Светодиодно осветление (интериорно и екстериорно)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
s5501na написа:__smirnoff__ написа:станало е супер! колега ако приемаш съвети, бих ти препоръчал да пробваш, ако имаш време и желание, разбира се, да отрежеш диодите отпред с 3-4 милиметра, тоест да я няма лупата, която съсредоточава светлината в една точка. Ефекта е, че светлината се разпръсква и не свети само 1 точка.
Колега само да ти кажа без да се заяждам , ама има такивадиоди с разпръскваща светлина/матови са /!Осветлението на таблото ми е с такива и вярвай ми няма нищо общо с това на колегите във форума,светлина не се концентрира в една точка а се разпръскава навсякъде!
Колега не се обиждай нищо лично,приеми го като съвет!!!
Хайде стигате ве...
Супер ...Браво за старанието и търпението
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- __smirnoff__
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PN 1990
s5501na написа:Колега само да ти кажа без да се заяждам , ама има такивадиоди с разпръскваща светлина/матови са /!Осветлението на таблото ми е с такива и вярвай ми няма нищо общо с това на колегите във форума,светлина не се концентрира в една точка а се разпръскава навсякъде!
Колега не се обиждай нищо лично,приеми го като съвет!!!
знам, обаче разликата е, че тези за които говориш са някакси по-мътни и не светят толкова силно
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
Привет ентосясти
Като за начало съм съгласен че таблото стана доста точкувано но като за първи опит бива
А доколкото за далаверите за разпсеиване на светлината мога да ви изпиша цяла тема за дифузното осветление ама не е там работата ! Кофтито при това табло беше че няма как да се направи задна подсветка с едни ярки диоди става лудница ама язък циферблатите са яко плътни . Варянта с дифузните диоди може да свърши работа но те са много слаби ( светят колкото за тях си ) наи мощните които съм срещал по каталозите с около 400-500mcd а това е почти нищо репликата за рязане на лещата на диодите я подминавам все едно че не съм я чул
а това за разсеиващата оптика е много яко и сега си правя експерименти с една такава леща, има такива оптики които се предлагат за диодите на CREE но са по 2.5$ и ляга дебело
Сега си правя експирименти със светловоди и е доста интересно и ефектно . До седмица ще съм готов и със един халоген натъпкан с ярки диоди както и мигачи със SMD диоди само да ми се разкара другата работа от главата малко .
А да скоро време ще щракна по добри снимки само да хвана един приятел фотограф ( че ми писна от тоя фокус дето Рабита само ми пили мозика с него , не стига че като влези в някое заведение и му се разфокусират вторият чифт очи ами и претенциики има
Аман бе Блеик кампютър капълдъ
)
Като за начало съм съгласен че таблото стана доста точкувано но като за първи опит бива
А да скоро време ще щракна по добри снимки само да хвана един приятел фотограф ( че ми писна от тоя фокус дето Рабита само ми пили мозика с него , не стига че като влези в някое заведение и му се разфокусират вторият чифт очи ами и претенциики има
- naka_76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Amorphiss написа: ...репликата за рязане на лещата на диодите я подминавам все едно че не съм я чул....
По-добре я чуй и се вслушай в тая реплика. При мен таблото е с бели ярки диоди и са пилени на шмиргел, докато станат цилиндър, може би около 2мм. Ефект на разсейване има и то много добър.
- Amorphiss
- Автомобил:
- Двигател:
naka_76 написа: При мен таблото е с бели ярки диоди и са пилени на шмиргел, докато станат цилиндър, може би около 2мм. Ефект на разсейване има и то много добър.Ще пусна и снимки скоро , да не е само приказки.
Колега съгласен съм с тебе че разсеиването ще е по добро но аз лично не виждам смисъл защо да се тормозя по около 30-40 минути с един диод (в това табло диодите са 8.) на шмергела и не се знае дали няма да го счупя като си има супер елементарно решение една допълнителна разсеиваща оптика и работата заспива като за тази оптика също се предлагат три варянта 1: Оптика на CREE (от оная оригиналната
Всичко е въпрос на опити и проби важното е че пича дето му правихме колата искаше точно това и е яко доволен и сега ще осветяваме голфа тип палатка и от долу а също така и мигачи на огледалата но за сега това с огледалата съм още на фаза дупчене с бормашината на едни от моргата та да видим как ще стане все пак
mod edit: vaskoto1
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето ви диодите на 12в които аз имам и за които писах в темата за осветление на таблото имам червени,бели,зелени,лилави
Пак казвам ако някой колега се нуждае да опита няма никакви грижи да му подаря диоди за да си направи каквото иска
Целта е не печалби и т.н. а добър РЕЗУЛТАТ! ето ви и снимки на диодчетата:

- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Stenly написа:Ето ви диодите на 12в които аз имам и за които писах в темата за осветление на таблото имам червени,бели,зелени,лилави...
Мдааа, лесно се вижда, че ... това са си обикновени светодиоди, на които има сложено съпротивление (сметнато така, че на 12 волта да протича съответния ток) - на втората снимка, втория светодиод (този, който е без капаче)