Свързване на дневни светлини - Резултат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
- Двигател:
Re: Свързване на дневни светлини - Резултат
Колега въпрос на вкус и онзи ден минах през родната полиция даже покрай тях спрях за да заредя и си тръгнах като първия човек а и не съм само аз с тия тук при нас е пълно с такива дето са и с фарове и с дневни или халогени отдолу било джипове било коли.Така че не съм единствен а ако дойде време да се заяждат късам кабелите и съм готов, не е проблем.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
дневните ги вържи да са към габаритите.
rexxx написа:пълно с такива дето са и с фарове и с дневни
Добре, де, че е забранено ама не ви глобяват, хубаво, ама каква е целта да светят и фарове и дневни, и даже сериозно питам? Ако е за гъзария може и да не отговаряш!
Щото до оня ден половината форум ревеше, срещу задължителното каране на къси, то не горяха крушки, ключове за фарове, натоварване на динамото, вдигане на разхода, хранилки за полицаите, шото ги забравяте, сега изведнъж се напълни с каращи на къси с дневни!
п.п. и в интерес на истината, вярно че е пълно с такива!
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
ivo_555 написа:....Щото до оня ден половината форум ревеше, срещу задължителното каране на къси, то не горяха крушки, ключове за фарове, натоварване на динамото, вдигане на разхода, хранилки за полицаите, шото ги забравяте, сега изведнъж се напълни с каращи на къси с дневни!
п.п. и в интерес на истината, вярно че е пълно с такива!
истината е че на колегата не му стигат познанията по електротехника за да накара дневните да светят сами ,а пък отвътре го изгаря желанието да покаже че е свършил нещо сам
-
- Двигател:
mccoy мисли каквото искаш.
А за останалите това което виждате на снимката е дневни и габарит не съм пуснал късите .Вързах си ги към габарит.
А относно що не бачкат само дневни ,исках да направя така че габарит и дневни през деня,а къси вечерта.
Край на темата като имате коментари относно това що съм правил кво съм правил и подобни критики си ги запазете за себе си не ме бърка кво мислят хората

Моля някой админ да я заключи.
А за останалите това което виждате на снимката е дневни и габарит не съм пуснал късите .Вързах си ги към габарит.
А относно що не бачкат само дневни ,исках да направя така че габарит и дневни през деня,а къси вечерта.
Край на темата като имате коментари относно това що съм правил кво съм правил и подобни критики си ги запазете за себе си не ме бърка кво мислят хората

Моля някой админ да я заключи.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
То е по-добре май ако те питат да не казваш как си го направил...Това което си направил сега е същото като да караш на къси и халогени.Пък ако си от Сусурлево и полицията ги мързи да мръдне,нормално да не ти обръщат внимание,но бъди сигурен,че ще попаднеш на някои,които не ги мързи. Поправи се докато е време.Тока от габарита се взема ЕДИНСТВЕНО да се върже към обратното реле и като пуснеш габарит да се изключва ДРЛ-а.
-
- Двигател:
Знам благодаря все пак
Още един съвет просто, отзад през деня е по добре габарит да НЕ свети, пък ако свети, поне си сложи добре забелязващ се през деня трети стоп(но предполагам такъв имаш вече)!
-
- Двигател:
Oк благодаря
- S_V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се колега, но ако знаеш какви п**ки майни изяждат такива които ползват дългите за дневни светлини .... и едно въпросче - карал ли си пред такава кола за да видиш колко е дразнещо?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
S_V написа:...
Пий си хапчетата и си лягай!
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
На мен дневните ми светлини са на дългите само, че светят на 20 процента и според мен не заслепяват 

- S_V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IvailoOo написа:S_V написа:...
Пий си хапчетата и си лягай!
Предполагам, че и ти си от тях .... пийни си ги и ти .... не си ти когато не си ги пил ... по добре ли е ????
Както и да е, не знам на колко процента са масово, ама дразнят. Все пак, ако нямаше проблеми онези умните където ги мислят щяха да го направят по този начин ... ;) , а не да слагат допълнителни ... не ме разбирайте погрешно, не съм тръгнал да се заяждам.
П.С. Пък и КОЛКО гориво ще спестите, защото масово го правят поради тази причина?
Аз пък да ви кажа как си свързах DRL - елементарно! Взех + от клема D на алтернатора, която подава 12V след запалване на ДВГ. Тоя + през предпазител го закарах в едно реле за времезакъснение - регулира се според желанието от 2 до 40 сек след запалване да пуска DRL. Релето държи до 10А ток, така че няма страшно.
Мислех да му слагам и силово реле, обаче моите DRL са 2х2W и не мисля, че ще е проблем за алтернатора и без силово. Маса си хванах от някакво реле наблизо, че ми беше по-удобно.
Сега съм замислил да сложа и фото-реле и светлините да функционират по следния начин: като запаля колата, след 5 сек се пускат автоматично DRL. Ако влеза в тунел или се смрачи - автоматично се пускат фаровете и се гасят DRL (няма смисъл да светят и те!). Като изляза от тунел или пак е светло - гасят се фаровете и пак светват DRL.
Всичко това е елементарно да се реализира дори от човек, без особени познания по тоците. Релето за закъснение е около 5лв., фото-релета има от 8 до 30лв., може да се сложи и силово - 2-3лв. Цялата магария излиза около 15-20лв. и 2ч монтаж (заедно с DRL).
Мислех да му слагам и силово реле, обаче моите DRL са 2х2W и не мисля, че ще е проблем за алтернатора и без силово. Маса си хванах от някакво реле наблизо, че ми беше по-удобно.
Сега съм замислил да сложа и фото-реле и светлините да функционират по следния начин: като запаля колата, след 5 сек се пускат автоматично DRL. Ако влеза в тунел или се смрачи - автоматично се пускат фаровете и се гасят DRL (няма смисъл да светят и те!). Като изляза от тунел или пак е светло - гасят се фаровете и пак светват DRL.
Всичко това е елементарно да се реализира дори от човек, без особени познания по тоците. Релето за закъснение е около 5лв., фото-релета има от 8 до 30лв., може да се сложи и силово - 2-3лв. Цялата магария излиза около 15-20лв. и 2ч монтаж (заедно с DRL).
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
S_V написа:...

Просто замълчи! И не,не съм от тях...всъщност моите са свързани към късите,но съм монтирал не на един автомобил на дългите..и на 15-20,та дори и 30%(по-нагоре не съм пробвал) няма абсолютно никакво заслепяване,било то денем или вечер! А и онези УМНИТЕ вече са го измислили,при това не на един модел...ама кой да се поинтересува! Както и да е...нямам време да споря за глупости