автоматични дневни светлини.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: автоматични дневни светлини.
Аз пък да попитам колко ампера бущон да сложа на релето - 20? Щото вече два по 10 ми горят!
-
- Автомобил: Vw Passat B6
- Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008
gogata_golf написа:Всичко направих както е обяснено.Схемата работи,включва дрл и като пусна габарите се изключва.
Обаче на таблото ми свети слабо лампа стоп и акумулаторчето.А като откача релето изгасват лампите.
Къде може да е проблема?
от къде си взел + за да светят след запалване светлините? Също допълнителни диодни светлини ли си монтирал или си вързал късите светлини и как да светят през деня?
-
- Автомобил: Vw Passat B6
- Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008
ivo_555 написа:Аз пък да попитам колко ампера бущон да сложа на релето - 20? Щото вече два по 10 ми горят!
Слагай 15А и няма да имаш проблем. Тези от 10А ти горят, защото тока за двете къси светлини е грубо 9,2- 9,3А, което е мн. близо до 10А и затова горят.
Поздрави.

Лошото, че вече два пъти съм карал по цял ден без фарове, чак като се налага да карам по тъмно ги виждам че не светват!
Замислям се дали да не им направя някаква индикация!
-
- Автомобил: BORA
- Двигател: AGZ 1999
Схемата ще работи,но ще създава проблеми.Един колега каза, че му светят диодите по таблото. Извода от генератора е за информация, а не е силов.Трябва да се използва да включва бобината на реле, силовите контакти на което да включат +12v към фаровете.