Как да си пуснем кабел от акумулатора до радиото Golf 3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си пуснем кабел от акумулатора до радиото Golf 3

Мнениеот damqnski » Съб 24 сеп 2011 11:49

Вече имам монтиран предпазител 30А но още не съм го снимал и това ще стане
а за колегата които мисли че идеята е тъпа си е негово мнение а и щом си играя да пускам кабел със сигурност съм се запознал с всички варианти и съм избрал този вариант просто ако обичаш редовно да слушаш силна музика това е според мен варианта ако не искаш да претоварваш инсталацията на колата на мен ми изгоряха контактите от клемореда и остана кабела с постоянния (+) които и тои не се знае какъв товар може да държи а и инсталацията за радиото е разчетена за 4х20В а всички знаем колко вата са днешните радиа не казвам че всички трябва да сменят кабели просто при мен дисплея не светеше равномерно като удари баса и реших да се застраховам ;) в колата на баща ми съм свързал постоянния + и няма проблеми той си слуша нормално и не му мига дисплея

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 24 сеп 2011 18:25

Хубаво е,че си сложил бушон :да:
Сега можеш да спиш спокойно :beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 25 сеп 2011 8:37

damqnski написа:инсталацията за радиото е разчетена за 4х20В а всички знаем колко вата са днешните радиа не

и колко си мислиш че е номиналната им мощност?!
истинските марки са м/у 4х 20 и 25-26вата

при положение че имаш и 10А предпазител на радиото, а при надута музика не гори :screwy

ти си знаеш, твоя работа. каквото мисля съм го написал, за да не тръгне някой друг да си доокабелява колата...

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Нед 25 сеп 2011 10:52

хубаво би трябвало да знаеш че оригиналното радио е с бушон 3.5А а сега на радиото съм десетина А какви укра6ения слагаме на колите ни си е личен избор ;)

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Чет 06 окт 2011 7:33

Ах тия прозрачни китайски кабелчета много грозно ми изглеждат и то лепнати директно на акомулатора, без допълнителен бандаж, трябва ти постоянен плюс ? Ами на гърба на бушонното табло имаш поне 4 свободни клеми 30+ разчетени за далеч по-големи товари от стандартно СД, напълно съм съгласен с Пешката.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 06 окт 2011 8:15

damqnski написа:Вече имам монтиран предпазител 30А

maikomila По-голям нямаше ли? Пич със тая квадратура на кабела и тоя предпазител еле па ако е китайски ше изгориш като факла.
Ето ти тема за размисъл за подборът на предпазители :arrow: viewtopic.php?f=1&t=43617
Аз до сега плеър със предпазител по-голям от 15А не съм виждал. А повярвай ми доста са ми минали през ръцете mhihi
Относно дефекта със гасненето докато върти стартера да гасне плеъра то е неизбежно. Падне ли на 10,5V електрониката мре. Защитата за ниско напрежение сработва и гаси плеъра.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 06 окт 2011 9:14

много колегиално човека е решил да сподели в 'направи си сам'

работата е там, че без да осъзнава е направил нещо немного умно, и невиждам колко човека трябва да му го кажат, за да го осъзнае. Очевидно че не е в час с тоците, бих го посъветвал да ибягва да пипа там, щото е тока шега небива, или ако ще прави нещо, поне да се консултира.

идея ли ти е каква мощност може да захраниш с 30А предпазител и какъв трябва да е кабела, отделно за какъв чеп ти е, и отделно пък що от акумулатора :!:

Казвам ти го за последен път, ще се радвам да помислиш малко, вместо да се държиш като ощипана ученчка, пък ти каквото искаш си прави, колата е твоя.

Отделно че и някой друг дето не е в час, може да тръгне да прави същите глупости, а аз ги намирам за опасни.

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Чет 06 окт 2011 22:38

znainainai написа:
damqnski написа:Вече имам монтиран предпазител 30А

maikomila По-голям нямаше ли? Пич със тая квадратура на кабела и тоя предпазител еле па ако е китайски ше изгориш като факла.
Ето ти тема за размисъл за подборът на предпазители :arrow: viewtopic.php?f=1&t=43617
Аз до сега плеър със предпазител по-голям от 15А не съм виждал. А повярвай ми доста са ми минали през ръцете mhihi
Относно дефекта със гасненето докато върти стартера да гасне плеъра то е неизбежно. Падне ли на 10,5V електрониката мре. Защитата за ниско напрежение сработва и гаси плеъра.

