Пръскалки на фаровете
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Пръскалки на фаровете
Аз само да попитам нещо . Днес както каран със 100 км/ч и пръснах на фаровете и едната пръскалка направо литна. Спрях и си я взех но сега като гледам нещо не ще да седи здраво закрепена. Струва ми се ,че има май едно малко счупено зъбче на самата част където са двете дюзи . Как да закрепя пак тези дюзи към тялото под бронята. Колата е Голф 4.
- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
Здравейте, а от къде се пускат пръскалките питам за инфо колата е Бора и ми е на 2 дни, вчера разбрах че имам пръскалки за фаровете? 

- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
От там, където се пуска за предното стъкло, но при включени къси светлини. Аз така знам 

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
И се задържа повече време дръпнато лостчето за да се задействат.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с оригиналната система за измиване на фаровете на пасат б3.Оригинално казана ми е 9л. и с две помпи,като тази за фаровете е двойно по-висока и маркучите за пръскалките са си бая дебели.При мене работи на светнати фарове и като натисна и задържа лоста пръска за около 2-3сек на фаровете едновременно с тези на джама и после продължава само на джама.От скоро съм и с ксенон с лупи на фаровете и за мен е наложително да я имам.ПП свалена е от друг такъв пасат и монтирана на моя.
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Супер як модул е, но замръзне ли ти зимата, когато пръскалката е навън е тегаво.
Иначе аз не усещам да харчи толкова много течност. От началото на лятото си пръскам царската, предвид дъждовете и калта по улиците и все още не съм доливала течност.
Ами ако не си си мил колата два месеца може и да не падне.
При мен всичко пада.
Иначе аз не усещам да харчи толкова много течност. От началото на лятото си пръскам царската, предвид дъждовете и калта по улиците и все още не съм доливала течност.
apolon написа:-пръскалките непочистват засъхнала кал и полепнали насекоми(ако имаше и чистачки,можеби щеше и това да се случва)
Ами ако не си си мил колата два месеца може и да не падне.
При мен всичко пада.
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
когато пръскалката е навън

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аполоне, май пак се изказа неподготвен, оргиналдъ пръскалките излизат от бронята, пръскат и се прибират, хоум мейд е друга бира
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
apolon написа:когато пръскалката е навън
![]()
![]()
явно не си в час. Нема такива пръскалки,дето да са навън.Явно твоите са "home-made"пръскалки и си за "направи си сам".А колко често си мия колата не е твоя работа.Колко често ще е миенето зависи от много фактори и преди всичко от т'ва к'во има нанесено в/у лаковото покритие.Ха
Не съм в час, а?
До колкото съм ЗАПОЗНАТА, за да пръска трябва да излезне НАВЪН или греша?
Лично при мен, като задържа лоста за чистачките, пръскалките ИЗЛИЗАТ НАВЪН - напръскват фара и се връщат обратно! Нивото на което излизат е 4 см от фара. Това цялото удоволствие става от налягането на водата

При теб как е? Сигурно ти пръскат навътре? Или са вградени в крушката? Питам само.. нали не съм в час.
Прав си, не е моя работа, просто при мен няма засъхнали л***а на един месец по фаровете ми.
Eто, ще приложа и снимка, та да си малко по на ТИ, че е кофти да не знаеш ;/
И ако не знаеш нещо, пусни тема. Тук са все готини и ще ти обяснят всичко, аз така правя

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
За съжаление и моите са във бронята(предната)
.Ех...ако бяха в жабката...тогава поне биха могли да измият "фаровете"на някоя любопитна пасажерка например. 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
При някои модели автомобили пръскалките са стационарни и са изнесени навън. Не всички автомобили трябва да имат ксенон, за да имат пръскалки. Може да се поръчат като екстра или да се насадят допълнително.
- Enigma07
Колеги, може ли тази екстра да се изолира софтуерно
имам такава, но не работи. Или ако помпичката е развалена има ли някакъв начин да се провери без да се ходи на майстор ? Благодаря предварително 

- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Ако няма вариант за софтуерно изолиране, можеш просто да извадиш буксата на моторчето...
- Enigma07
Моите не работят и затова питам да не би предишния собственик да е изолирал софтуерно това нещо, затова че харчи много течност. 

- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен беше извадена буксата която вади пръскалките нагоре и тази на помпата, съединих ги о тръгна. Сега карам ауди C3 но предполагам, че и с VW ще е по същия начин.