:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Канал в гаража

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Re: Канал в гаража

Мнениеот Special mk3 » Нед 24 юни 2012 17:51

браво за ентусиазма :beer

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 24 юни 2012 20:01

Страхотна работа сте свършили, браво за труда. :да:

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 25 юни 2012 11:25

Благодаря колеги. В неделя слизах в него да огледам пасата отдолу - е удобна работа си е, няма спор. Със щанга можеш да напънеш тук там да видиш дали някое тампонче не е за смяна. Абе заслужаваше си работата
Да, отгоре ще го затварям с талпи 5 см, сега съм оставил материал на един приятел който има дъскорезница ама той нещо се ослушва :beat_butt2 . 5 см според мен са предостатъчна дебелина, плюс това колата няма как да стъпи по средата, защото гаража не е толкова широк. Мисля да ги закова заедно и да се получат плоскости на по около 1м (ще видим, ако станат много тежки може и на по-малко)
Проблем може би ще се окаже влагата. В неделя изкарах 2 кофи вода от вътре (шахтата свърши работа)
Мислех да го покривам с гранотогрес (7 мм е дебелината на плочката и би трябвало да издържи изтърването на някой ключ), едно че ще скрие грозните ръбове които се получиха от неравните платна, второ че ако се разтече масло ще мога да го почистя лесно ..
Но за сега с тази влага няма да мога да лепя нищо, всичко ще се отлепи. Върти ми се в главата дали да не дълбаем една дупка в градината до гаража която да падне под нивото на канала и там да бяга влагата, но не знам дали тази схема ще проработи ..

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 25 юни 2012 14:01

Бе според мен ако я направиш тази дупка в градината, най-много да си вкараш още повече влага при есенните дъждове и през зимата в канала :)
По-скоро замисли да направиш някаква замазка с добавка против влага - на Ceresit навремето имаше много хубави неща, сега не вярвам да са отстъпили назад :applause:

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Пон 25 юни 2012 14:58

Колега браво за добре свършената работа.На моя канал съм с талпи по 5 см заковани на около 85-90 см,но си е доста тежко.Така че може би трябва да ги направиш на по малки парчета. :beer

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 26 юни 2012 19:32

Браво :) Благородно ти завиждам , не че ако имах канал щях да свърша някаква работа по колата , но ... :applause: :applause: :applause:

BURKAN
Вечен БАН
Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
Двигател:

Мнениеот BURKAN » Чет 28 юни 2012 21:40

:beer :beer Благородно ти завиждам! :beer :beer Много е супер!

Върни се в “Направи си сам!”