начи мился че минималните ми познания ми стигат да го схвана това но след като двигателя запуснеше радиото продължава да мълчи ако някой иска да сменя клемореда няма проблем но не ми се носят 10 ключа в мен заради тъпото радио след това направих мост между постоянния + и захранаването но беше доста по тънко кабелчето на постоянния + а предпазители има сем сикис и мога и 0,5А да сложа и да направих си експеримента да изгоря един 30А и изгоря без да топи корпуса си естествено не на акумулатора на колата и така а имам и други планове за развитие на музиката и интериора :wink: пък може и да не съм проспал някои закони във физиката и да съм си направил сметка на последващата консумация

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 07 окт 2011 4:23

От акумулатора тръгва един дебел червен кабел и отива до таблото с бушоните (не до клемореда), наистина е по-лесно да се вземе постоянен плюс от свободните букси в края на този кабел (и няма нужда нищо да сменяш, особено клемореда), но и така както си го направил става само дето е доста по-трудно. И Знайко е прав, че бушона е твърде голям - винаги се слага възможно най-слабия предпазител, който може да издържи товара - радиото ти ще работи и с 10А бушон, но при евентуален проблем по-малкия бушон ще изгори по-лесно и вероятноста да се запалиш е по-малка.
Ако решиш да добавиш още някакъв консуматор и 10Амперовия бушон се окаже малък е по-добре да сложиш втори бушон за новия консуматор. Добре е да се пъхнеш под таблото и да разгледаш добре бушониерата и ще се убедиш, че оттам наистина е по-лесно да се вземе ток за нови консуматори.
Постоянно захранване може да се вземе и от запалката, но не е за препоръчване точно защото нейния бушон е твърде голям.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 07 окт 2011 12:40

На запалката е 15А предпазителя а на фабричното окабеляване за музика е 10А :idea:

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Пет 07 окт 2011 13:19

от запалката ток не зимам щото на един познат с ровър му се подпали инсталацията от паднала монетка вътре бушона ментак не прекъснал веригата а се стопил корпуса
вече се сдобих и с втора фасунка за бушон и ще предпазя + и - по отделно с по 15 А а ако по нататък видя че загряват ще бъдат подсилени

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 07 окт 2011 18:36

damqnski написа:от запалката ток не зимам щото на един познат с ровър му се подпали инсталацията от паднала монетка вътре бушона ментак не прекъснал веригата а се стопил корпуса

maikomila

правилно би било да се каже:
подпали се инсталацията от бушон ментак, а не от паднала монетка! Имаш ли калпав бушон който да не изгори при късо, то откъдето и да вземеш ток е все тая.

И да те питам какво толкова си сложил като сд, каква е тая неземна мнощнст че изисква цялото това окабеляване, щото явно съм голяма будала да хвърлям пари за кабели, усилватели, говорители... Даже плеъра ми е 8 серия на пионеер и е с най-мощното уж стъпало 4х60 (ако ти говори нещо като м/у другото го храня със заводската инсталация), а то видиш ли имало какви сд-та с такава мощност че им слагат 30А предпазители. И аз си мисля че имам сд, пък то гледай к'ва била работата :screwy

начи мился че минималните ми познания ми стигат да го схвана това...

без да ми се сърдиш, ама за от цялата работа за едно си прав, че познанията ти са наистина минимални, ама толкова минимални че нищо не схващаш. Съжалявам, дано не го приемаш лично и повече няма да ти се меся в работата а и не намирам никакъв смисъл начи.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 07 окт 2011 20:00

znainainai написа:На запалката е 15А предпазителя а на фабричното окабеляване за музика е 10А :idea:

Моята запалка е с 30А - като го видях ми се видя големичък защото и лампата в купето е на същия бушон, а тя едва ли е с дебели кабели. Ще проверя и ако трябва ще го сменя.
damqnski написа: вече се сдобих и с втора фасунка за бушон и ще предпазя + и - по отделно с по 15 А а ако по нататък видя че загряват ще бъдат подсилени

Няма смисъл от втори бушон, всяка снадка е възможно да ти направи проблем, а втори бушон значи още няколко излишни снадки. Сложи си 15А, а ако добавяш още някакъв консуматор тогава използвай втората фасунка. Ако 15А бушон ти загрява от музиката по-вероятно е снадките около бушона да са хлабави, а не че бушона е слаб.

Върни се в “Направи си сам!”