Вкл/изкл на консуматор чрез алармата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Чет 08 фев 2007 16:22

:roll:

Потребителски аватар
peterhr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peterhr » Чет 08 мар 2007 12:05

Някои аларми си имат изходи, които могат да се активират при вкл/изкл на самата аларма.

Ако модела на алармата е малко по-скъп (~ над 100-ина лв) е много вероятно да има такива изходи.

Аз така в началото имах идея да си направя тайно ключе, с което да се прекъсва запалването. В последствие към това ключе добавих почти всичко което оригинално преминава през контактния ключ.
В момента ключето го щракам ръчно (с цел допълнителна защита). А се изключва когато се включи алармата.

Та при изключването се изключват: радио, осветление на жабка, захранване на запалка, управление на прозорци и ел.люк, музиката в колата, фаровете. От същия изход на алармата се взима сигнал и за затваряне на ел.люк.

Сега е много гот, като си заключа колата и всичко само се гаси/затваря.

А относно коментарите дали да е на контактния ключ или при заключване на колата, за мен лично мноооооого по-удобно е да е при заключване на колата.
Пример1: загасил съм двигателя, извадил ключа от контакта и се сещам че имам нещо за взимане от жабката. За да светне осветлението трябва да подавам контакт.
Пример2: имам прахосмукачка на 12В, за да работи трябва да подавам контакт - доста неудобно.
Пример3: седя в колата и чакам някой. Трябва да си отворя прозореца. Трябва да подам контакт - доста неудобно.

Има още доста "неудобства", но това са първите за които се сещам

Върни се в “Направи си сам!”