Свързване на дневни светлини - Резултат

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Re: Свързване на дневни светлини - Резултат

Мнениеот rexxx » Вто 25 юни 2013 11:39

Колега въпрос на вкус и онзи ден минах през родната полиция даже покрай тях спрях за да заредя и си тръгнах като първия човек а и не съм само аз с тия тук при нас е пълно с такива дето са и с фарове и с дневни или халогени отдолу било джипове било коли.Така че не съм единствен а ако дойде време да се заяждат късам кабелите и съм готов, не е проблем.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 25 юни 2013 12:09

дневните ги вържи да са към габаритите.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 25 юни 2013 14:39

rexxx написа:пълно с такива дето са и с фарове и с дневни

Добре, де, че е забранено ама не ви глобяват, хубаво, ама каква е целта да светят и фарове и дневни, и даже сериозно питам? Ако е за гъзария може и да не отговаряш!

Щото до оня ден половината форум ревеше, срещу задължителното каране на къси, то не горяха крушки, ключове за фарове, натоварване на динамото, вдигане на разхода, хранилки за полицаите, шото ги забравяте, сега изведнъж се напълни с каращи на къси с дневни!

п.п. и в интерес на истината, вярно че е пълно с такива!

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Вто 25 юни 2013 20:37

ivo_555 написа:....Щото до оня ден половината форум ревеше, срещу задължителното каране на къси, то не горяха крушки, ключове за фарове, натоварване на динамото, вдигане на разхода, хранилки за полицаите, шото ги забравяте, сега изведнъж се напълни с каращи на къси с дневни!

п.п. и в интерес на истината, вярно че е пълно с такива!

истината е че на колегата не му стигат познанията по електротехника за да накара дневните да светят сами ,а пък отвътре го изгаря желанието да покаже че е свършил нещо сам

rexxx
Двигател:

Мнениеот rexxx » Сря 26 юни 2013 11:05

mccoy мисли каквото искаш.
А за останалите това което виждате на снимката е дневни и габарит не съм пуснал късите .Вързах си ги към габарит.
А относно що не бачкат само дневни ,исках да направя така че габарит и дневни през деня,а къси вечерта.
Край на темата като имате коментари относно това що съм правил кво съм правил и подобни критики си ги запазете за себе си не ме бърка кво мислят хората :th_up :beer

Моля някой админ да я заключи.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 26 юни 2013 11:13

То е по-добре май ако те питат да не казваш как си го направил...Това което си направил сега е същото като да караш на къси и халогени.Пък ако си от Сусурлево и полицията ги мързи да мръдне,нормално да не ти обръщат внимание,но бъди сигурен,че ще попаднеш на някои,които не ги мързи. Поправи се докато е време.Тока от габарита се взема ЕДИНСТВЕНО да се върже към обратното реле и като пуснеш габарит да се изключва ДРЛ-а.

rexxx
Двигател:

Мнениеот rexxx » Сря 26 юни 2013 11:23

Знам благодаря все пак

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 26 юни 2013 12:09

Още един съвет просто, отзад през деня е по добре габарит да НЕ свети, пък ако свети, поне си сложи добре забелязващ се през деня трети стоп(но предполагам такъв имаш вече)!

rexxx
Двигател:

Мнениеот rexxx » Сря 26 юни 2013 12:23

Oк благодаря

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Сря 17 юли 2013 7:14

Извинявам се колега, но ако знаеш какви п**ки майни изяждат такива които ползват дългите за дневни светлини .... и едно въпросче - карал ли си пред такава кола за да видиш колко е дразнещо?

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 17 юли 2013 12:37

S_V написа:...

Пий си хапчетата и си лягай!

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 17 юли 2013 13:15

На мен дневните ми светлини са на дългите само, че светят на 20 процента и според мен не заслепяват :wink

Потребителски аватар
S_V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот S_V » Сря 17 юли 2013 18:55

IvailoOo написа:

Пий си хапчетата и си лягай!

Предполагам, че и ти си от тях .... пийни си ги и ти .... не си ти когато не си ги пил ... по добре ли е ????

Както и да е, не знам на колко процента са масово, ама дразнят. Все пак, ако нямаше проблеми онези умните където ги мислят щяха да го направят по този начин ... ;) , а не да слагат допълнителни ... не ме разбирайте погрешно, не съм тръгнал да се заяждам.

П.С. Пък и КОЛКО гориво ще спестите, защото масово го правят поради тази причина?

lincus
Автомобил: VW Golf 3 1992
Двигател: ABS

Мнениеот lincus » Сря 17 юли 2013 19:03

Аз пък да ви кажа как си свързах DRL - елементарно! Взех + от клема D на алтернатора, която подава 12V след запалване на ДВГ. Тоя + през предпазител го закарах в едно реле за времезакъснение - регулира се според желанието от 2 до 40 сек след запалване да пуска DRL. Релето държи до 10А ток, така че няма страшно.
Мислех да му слагам и силово реле, обаче моите DRL са 2х2W и не мисля, че ще е проблем за алтернатора и без силово. Маса си хванах от някакво реле наблизо, че ми беше по-удобно.
Сега съм замислил да сложа и фото-реле и светлините да функционират по следния начин: като запаля колата, след 5 сек се пускат автоматично DRL. Ако влеза в тунел или се смрачи - автоматично се пускат фаровете и се гасят DRL (няма смисъл да светят и те!). Като изляза от тунел или пак е светло - гасят се фаровете и пак светват DRL.
Всичко това е елементарно да се реализира дори от човек, без особени познания по тоците. Релето за закъснение е около 5лв., фото-релета има от 8 до 30лв., може да се сложи и силово - 2-3лв. Цялата магария излиза около 15-20лв. и 2ч монтаж (заедно с DRL).

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 17 юли 2013 20:31

:no
Просто замълчи! И не,не съм от тях...всъщност моите са свързани към късите,но съм монтирал не на един автомобил на дългите..и на 15-20,та дори и 30%(по-нагоре не съм пробвал) няма абсолютно никакво заслепяване,било то денем или вечер! А и онези УМНИТЕ вече са го измислили,при това не на един модел...ама кой да се поинтересува! Както и да е...нямам време да споря за глупости :beer Който иска да научи ЧЕТЕ

Върни се в “Направи си сам!”