си го гледа само човека зад волана :да:

Върни се в “Направи си сам!”