Заключване на вратите след запалване на автомобила

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 15 сеп 2006 19:20

Наистина това е УЖАСНО, както се изразиха и колеги по-горе! Добре, че намерих как се спира тая функция на моята кола, че ме подлудяваше само "щраааак-щрааааааааак!" и като искам да сляза да си отключвам, а и много амортизира компресора и машинките (аз поне по 30 пъти на ден давам на контакт)! :!:

Raptor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raptor » Пет 15 сеп 2006 19:51

още един глас против тази "екстра", ВЕНТО как се изклучва това чудо ако не е тайна

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 15 сеп 2006 20:27

моя Голф така се заключва.когато ми е отворена някоя от вратите и дам на контакт не се заключва, но иначе винаги.една сутрин я оставих на женския пазар-запалена, а аз обикалях кото куче покрай месерница около нея.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 сеп 2006 20:28

1- като дадеш на контакт, не се заключва веднага :idea: а след около 10-15 сек.
2-като запалиш,и отвориш вратата след това колата не с езаключва сама :idea: :idea: изключено е да се самозаключи.Всеки ден слизам да затворя гаража след мен и се сещате че не гаса двигателя, нали пък никога не съм си чупил дръжките.......
3-всички тези функции изглежда че зависят от самата аларма,така че...
4-аз съм доволен и ползвам тези опции
:wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 15 сеп 2006 20:55

Когато си купих алармата ,към нея имаше упътване кое пинче за какво е и кагото махнеш или сложиш едно ,въвеждаш определената функция или я извеждаш. При мен пинчетата ми се намират от едната страна на самата аларма ( противоположната на тази дето излизат всичките кабели). Ако и при теб има такива пинчета просто си поиграй с тях и ще разбереш дали твоята аларма поддържа тази функция.

Моето ЛИЧНО мнение е ,че това е пълна гадост/глупост ,но ако всички мислеха като мен нямаше вообще да я измислят тази функция на централното. :roll:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Съб 16 сеп 2006 10:22

Ами на всяка аларма е различно, обикновено е комбинация от копчета, трябва да го пише в описанието. Моята е SUN I M1000 и става със задържане на 2 бутона, мисля, че 3+4 на контакт беше.
Сега ми припомнихте, как в най-лютата зима една вечер запалих колата да загрява, докато аз заключа магазина и тя се самозаключи, в което време аз бях заключил магазина, пуснал аларми и т.н., колегите също затвориха и... се наложи да стоя 10-15мин на студа, а колата да си работи тихо на място и парното да прави баня вътре, докато майка ми донесе с такси от вкъщи резервните ключове.... :evil: :x :evil: Ами ако нямаше кой да ми ги донесе????? Трябваше да я гася по пиратски начин! :twisted:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 16 сеп 2006 12:19

на мерцедеса е така като караш с повеече от 25км/ч се заклучват но отвътре се отжаря напражи си дърпаш ръчката за отваряне и се отжаря вратата но от вън не може да се отвори при тоя режим

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Нед 17 сеп 2006 16:58

Карах служебен Меган с такава функция, но я деактивирах. Замислял ли си се над ситуация на лек удар, при който някой от вън се опитва да ти помогне, но не може :( . Ако е тежък (ДА НЕ СЕ СЛУЧВА НА НИКОЙ!) всяка секунда може да е от значение

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: Заключване на вратите след запалване на автомобила

Мнениеот 4i4o-dido » Нед 17 сеп 2006 17:33

Това е функция на алармата.Може да се активира и деактивира с поставяне и махане на джъмпер/мост/.

Потребителски аватар
-Maxxx-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот -Maxxx- » Нед 17 сеп 2006 17:48

Аз по принцип знам о баща ми че по време на движение не е мног хубаво да се заключват вратите защото при някаква катастрова може вратата да се повреди и да остане в заключено положение и да неможете да излезете!

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Пон 18 сеп 2006 0:03

Както пък и на предната ми работа имах колега който на светофар го извлякоха от колата му и доде се опомни духнаха с нея....

Аз съм зА функцията, имам си я и я ползвам.....
примерно жената квато е заплес седи и си блее а малката отзад и е интересно пресяга се оттрани и дръпва дръжката за отваряне... ку не е заключено.... сещайте се...

+ тва си има чопчета отгоре за ръчно заключване/отключване... които иска да слиза - отключва си и готово

Потребителски аватар
Stone
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stone » Пет 22 сеп 2006 14:03

Колега,
моето лично мнение е, че това е една изключително коварна функция. Само си представи какво може да се получи при евентуална катастрофа (да не дава Бог)!!!!!!!!!!!!!!

На предишната ми кола беше активна, но я забраних (все пак имам 2 деца). Сега просто не е пусната. Ако толкова те притеснява, просто си заключвай вратите ръчно (от шофьорската).

Вярно е, че може де те "извадят" от колата ненадейно (никои никога не е застрахован от подобно нещо, особено в България), но ако колата ти е застрахована, шанса според мене не е голям. Прецени за себеси дали ти трябва такова нещо, иначе ако алармата ти го поддържа всеки алармаджия ще го активира. Успех!!!

Потребителски аватар
FLAIR
Автомобил: Golf IV
Двигател: SR 1999

Мнениеот FLAIR » Пет 22 сеп 2006 14:30

Хубаво зачеквате темата за сигурността. Имам един контра-въпрос на предното мнение: наясно ли си, защо САМО предното стъкло е триплекс? Дори при последни модели на топ-марките. А не би-било (много) по-скъпо и страничните да са триплекс...

И още нещо - ако удърът (да не се стига до там) е толкова силен, че да изкара централното от строя, значи вртата е достатъчно изкривена, т.е. отварянето и е сериозно затруднено.

Аз лично имам тази фукция от 5 години, доволен съм от нея. За удобство съм си извел две малки бутончета под маншона на скоростния лост върху пластмасата и често който се качи при мен доста им се радва, защото изглеждат досущ като истински. Риск съществува, ако почнат да не правят хубав контакт ключетата на вратите, защото тогава алармата може да заключи автомобила, когато в него няма никой, а двигателят работи (или е на контакт).

На новите автомобили е направено по-хитро - при скорост над 8-10 км/ч час подава импулс за заключване.

А колкото до застраховката - не съм много сигурен, дали тя покрива грабеж (да те сменят зад волана въпреки твоето нежелание).

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 22 сеп 2006 16:49

При мен този въпрос е решен по друг начин: от копчето на самото дистанционно на алармата мога да заключа вратите по всяко време когато двигателя работи. Иначе самите врати не се заключват автоматично, когато запаля колата. В момента в който изключа от контакт алармата автоматично отключва вратите, ако те са били заключени по време на движение или работещ двигател. Функцията е полезна и я ползвам от време на време.

golf_tuning
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tuning » Пет 22 сеп 2006 17:07

Яка ралта.Едно компресорче преебах с тия екстри :roll:
Значи колата се заключва 15-тина сек след като си дал на контакт ама ако отвориш вратата през тия 15 сек,след тва колата не се заключва 8) :)

Върни се в “Направи си сам!”