ATF-ите които се продават в момента не бяха ли само два, Mercon и Mercon-5?
Иначе с врътката за отверка какво се регулира?
Как се поправя / пълни хидравличен крик?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Как се поправя / пълни хидравличен крик?
kris11 написа:feikot написа:Можеш ли да ми обясниш като за лаик ?
1.Вадиш шплента от щифта /винт без резба/-точно там където пъхаш щангата за помпене. Първия щифт към отвора за щангата.
2. Махаш този щифт и завърташ тази "втулка" в която се пъха щангата за да се освободи достъп до остта на буталото.
С дълъг глух камък /17 - може и да е друг размер/ развиваш гайката презь която минава остта на буталото
3.Изтегляш буталцето и с упл.пръстен търсих по магазиниза хидравлика подходящ.
4. Обратно сглобяване. Под чернаната ламарина има 1 тапа за наливане на новото масло.
Възможно е ,ако е нов крика да има изтекло масло при транспорт .Доливане тогава или ,ако е гаранционен подмяна.
Колега гледам че си чат с тия крикове.
Понеже си купих втори крик като този от снимката,за село и ми направи впечатление че в упътването пише че тази пробка под черният капак е и ЗАЩИТЕН КЛАПАН !
На първият ми крик, който ползвам от години, също има такава тапа там. Направи ми впечатление че са написали и на двете винтови тапи че не бива да се пренастройват повече, защото са регулирани в завода и не се пипат.
Това добре, но аз мислех че са просто пробки и съм ги натегнал и двете до край. криковете си работят нормално.
Това проблем ли е ??? И на двата крика не бяха стегнати тези пробки/ клапи !?
За какво е този защитен клапан ??? От претоварване или какво ??? Как работи ???? Как се регулира правилно.
Новият крик има и гумички за ремонт- едно пласпмасово опръстенче-сцепено и едно гумено. Те за това буталце ли са, дето е под напомпващият лост ???
Новият крик има упътване и пише че маслото трябва да е хидравлично SAE 10 или 20.
Също ми прави впечатление че новият крик не е идеално нивелиран-куца леко. това проблем ли е и дали ще слегне след употреба ?