Монтиране на дневни диодни светлини вътре във фаровете

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Монтиране на дневни диодни светлини вътре във фаровете

Мнениеот dikanski » Вто 04 сеп 2012 0:07

toshara написа:
stefan4o написа:
dikanski написа:да ,такива са скобите.И аз се надявам да не е слагано лепило.На мен не ми се получи снимката на скобите.Утре ще ги махна и ще видя.Благодаря :)

Ще трябва да те разочаровам. Залепени са с лепило. Ако са оригиналните - честито. Това 100 годишно лепило се втвърдява като камък. Не е невъзможно да се махнат стъклата, ама с риск да ги строшиш. Моят съвет е - не барай, а си пускай късите редовно. Не се занимавай с глупости с диодни ленти и други "красоти" :screwy

Няма смисъл от тази "операция"!Лепилото е станало камък,шанса да счупиш стъкло е около 90%,аз на голфа съм чупил 4 поредни,така че прави си сметка!!!
Едно че е грозно,друго,че ще счупиш няколко фара докато го направиш,трето,че ще изгориш с акт за 50лв.И на последно място-на нашите коли не им ходят диоди за светлини,може стопове и мигачи,но другото стои кич. :beer

Абсолютно невъзможно,трябват ми нови фарове ,за да го направя.Изглежда съм си сбъркал родина с другата,където и 10 комплекта диодни да си сложа,няма да се заядат.Монтирах ги под моите фарве и ги свързах към датчика на газовата.Сега светват със пускането на контакт.Светят добре.Пускам си отново късите,но нека седят и тези,за случаи на забравяне.Всичко може да се случи,човек да забрави.А,и дано няма заядливи фуражки .Благодаря за проявената помощ в моите опити да създам нещо практично,макар бъркащо в ГЗ на нашите мили милицонери :drinking:

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Вто 04 сеп 2012 9:52

Аз си купих и си монтирах(не във фара, а в бронята) там където бих могъл халоген да си сложа. Имат си всички означения че отговарят на европейските стандарти и са монтирани според всички изисквания, само чакам да видя къде, как и за колко трябва да ги озаконя, че са монтирани като хората(защото всеки лешпер може да си ги монтира и да светят и в облаците) и да ми дадат документ за това.
Че ме плаши това с конструктивните промени в автомобила, за което акта четох че е от 100-1000лв
И чак след всичко това ще ги свържа да светват самички, ама да го имам черно на бяло на документ, и като някой полицай се заяде да му покажа че нема ядове :)

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Пон 31 дек 2012 20:34

Mисля че узаконяването си е допълнителен разход.Все пак бронята си има места за допълнителни светлини,просто трябва да са регулирани така,че да минеш технически :)
Ето и снимка,как се получи при мен с допълнителните дневни светлини.Предполагам че на друг цвят,по-тъмен,щяха да са по-забележими.Tова е при неработещ двигател,след запалване са по-ярки.
Прикачени файлове
far1.JPG

Върни се в “Направи си сам!”