Дясна светлина за мъгла

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Дясна светлина за мъгла

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 24 окт 2011 7:58

ShwangShwing написа:б) Как се вадят пиновете от готова букса?Освен това можете да предложите към какво да свържа новия проводник. Аз мисля да оголя малка част от проводника за мъгла от ляво и там да запоя новия проводник.

Пиновете обикновено се вадят с игла, трябва да се вкара иглата за да откачи само зъбчето и пина излиза, остава само да установиш от коя от двете страни е. Кабелчето иначе правилно си се насочил към лявата страна и запояването.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пон 24 окт 2011 14:37

Преди време и аз пробвах на Пасата как може да светне и десния фар за мъгла. Извадих платката с крушките и сложих крушка на празното място, но не светна от първия път. Оказа се, че на платката има две гнезда, в които може да се вкара куплунга с кабелите. Извадих куплунга от гнездото, в което беше вкаран и го вкарах в другото гнездо. Така светнаха и двете лампи, без никакво преправяне на инсталациата. Проверете при вас това, може би трябва да стане само със смяна на гнездото на включване. Може би е предвидено да свети или левия или десния фар, в зависимост от дирекцията - лява или дясна.
Оставих да свети само левия фар за мъгла, въпреки, че сега на новите коли светят и двата.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 24 окт 2011 17:03

Само моите ли светят фабрично и двата ? :roll:

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Сря 26 окт 2011 8:24

Възможно е и при теб някой да е проявил малко творчество.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 26 окт 2011 13:32

feikot написа:Само моите ли светят фабрично и двата ? :roll:

Да :lol: По принцип свети само лявото като на повечето коли. Но давам пример...брат'чедите са решили на Октавиите да го направят оригинално с 2 и няма ядове. Сега някой ако ми каже каква е разликата между инсталацията на Октавиа и Голф получава допълнителни точки :lol:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 26 окт 2011 15:52

1800% съм сигурен,че няма интервенция по ел инсталацията !

самкатаа
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот самкатаа » Сря 26 окт 2011 16:00

Клега попронцип трябва да свети само лявата светлина

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 26 окт 2011 16:44

Защо тогава имам и гнездо, и пин, и ток за от дясно ?

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 26 окт 2011 17:45

mili 75 написа:Колега, щом ти е толкова любопитно да те просветля, разширява се дупката в пластмасата на стопа и си влиза нормалната 21 ватова крушка.

Проблема ми не е в дупката, а в калника на колата. Дупката е достатъчно голяма, за да влезе 21 ватова крушка, но като я сложа платката става толкова обемиста, че не може да мине в и без това малкото разстояние между ръба на калника и пласмасата на стопа...
Трябва или да изкривя този ръб или още повече да изрежа стопа и тогава има риск голяма част от светлината да не е на мястото си.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 26 окт 2011 19:09

Извадка от закона за движение по пътищата:
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.
Забележете допълнителната, а не дъпълнителните!!!
Когато светиш в очите на този дето е зад теб не е никак приятно особенно когато не си спазил закона за видимост 50 метра.А ако си забол две такива гадни светлини още повече.Да не се учудвате ако някой след като сте го заслепили ви кара на дълги и халогени зад вас.А може и да ви избабани в случай на особен инат да се пускат тия светлини без необходимост.Същото се отнася и за халогените - макар и монтирани ниско долу и с по особен замисъл на светене - даже и те са неприятни за насреща движещия се.Ако някой се прасне във вас челно да не се чудите от що е ако сте пуснали светлините за мъгла отпред без нужда.Имам халоени но съм ги използвал само за респект до сега - нямал съм нужда 4 години.Тоест видимоста е била в рамките на законовото използване на халогените.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 26 окт 2011 19:17

Вероятно човека ще използва светлините по предназначение :roll:
И на мен не ми хресва като разни тъпаци ми светят с халогени пуснати само за гъзария при ясно време,и често им лепя дългите.Иначе за над 4 години от както карам колата съм използвал 2-3 пъти допълнителната светлина и това е било в яка мъгла :да:

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Пет 28 окт 2011 12:08

Това да са вързани към стоповете е голяма работа , хем се виждаш от далеч че ще спираш , хем ако някой ти кара от зад на дълги като му държа леко натиснати сперачките да видите как бързо маха дългите :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

ShwangShwing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ShwangShwing » Нед 30 окт 2011 20:48

Задачата е изпълнена. Купих една букса, един проводник (0,75 мм). Извадих единия пин от новозакупената букса (заедно с част от проводник). Запоих новозакупения проводник за парчето проводник от пина. Прекарах го под задната кора. От другата страна оголих изолацията на съществуващия проводник за стоп за мъгла, без да го режа. За него запоих новия проводник. Вдясно сложих пина в буксата. Сложих буксите в платките. Всичко светна както си трябва.

За тези, които казват, че е незаконно да светят и двете имам един въпрос. Моделите коли, на които фабрично им светят и двата стопа нелегални ли са?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 30 окт 2011 22:47

А е и моите са от завода двете,няма дерт.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 31 окт 2011 10:36

feikot написа:Само моите ли светят фабрично и двата ? :roll:

Не са само твоите и моите светят и двата,фабрично-същата кола.
п.п.На пасат Б4,на близък лично му отчупих пласмасата на стопа,сложих лампа и веднага светнаха и двата.Предполагам така е фабрично,защото пестеливостта на ФВ откъм всякакви "екстри" е пословична-трябва да си поръчаш(платиш mhihi )съответната "екстра".
И моето Голфче е така направено да светят и двете даже съм ги вързал и към стоповете .Вече 3-та година никакви ядове нямам светят си та се късат

Това да са вързани към стоповете е голяма работа , хем се виждаш от далеч че ще спираш , хем ако някой ти кара от зад на дълги като му държа леко натиснати сперачките да видите как бързо маха дългите

аз да попитам при мъгла като пуснеш задните светлини за мъгла какво става-светят заедно със стоповете 4 светлини?? И нямяш стопове като натиснеш спирачка(при вкл. светлини за мъгла).Как ще разберат отзад,че спираш?? :screwy или си го направил грамотно с диод :wink: mhihi
п.п.2 Ползвам предни/задни светлини за мъгла само по предназначение,иначе полза няма :012:

Върни се в “Направи си сам!”