Вапрос за термотроник!!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Вапрос за термотроник!!!

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 03 окт 2011 10:56

Офф, ако съм знаел че е толкова проста работата, да съм го измъкнал от пасата деа и нищо нямаше да ми струва :banghead:
Аз свалих само ел огледалата с инсталацията, маке му и трън, а имаше термотроник тоя пасат.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 03 окт 2011 11:56

znainainai написа:Колега във голяма грешка си може да се монтира мотор позиционера на място ама е малко голям :seeex . И все пак е възможно за целта се маха барчето, и въздуховоът за обдухване във краката. Като ги няма се открива достатъчно място за работа а отворите за винтовете за закрепване на мотор позиционера са предварително заработени :wink: На моя пасат имах проблем със мотор позиционер на климатроника за 10мин беше свален,подменен и монтиран обратно. На 15-тата минута колата беше на пистата mhihi

Да си призная честно наистина незнаех че може да има достъп до тази клапа без да се маха таблото.Предполагам че и на толедото е по този начин,ако да може да се оглеждам за такава екстра.И все пак има ли начин да се разбере външно да речем в моргата дали има такава екстра колата,или те моргаджиите ще знаят.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 03 окт 2011 13:56

Средната врътка не е само червено и синьо, а е разграфена на градуси през два, мисля 18-20-22-24
Ето снимчица Изображение
И някакво решение на нещо си http://www.vwts.ru/forum/pda/index.php/t165271.html

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 03 окт 2011 22:15

Яяя това вече е нещо то даже пише на него термотроник ще взема да се разтърся да видим кво ще излезе.Само като знам че скоро сменях осветлението със светодиодно и го направих завинаги да е така пак ще има разглабяне. mhihi

Потребителски аватар
dishata
Автомобил: SEAT IBIZA
Двигател: AHU

Мнениеот dishata » Вто 04 окт 2011 21:26

А на какъв принцип работи този termotronik?Кога започва да духа топло-преди да стартираш двигателя ли се настроиват градусите или след това? :beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 04 окт 2011 22:56

термотроника не прави топло,няма печка или каквото и да е там, само регулира Т.

в режим на отопление си е чист климатроник, само дето градусите не са ти на дисплей, а са на копче. Абсолютно същото е като при мерцедес 124/190 или бмв е30/е36 и по-големите...

нищо не се налага да настройваш предварително. Веднъж задал 25 градуса примерно, не те интересува навън дали е +20 или - 20, в купето така и иначе ще се поддържат 25 градуса, естествено топлината ще идва от парното...
Ако искашш да промениш Т, просто завърташ на желаните градуси.

Аз лично избрах варианта термотроник с кклиматик,а не климатроник, понеже оставам на варианта на управление на клапите с жилаа, системата е по-проста и надеждна, особено както и повечето климатроници от отва време нямат и функция екон...
а все пак имах и 2 термотроника, отделно и ме поблазни самата идея да комбинирам така нещата, щото незнам фв да са го правили.

Потребителски аватар
dishata
Автомобил: SEAT IBIZA
Двигател: AHU

Мнениеот dishata » Сря 05 окт 2011 13:17

Малко не разбрах от написаното по-горе в темата и ще питам пак.Ако си купя конзолата с управлението на термотроника от кола която го има фабрично примерно-венто-какво трябва да преправя за да го монтирам на голф 3?

Потребителски аватар
analplanet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analplanet » Пет 07 окт 2011 8:08

Вуичо ми има ветно и в него си има оригинално без пресадки термотроник и ми каза че е пре доволен от това за зимата подаржа си една температура и е яко когато примерно има дете в колата!щот нали са сещате колко загрява духалката и кат пуснеш малко стодено да влезе става да си е... магарето!!!и заради туи пуснах темичка да видя дали можи и колко ще ми струва да си слойа и ас и или да взема от някои обито венто вече да му изкорма нещата да ги пресадя на полото!!!това исках да разбера!!!

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Нед 09 окт 2011 13:08

maikomila :неграмотно
analplanet написа:Вуичо ми има ветно и в него си има оригинално без пресадки термотроник и ми каза че е пре доволен от това за зимата подаржа си една температура и е яко когато примерно има дете в колата!щот нали са сещате колко загрява духалката и кат пуснеш малко стодено да влезе става да си е... магарето!!!и заради туи пуснах темичка да видя дали можи и колко ще ми струва да си слойа и ас и или да взема от някои обито венто вече да му изкорма нещата да ги пресадя на полото!!!това исках да разбера!!!

Вуйчо ми има ветно и в него си има оригинално без присадки термотроник и ми каза, че е пре-доволен от това за зимата. Поддържа си една температура и е яко когато примерно има дете в колата, защото нали са сещате колко загрява духалката и като пуснеш малко студено да влезе става да си е... магарето!!! Заради туй пуснах темичка да видя дали може и колко ще ми струва да си сложа и Аз или да взема от някои убито венто. Вече да му изкормя нещата да ги присадя на полото!!! Това исках да разбера!!!

Винаги съм се въздържал от подобни коментари, но това вече е прекалено! Замисли се над това колега, че пишеш в технически форум. За да не съм ОФФ...

Термотроник може да си свалиш от голф3, венто, пасат Б3 или Б4. Сваляш частта от парното с клапите(защото не на всички тела има заработка за ел. клапи); датчик за вътрешна температура от ляво на радиото; датчик за външна температура, който седи на входа на ръкава от където се засмуква въздух; кутийката с врътките която я има по-нагоре в темата и цялата инсталация, която не е голяма! Монтажа по обратен ред. По въпроса за цената колкото се спазариш с продавача, ако няма да го правиш Ти, имай в предвид че на двете коли (тази от която го сваляш и тази на която го слагаш) трябва да се свалят таблата. Труда е все едно сменяш радиаторче на парно.

Върни се в “Направи си сам!”