как да си направя голфа по висок
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Re: как да си направя голфа по висок
Добре де кажи ми какъв е смисъла да купиш 4 пасатови пружини като можеш пак да си я вдигнеш?
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Дайте малко повече инфо - при кой стругар - наложи ми се преди години да търся и си беше като сламка в куп игли
. Носиш му амортисьора и по него прави втулка или само по модела на колата?
п.с.
Нищо, дайте контакти на свестен стругар
Тръби много доверие не ми вдъхват. Пък и минах на Капа и тръбата тотално отпада 

п.с.
К.Одаджийски написа:Никакъв стругар, на задния амортисьор много точно влиза под тарелката на пружината тръба водопроводна поцинкована 2 цола. При мен имаше място за точно 3см от въпросната тръба, повече сантиметри сигурно ще мърда вече тарелката в горния край на амортисьора.
Нищо, дайте контакти на свестен стругар

Последна промяна от Miteto на Съб 20 окт 2012 15:40, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Никакъв стругар, на задния амортисьор много точно влиза под тарелката на пружината тръба водопроводна поцинкована 2 цола. При мен имаше място за точно 3см от въпросната тръба, повече сантиметри сигурно ще мърда вече тарелката в горния край на амортисьора.
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
За голф 2:
правил съм го само със задните пружини
експеримент 1: Пасатови пружини от B3 G60 комби + джанти 15" с гуми 195/60
резултат: вдигна разхода, скъса тампоните на задния мост(трябваше да се разхлабят и натегнат след монтажа), започна да вози много твтрдо, когато не е натоварена колата. С времето (2-3 години я карам така) задните пружини малко се свиха и в момвнта всичко е чудесно.
експеримент 2: Омекналите пружини от моят голф ги навих в омекналите пружини на голфа на брат ми
резултат: задницата не се вирна толкова брутално, натоварен с хора,багаж и заредена газова 45л - не кляка като рибарска лодка. При него гумите са 14ки 185/65. Проблемът беше в началото - докато се наместят пружините имаше скърцане отзад
Сега всичко е наред.
Имаме една служебна октавия. Колата е на една година с АГУ и като се качи някой отзад - става доста неприятно. На нея мисля да й бодна едни тампони между пружините - най-бързо и най-евтино
правил съм го само със задните пружини
експеримент 1: Пасатови пружини от B3 G60 комби + джанти 15" с гуми 195/60
резултат: вдигна разхода, скъса тампоните на задния мост(трябваше да се разхлабят и натегнат след монтажа), започна да вози много твтрдо, когато не е натоварена колата. С времето (2-3 години я карам така) задните пружини малко се свиха и в момвнта всичко е чудесно.
експеримент 2: Омекналите пружини от моят голф ги навих в омекналите пружини на голфа на брат ми
резултат: задницата не се вирна толкова брутално, натоварен с хора,багаж и заредена газова 45л - не кляка като рибарска лодка. При него гумите са 14ки 185/65. Проблемът беше в началото - докато се наместят пружините имаше скърцане отзад

Имаме една служебна октавия. Колата е на една година с АГУ и като се качи някой отзад - става доста неприятно. На нея мисля да й бодна едни тампони между пружините - най-бързо и най-евтино

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
С тампоните най-много да изправиш някой завой, свали си амортисьора и си му сложи по една втулка чиста работа 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Варианта с повдигане на чашката.От снимката не се вижда много добре,но втулката стъпва точно под пружината,а не е вътре в нея!

http://pasmi.snimka.bg/tuning/povdigane-pasat-b4.710954.28904113

http://pasmi.snimka.bg/tuning/povdigane-pasat-b4.710954.28904113
Купих си подложки от лада, които ще се сложат над пружината на задните амортисьори. Дебела е около 2-3 пръста. Някой слагал ли е такива?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
А защо над пружинните?
pas1.8mi написа:А защо над пружинните?
Горната част на пружината ляга в такъв тампон (чашка), но много тънка и разплескана вече от времето.
- daniel danev1999
- Автомобил: PASSAT B3 PASSAT B5
- Двигател: 1.8mi 1.9TDI PD
Kолега няма ли да стане с подложки от тръба аз така направих моя по висок!!!!

- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Виж тази статия и прецени
http://auto10.in.ua/newTuningDetail.aspx?id=55
Имам Сеат Варио така го повдигнах 2 см отпред ,а отзад сложих амортисьори от Шкода Фелиция Комби ,всички пружини са с две жълти и две сини точки на цветното означаване.
http://auto10.in.ua/newTuningDetail.aspx?id=55
Имам Сеат Варио така го повдигнах 2 см отпред ,а отзад сложих амортисьори от Шкода Фелиция Комби ,всички пружини са с две жълти и две сини точки на цветното означаване.