Може ли дългите светлини да светят без късите

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Може ли дългите светлини да светят без късите

Мнениеот Koksan » Чет 21 юли 2011 0:53

А защо ще пестиш от ксенон, при положение че една ксенонова крушка вече е почти колкото една халогенна, а животът и е сигурно поне 10 пъти повече??
А и също так а емалко безмислено да слагаш "тенекийка" защото тогав аи през нощта няма да можеш да си ползваш дългите като хората и трето, но не на последно място .... друг начил освен DRL и да ти светят само дългите - няма, при положение че за да пуснеш дълги, задължително трябва да си включил късите от ключа на фаровете!

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Чет 21 юли 2011 1:13

WesT_Pz написа:(отварях фаровете и им сложих по една тенекиика от долу та светлината да е насочена надолу а не да заслепява)

Това е гениално mhihi mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 21 юли 2011 9:03

WesT_Pz написа:...и да знам вече да не се обръщам към вас.

Не виждам причина да се сърдиш, когато едно нещо не е редно и колегите не се съгласяват с него. Тук винаги можеш да получиш ценен съвет, но има общоприети правила, които трябва да се спазват, когато си участник в движението на пътя.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 21 юли 2011 15:58

WesT_Pz написа:Ще ли ти се...обаче няма да стане,все пак никой от вас незнае как ми светят фаровете и веднага ще заслепявам хора(отварях фаровете и им сложих по една тенекиика от долу та светлината да е насочена надолу а не да заслепява) но както и да е мерси че ми помогнахте да направя това което искам и да знам вече да не се обръщам към вас.

Първо изяснявай какво искаш, какво си направил до момента и знаещите ще ти кажат какво да направиш допълнително! От сърдене само ти губиш! :wink:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 22 юли 2011 16:00

WesT_Pz написа:Ще ли ти се...обаче няма да стане,все пак никой от вас незнае как ми светят фаровете и веднага ще заслепявам хора(отварях фаровете и им сложих по една тенекиика от долу та светлината да е насочена надолу а не да заслепява) но както и да е мерси че ми помогнахте да направя това което искам и да знам вече да не се обръщам към вас.

Колега не се обиждай но си мисля че нищо не си разбрал от всички коментари по тая тема scare .Човека ти каза виж във търсачката напиши ДРЛ или в гугъл не е скъп ще ти светят дългите светлини със примерно 40-50% от светлината си.Купуваш си такъв модул ще ти се обясни как да го свържеш лесно е.А за това че си сложил тенекийка на фаровете си вероятно е на ксеноновата крушка,а ти искаш да ползваш другата на дългите светлини-нали разбираш защо се сменят от дълги на къси когато идва насрещна кола.

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Пет 22 юли 2011 18:36

И щом си сложил тенекийката как ще караш през нощта като тръгнеш някъде? За градско няма нужда от дълги, но извънградско са полезни. И не е практично всеки път да правиш гимнастиката да вадиш пластинката от фара.
И незнам защо се правиш на сърдит при условие, че си казал нещата с недомлъвки и никой не е гадател да знае какво си направил или ще направиш за безопасността на другите. А идеята е приета буквално и с право критикувана в този си вид. :да:

Върни се в “Направи си сам!”