Светодиодно осветление (интериорно и екстериорно)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 11 дек 2006 23:27

примерно :wink:

Изображение

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 12 дек 2006 1:06

s5501na написа:
__smirnoff__ написа:станало е супер! колега ако приемаш съвети, бих ти препоръчал да пробваш, ако имаш време и желание, разбира се, да отрежеш диодите отпред с 3-4 милиметра, тоест да я няма лупата, която съсредоточава светлината в една точка. Ефекта е, че светлината се разпръсква и не свети само 1 точка.

Колега само да ти кажа без да се заяждам , ама има такивадиоди с разпръскваща светлина/матови са /!Осветлението на таблото ми е с такива и вярвай ми няма нищо общо с това на колегите във форума,светлина не се концентрира в една точка а се разпръскава навсякъде!
Колега не се обиждай нищо лично,приеми го като съвет!!!

Хайде стигате ве... :D , Просто им удряш една шкурка отред и малко от страни и готово. А ,плюс това ,ако снимките бяха правени с друг фотоапарат почти нямаше да се забелязва това. (и моят е такъв - прекалено дълго остава отворена блендата и снимките се преекспонират)

Супер ...Браво за старанието и търпението :!: :!: :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 12 дек 2006 1:08

И аз мисля че като раздавате идеи трябва да щракнете по едно фото-щото апарата криви страшно.Пък и темата е за предложения и идеи по осветлението.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 12 дек 2006 9:17

Изображение

не че не сте го виждали де... :roll:

Потребителски аватар
__smirnoff__
Автомобил: Golf 2
Двигател: PN 1990

Мнениеот __smirnoff__ » Вто 12 дек 2006 13:29

s5501na написа:Колега само да ти кажа без да се заяждам , ама има такивадиоди с разпръскваща светлина/матови са /!Осветлението на таблото ми е с такива и вярвай ми няма нищо общо с това на колегите във форума,светлина не се концентрира в една точка а се разпръскава навсякъде!
Колега не се обиждай нищо лично,приеми го като съвет!!!

знам, обаче разликата е, че тези за които говориш са някакси по-мътни и не светят толкова силно ;) поне по мои наблюдения е така :)

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Вто 12 дек 2006 18:20

Привет ентосясти :lol:
Като за начало съм съгласен че таблото стана доста точкувано но като за първи опит бива :roll: А доколкото за далаверите за разпсеиване на светлината мога да ви изпиша цяла тема за дифузното осветление ама не е там работата ! Кофтито при това табло беше че няма как да се направи задна подсветка с едни ярки диоди става лудница ама язък циферблатите са яко плътни . Варянта с дифузните диоди може да свърши работа но те са много слаби ( светят колкото за тях си ) наи мощните които съм срещал по каталозите с около 400-500mcd а това е почти нищо репликата за рязане на лещата на диодите я подминавам все едно че не съм я чул :twisted: а това за разсеиващата оптика е много яко и сега си правя експерименти с една такава леща, има такива оптики които се предлагат за диодите на CREE но са по 2.5$ и ляга дебело :( Сега си правя експирименти със светловоди и е доста интересно и ефектно . До седмица ще съм готов и със един халоген натъпкан с ярки диоди както и мигачи със SMD диоди само да ми се разкара другата работа от главата малко .
А да скоро време ще щракна по добри снимки само да хвана един приятел фотограф ( че ми писна от тоя фокус дето Рабита само ми пили мозика с него , не стига че като влези в някое заведение и му се разфокусират вторият чифт очи ами и претенциики има :twisted: Аман бе Блеик кампютър капълдъ :twisted: )

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Вто 12 дек 2006 21:07

Amorphiss написа: ...репликата за рязане на лещата на диодите я подминавам все едно че не съм я чул :twisted: ....

По-добре я чуй и се вслушай в тая реплика. При мен таблото е с бели ярки диоди и са пилени на шмиргел, докато станат цилиндър, може би около 2мм. Ефект на разсейване има и то много добър. :wink: Ще пусна и снимки скоро , да не е само приказки.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 13 дек 2006 10:31

naka_76 написа: При мен таблото е с бели ярки диоди и са пилени на шмиргел, докато станат цилиндър, може би около 2мм. Ефект на разсейване има и то много добър. :wink: Ще пусна и снимки скоро , да не е само приказки.

Колега съгласен съм с тебе че разсеиването ще е по добро но аз лично не виждам смисъл защо да се тормозя по около 30-40 минути с един диод (в това табло диодите са 8.) на шмергела и не се знае дали няма да го счупя като си има супер елементарно решение една допълнителна разсеиваща оптика и работата заспива като за тази оптика също се предлагат три варянта 1: Оптика на CREE (от оная оригиналната :) ) 2: пластмасова оптика ( не чак до там маркова просто в една оптика ми вършат услуга ) 3:просто слагаш една не чак до там прозрачна пластмаса която предизвиква по висока дифракция на светлината и си готов ( този варянт няма нищо общо с марковото изпълнение и клони малко към час по труд и техника :lol: ) затова го отхвърлям този варянт със пилене рязане и т.н.
Всичко е въпрос на опити и проби важното е че пича дето му правихме колата искаше точно това и е яко доволен и сега ще осветяваме голфа тип палатка и от долу а също така и мигачи на огледалата но за сега това с огледалата съм още на фаза дупчене с бормашината на едни от моргата та да видим как ще стане все пак :)
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Сря 13 дек 2006 12:04

пиленето с шмиргела е точно за 10 секунди . Просто се маха заоблената част от диода. При мене е с 5 диода.

като стана въпрос за огледала, как се маха самото стъкло на огледалото???

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Сря 13 дек 2006 16:01

Е сега ме хвана :) трябва да питам момчето дето бачка при мене и ще ти кажа , че се тои се занимава с тази работа :lol:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 13 дек 2006 22:55

Ето ви диодите на 12в които аз имам и за които писах в темата за осветление на таблото имам червени,бели,зелени,лилави :) Пак казвам ако някой колега се нуждае да опита няма никакви грижи да му подаря диоди за да си направи каквото иска :) Целта е не печалби и т.н. а добър РЕЗУЛТАТ! ето ви и снимки на диодчетата:

Изображение
Изображение

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 13 дек 2006 23:26

За стъкло на огледало - поне на пасат се сваля като просто се подхване внимателно с нещо плоско и широко и се понапъне - то е "щракнато" там. Но има риск от счупване както на стъклото, така и на пластмасите дето го "защипват", особено ако е електрическо и/или пластмасата е остаряла.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Чет 14 дек 2006 10:04

Stenly написа:Ето ви диодите на 12в които аз имам и за които писах в темата за осветление на таблото имам червени,бели,зелени,лилави :) ...

Мдааа, лесно се вижда, че ... това са си обикновени светодиоди, на които има сложено съпротивление (сметнато така, че на 12 волта да протича съответния ток) - на втората снимка, втория светодиод (този, който е без капаче) ;)

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 14 дек 2006 12:00

да то ако няма съпротивления няма как да са на 12в :)
Но идеята е че са си в цокълче и прибрани са си резисторите.

Потребителски аватар
Amorphiss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Amorphiss » Чет 14 дек 2006 18:40

Stenly тези диодчета са много интересни би ли ми дал инфо от къде ги взимаш за да си напазарувам малко и аз, а да и някаква ориентировачна цена ако дадеш ще бъде перфектно!

Върни се в “Направи си сам!”