Как да си разредя боята

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Re: Как да си разредя боята

Мнениеот Гергин » Сря 09 мар 2011 22:21

gencho84 написа:
feikot написа:За лака не бях сигурен ! :Mr Green Fun Иначе,метода с пръчката как по-точно да му обясня чрез форума.По принцип като бъркаш с клечицата и я извадиш от боята трябва де е аха аха да се прекъсне струйката.Не да капе не да се стича.

Пич,колко пъти трябва да ти казвам,като не разбираш не пиши.Кадето и да отворя гледам твоите простотии.Целия форум е пълен с твоитв глупости

Генчо, това дето даваш така определения на някой не е много културно!!! Дори и да си прав. Вместо да го правиш, дай акъл на човека как да свърши работата. Тук не е училище да се превъзпитаваме, ще се съгласиш.

chefo.gti3. Огледай на боята какво пише. Порови и в интернет. Мани ти, не е толко голяма философия. :lol: :lol: Малко практика, инструмент и поне една бира. Казвам го от опит.
Иначе как и да го пръснеш все ще ти хареса, защото ти си го правил с мерак. Докато не го почнеш, няма как да разбереш. :beer

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 10 мар 2011 0:25

gencho84 написа:
feikot написа:За лака не бях сигурен ! :Mr Green Fun Иначе,метода с пръчката как по-точно да му обясня чрез форума.По принцип като бъркаш с клечицата и я извадиш от боята трябва де е аха аха да се прекъсне струйката.Не да капе не да се стича.

Пич,колко пъти трябва да ти казвам,като не разбираш не пиши.Кадето и да отворя гледам твоите простотии.Целия форум е пълен с твоитв глупости

Гена,фани се разкарай.Изходих от лаковете с които съм работил по вили и други дървени покрития.Ти специалисте, защо първо не се научиш да пишеш правилно,тогава да ме оценяваш.Макар,че едва ли си дорасъл де.И кой беше ти да ми казваш,какво да правя ?

Потребителски аватар
gencho84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho84 » Чет 10 мар 2011 20:21

:beer

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Съб 12 мар 2011 7:21

Kолега ако боята е акрилна се разрежда 2:1 и 5-10% разредител .Ако е база лак базата също се разрежда но с РАЗРЕДИТЕЛ с кореселин също става обаче после боята може да стане на петна( за конвекционални бои не за база и металик на водна основа) .Лака също се разрежда в зависимост от това какъв е най често 2:1.Колегата е прав че има мерителни канички за определяне съотношението боя втвърдител разредител,също така има и измервателни линийки.За бронята и калника са достатъчни 200 гр лак +100 гр втвърсител и 20-30 грама разредител.Ако незнаеш точно как да го направиш отиваш в магазина и казваш 200 гр комплект (там ще ти дадът точната пропорция) само смесваш и пръскаш .Дано съм бил от полза успех с начинание. 8)

P.S: Един съвет първата ръка е много тънка изчакваш да дръпне (може да пипнеш на весника с който си облепил) лака при докосване трябва да лепне и да се изтегля на конци тогава си готов за втора ръка,при незадоволителен резултат може и трета като задължително изчакваш между ръцете иначе става така нареченото оливане.И не пръскай с малко или прекалено много въздух защото се получава така наречения портукал :lol: .Най добре първо боядисай някоя ламарина да видиш за какво става дума .

Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Мнениеот albena_sladurana » Нед 13 мар 2011 10:21

Да колеги,варианта с пръчката и най удачен.Все пак пробвай от всичко щом имаш материали :)Пръсни само калника и виж дали всичко е 6,и ако е така пръскай смело.Дай после да видим резултата и кажи рецептата :да:

Върни се в “Направи си сам!”