Освежаване на метални джанти

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Освежаване на метални джанти

Мнениеот nokiangage » Нед 01 мар 2015 19:51

Привет, днес имах малко време да се захвана с джантата няколко мения по-горе и взех сив спрей Cosmos Lac Wheel Appeal за 7.90 лева и по 3 ръце минах на страна.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ПС. Днес научих и нов житейски урок - трябва да се боядиса първо вътрешната част на джантата, понеже аз боядисах първо външната и после вътрешната - та през дупките са излязли наколко капки на външната част, но ще го преживея :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Освежаване на метални джанти

Мнениеот kaiser666 » Пон 30 мар 2015 22:12

Правим на брат ми едни много, много ръждиви джанти. Изчистихме ги до метал и отгоре ги намазахме с ръждопреобразувател от май-обикновения. Сега преди да ги грундираме, трябва ли да се мият с вода или просто да ги избърша с кърпа за да отпадне прахта, от шкуренето, която е полепнала от преобразувателя?

Отвътре не ги чистихме даже, то цялата идея на галимацията беше да спрат, да изпускат гумите така, че само вътре бордовете минахме и предната част.

И един съвет, ако боядисвате джанти на vw и имат заводска боя, не я махайте до метал, а просто изчистете ръждивите места.Оригиналната боя е добре направена и ще остане като основа. Предния собственик на пасатовите ми джанти ги е минал на пясъкоструй след което са боядисани(каза, че прахово, но не съм сигурен) и резултата е само след една зима избила ръжда на места. Аз съм си боядисвал джанти на фв преди това, но чистех само точките ръжда, след което боядисвам и не съм имал проблеми с корозия.

Върни се в “Направи си сам!”