Фолио преден джам?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фолио преден джам?
на моето поло сам му лепнал на предния джам от наи тамното фолио 25 сантима и ми е през оная работа 4е 6те се заяждат ония малумници
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам от 2-3 години с 25 см от това фолио дето се пражят лепенки(надписи)
и сам нямал никав проблем.
А за монтажа е много лесен - от едната страна трябва много добре да е равно страната която схте гледа надоло , а от горната страна не му праче , в двата края на стаклото трябва фолиото да излезне на 0 и се лепи , а в средата си излиза от стаклото и то се изрязва.Надявам се да си ме разбрал колега

и сам нямал никав проблем.
А за монтажа е много лесен - от едната страна трябва много добре да е равно страната която схте гледа надоло , а от горната страна не му праче , в двата края на стаклото трябва фолиото да излезне на 0 и се лепи , а в средата си излиза от стаклото и то се изрязва.Надявам се да си ме разбрал колега

- megaturbo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди седмица с един приятел направих процедурата по посавяне на 20см лента от фолио отвътре
Стана перфектно,но май ще го сваля и ще взема мааалко по тъмно фолио
Аз си маркирах 20см от края на джама посока надолу ,от 2-те страни после отгоре го скроих по тъмната лента на джама дето е в края една на точици ,после изрезах кръгче за огледалото и Воала.....стана много добре 

- djimi_sevi
- Автомобил:
- Двигател:
- nakoviq
- Автомобил: Vw Corrado
- Двигател: 9A
e мамичката им и полицаи деба начи виждал съм полицай да си е налепил колата с най тъмното фолио насекаде предни задни странични даже и сенник на положината джам отпреде а се праят на силни кат са с униформата деба и мишките деба, с извинение за цинизмите !
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
И нашите в Силистра имат една патрулка със четири затъмнени стъкла и тъмни стопове.
Ааа за сенника - и аз си бях направил сенник от фолио за стъкла, но някакси не ме кефеше как стои.В повечето случаи се набръчква някъде в краищата и става грозно.А много хора си слагат мебелно фолио от външната страна и стои много добре.

Ааа за сенника - и аз си бях направил сенник от фолио за стъкла, но някакси не ме кефеше как стои.В повечето случаи се набръчква някъде в краищата и става грозно.А много хора си слагат мебелно фолио от външната страна и стои много добре.

- bango.1
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не се занимавай с сенници слагаи цяло парче светло фолио и на страничните предни и си ти ето на мойта кола как седи
не са много добри снимките,но има навсякъде
не са много добри снимките,но има навсякъде
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
хммммм ....
" Чл. 105 от ЗДП
1. Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила."
Не правят ли проблеми ?
" Чл. 105 от ЗДП
1. Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила."
Не правят ли проблеми ?
- bango.1
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Фолиото на предния прозорец"челен" е почти незабележимо горе долу е тъмно колкото обикновен тониран прозорец демек стават 2 един в/у друг ами честно казано аз рядко я карам точно тази кола майка ми я кара,но не ми е казвала за проблеми а мен са ме спирали веднъж и май нищо не казаха предните странични са 40 процента задните са мисля 25 или 30 не помня вече ами аз си мисля все пак как ще докаже,че имаш тъмни прозорци по негова преценка демек той е измервателен уред или нещо пак е неориентирана работата според мен а и вече немогат да ти спрат колата от движение няма за какво това не е техническа неизправност сега питат фиш или акт или 10лв в най лошия случаи 20 ако са много тегави незнам всеки преценява за него си от 10 години не съм имал кола без фолио на предните прозорци без преден когато не ти се разправя с глупости сваляш прозорци и така абе има си начини нали всеки си прави каквото иска тука така че слагаите смело
Е преди се вадеха документи че колата е инкасо ама беше доста отдавна и беше 400долара
Е преди се вадеха документи че колата е инкасо ама беше доста отдавна и беше 400долара
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Само да допълня - за лепене на фолио използвайте чиста бистра вода от чешмата(е може и минерална
) с препарата почва едно лолямо лигавене и няма залепванка това фолио
Докато с водата като го наместиш само плъзгаш със пластмасовата шпакла и виждаш как залепва 

- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
Шаблон не ти трябва.Колегите по-горе ти написаха,че единствено трябва да нагласиш долната част/откъм таблото/Другото се изрязва прецизно с макетно ножче и задължително след хубаво избутване на водата и изсъхване.Ножчето и шпатулка си има в кътията като купуваш фолиото.Инъче става едно наръфанооо и пак трябва да лепиш наново
Друго,което мога да кажа и да ти е в полза е,щом не си го правил преди това,гледай да не си под пряка слънчева светлина поне докато не стабилизираш парчето и не избуташ водата.В противен случай на места където е загрято залепва силно и от там вода неможеш да изкараш.Ако слагаш от фолиото,което е за стъкла внимавай да не се очупи,защото остават едни по-светли чертички.Ако слагаш PVC-онова от което се правят надписи е по-лесно а и на сухо става.Преди 4 години правих надписи на автомобили,които щяха да ходят на рали.Тогава проверих и разбрах,че ако фолиото е плътно маx. 8см. трябва да е отпред,а за отзад 12.Ако слагаш веро във водата слагай 1-2 капки мах. на 1/2 л.защото в противен случай химията се свързва с лепилото и побелява.Има възможност да остане така на петна.За друго,което да ти е от полза не се сещам.Успех!

- cardan
- Автомобил: Audi A4 avant
- Двигател: ABC
един приятел си е налепил фолио,което прелива от по-тъмно към по-светло.става все едно прозореца ти е завоски затъмнен.
- MasteR_G
- Автомобил: AUDI A3 1.8T
- Двигател: AGU 1999
Аз,две години карах с широко плътно фолио и вендъж несъм имал проблем с родната полиция,вярно че първо се хващаха да се дървят за затъмнените предни стъкла ама все пак
.Но в КАТ на канала правят проблем и то винаги.

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IvailoOo написа:хммммм ....
" Чл. 105 от ЗДП
Не правят ли проблеми ?
Щом е позволено на задните врати,значи при хечбек няма никакви проблеми за фолио на задното стъкло,все пак и то е монтирано на врата (3та или 5та) а за сенник на предното стъкло,като много искате си купете стъкло с фабричн вграден такъв,преди време имах проблем с чужда кола която имаше от тези сенници като фабричките,които започват от леко тъмно горе и завършват на проздрачно в долния край и въпреки това че има идеална видимост през него,залепиха стикера "спрян от движение" защото не било оригинално а е залепено отвътре