Преса за въглища или хартия
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: Преса за въглища или хартия
най лестният вариянт. менгеме 10 - 15 сантиметра пвц тръба ф 100 два метални диска ф99 и 1 - 2 дървени трупчета които да играят ролята на бутало. ако има някои желаеш може да опита. и да сподели след това. как е минал процеса на изработване на брикетите. как горят? колко топлина отделят? защото като гледам клипчетата в ютуб ми се струва че стават само за декоративен огън в камината
Последна промяна от lokva на Пет 24 яну 2014 22:01, променено общо 1 път.
- marzykov
- Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
- Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г
не знам колко са декоративни ама хората ги ползват за заготовки за оцеляване в гората зимно време.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Съмнявам се да вършат кой знае колко работа.
Според мен това е просто един ефикасен начин за отърваване от хартиения боклук като се превръща в нещо полезно.
По скоро може да се ползва като подпалка за първоначалното запалване на печката
Иначе ако решиш да го ползваш за отопление мисля че доста бързо ще изгаря.
Според мен това е просто един ефикасен начин за отърваване от хартиения боклук като се превръща в нещо полезно.
По скоро може да се ползва като подпалка за първоначалното запалване на печката

- lokva
втова лошо време днес за 20-ти минути направих една проба. в кофа от 10 литра постепенно сложин вътре около 100 листа а4 поради липсата на картон. в топла вода хартия се разпада лестно и за около 10 15 минути разбъркване достига консистенция на каша. на ръка оформих топки с формата на портокал които оставих на проветриво място да съхнат. ако ефекта е задоволителен мога да направя след това една проба в реален размер
- marzykov
Най-после някой зарибих
Освен негативни отзиви (без никой да е пробвал) друго не срещнах
и се сетих за оня виц за БГ, руски и английски форум - разликите .

Освен негативни отзиви (без никой да е пробвал) друго не срещнах

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Поне за мен няма да е никакъв проблем да го направя, ама така с крик ми се вижда много трудоемко и с малка производителност. Ако се използва хидравлично задвижване с мотор пък ще стане скъпо.
И според мен не си заслужава галимацията.
И според мен не си заслужава галимацията.
- marzykov
щом не ти е проблем направи за мен (ще си го платя) , аз от труд се не плаша :)
- lokva
най лестният начин е на принципа на гилотината. лостов механизъм. бързо и лестно за сглобяване и работа. за калъп може да се ползват два метални профила заварени като кутия.

не бих казъл , че съм зарибен. просто реших да опитам. макар че съм малко скептичен към резултата. не очаквам отделената топлина да е достатъчна за отопление.marzykov написа:Най-после някой зарибих![]()
Освен негативни отзиви (без никой да е пробвал) друго не срещнахи се сетих за оня виц за БГ, руски и английски форум - разликите .
- mladen0101
- Автомобил: polo
- Двигател: AEX 1996
Е,що се изказваш толкова отрицателно за мненията по горе(форум за коли е не майстор Тричко).Ти повдигна темата а чакаш експерименти от друг,по горе попитах дали имаш рецепта за съотношението хартия-трици-лепило.Надявам се скоро да споделиш твоето ноу-хау тук, на мен ми е интересно и със сигурност бих споделил с приятели как да си оползотворяваме отпадъците.Успех и поздрави.marzykov написа:Най-после някой зарибих![]()
Освен негативни отзиви (без никой да е пробвал) друго не срещнахи се сетих за оня виц за БГ, руски и английски форум - разликите .
- marzykov
и така - за теста си купих от продавалника за 30 лева това - http://www.ebay.com/itm/Paper-Log-Briquette-Maker-Recycle-ECO-FIRE-FREE-FUEL-Brick-Block-Alternative-/251429697709?pt=US_Decorative_Logs_Stone_and_Glass&hash=item3a8a60b8ad
Натопих за 1 час и накъсах на дребно 5 вестника ТРУД (петъчни ;) ) и получих 3 тухли и половина. Оставих ги да съхнат и ще пиша за резултата. Пояснявам - за теста не съм ползвал шредер а съм късал (за около 5 мин) вестниците на лентички около 5см, не съм ползвал друг материал.
Впечатленията ми от пресичката са че е леко лимбезе - мека ламарина и кофти изцеждане на водата, но за 5мин получих 4-ри тухли 10/5/20 см.
Чакам да изсъхнат и ще споделя за време на горене и температура.
Натопих за 1 час и накъсах на дребно 5 вестника ТРУД (петъчни ;) ) и получих 3 тухли и половина. Оставих ги да съхнат и ще пиша за резултата. Пояснявам - за теста не съм ползвал шредер а съм късал (за около 5 мин) вестниците на лентички около 5см, не съм ползвал друг материал.
Впечатленията ми от пресичката са че е леко лимбезе - мека ламарина и кофти изцеждане на водата, но за 5мин получих 4-ри тухли 10/5/20 см.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност е важно да измериш количеството топлина, което ще се отдели, а не температурата и времето.
А количеството топлина няма да е повече отколкото, ако беше запалил вестниците както са си, без да ги късаш и мокриш.
А количеството топлина няма да е повече отколкото, ако беше запалил вестниците както са си, без да ги късаш и мокриш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
marzykov написа:и така - за теста си купих от продавалника за 30 лева това - http://www.ebay.com/itm/Paper-Log-Briquette-Maker-Recycle-ECO-FIRE-FREE-FUEL-Brick-Block-Alternative-/251429697709?pt=US_Decorative_Logs_Stone_and_Glass&hash=item3a8a60b8ad
един вестник една тухла,не ми звучи много добре това,както е писал колегата по горе все ще си отделя топлина за един вестник,според мен тухлите трябва да са по-големи или пресовани по силно
- lokva
сам по себе си един вестник като всяка хартия отделя много топлина за много кратко време. идеята на брикетите доколкото аз я разбирам е да се забави процеса на горене
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
lokva написа:всяка хартия отделя много топлина
Ами не е чак толкова много - от кило хартия се отделя долу горе пак толкова топлина като от кило дърва.
Идеята е да те накарат да си купиш безполезна преса. Има сума ти подобни "зелени идеи".