боли ме акУрдИОна как се казва важното е че лепи....
като знаеш как се казва отиди и си го купи да го ева

Кое лепило е подходящо за пластмаса към боя ???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- masterbench
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ПОЛИУРЕТАНОВИТЕ лепила не лепят PP+EPDM-(полипропилени)-материала от който са направени лайсни,вежди и повечето брони ,но на по-твърди и гладки пластмаси ABS и др се държат доста прилично
Визирам K+D на WURTH( и всички други лепила на полиуретанова основа)-лепило с много добри показатели ,но с друго приложение Добре изсъхнал полиуретан , нанесени в/у боя или друга повърхност с добра адхезия-няма разлепване само рязане
ELASTOFIX-а е много добър, но скъпичък 

Последна промяна от masterbench на Пет 03 авг 2007 18:52, променено общо 1 път.
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
paco написа:Ползва се черен монтажен силикон. Опаковката му наподобява
"салам" и се зарежда в спец. пистолет. Продава се в Бриколаж и др. места.
РАСО
п.п. Агументи....чакай да видя....на един съсед се наложи да му сменим целия ляв калник на Г2 щот реши, че с еднояко дръпвеане ще си свали веждата от него. Ми само покриви аркатаязък.
PU-40

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
relaxxx написа:Вече го закупих въпросното лепило и в събота ще лепя, дано да не се омажа до ушите. Някой знае ли с какво се почиства, докато не е втвърдило??
полиуретаново лепило преди да се втвърди се чисти с това :

а силикон се чисти с това :

аз лично с силикон чистителя премахнах засъхнал монтажен силикон, нанасян преди 2 години, без да нараня лака на колата!
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
masterbench написа:ПОЛИУРЕТАНОВИТЕ лепила не лепят PP+EPDM-(полиетилени)-материала от който са направени лайсни,вежди и повечето брони ,но на по-твърди и гладки пластмаси ABS и др се държат доста приличноВизирам K+D на WURTH( и всички други лепила на полиуретанова основа)-лепило с много добри показатели ,но с друго приложение Добре изсъхнал полиуретан , нанесени в/у боя или друга повърхност с добра адхезия-няма разлепване само рязане
ELASTOFIX-а е много добър, но скъпичък
аз пък визирам, че върху К+Д на Вюрт може да се боядисва
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
PP и PPE почти няма лепила в БГ, които ги лепят..
има лепила, които имат добра способност да ги лепят, според чуждестранните сайтове, ама не държат яко.. е естествено за голяма площ, и лепило за рапети ще стане щом може да се хване..
и тез лепила са кошмарно скъпи
борих се с едни кори, та бая изчетох... в крайна сметка с метал ги залепих
има лепила, които имат добра способност да ги лепят, според чуждестранните сайтове, ама не държат яко.. е естествено за голяма площ, и лепило за рапети ще стане щом може да се хване..
и тез лепила са кошмарно скъпи
борих се с едни кори, та бая изчетох... в крайна сметка с метал ги залепих
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Takaa продължаваме, днес въпреки че валя, успях да лепна лайсните. Мога спокойно да заявя че лепилово наистина е добро. Преди да започна направих едно пробно залепяне на 2 дъски и след 3 -4 часа така бяха слепнали, че поникакъв начин не можах да ги отлепя. Така и така бях почнал да се омазвам с лепила, та лепнах и релсите на праговете. Тяхното лепене наистина е елементарно щото каналите им само се пълнят с лепило и воала... А сега млко снимки.
1. Така позачистих лайсната преди да я лепна
2. Следващите 2 снимки показват укрепването което направих, за около 5 часа за да слепната добре.... сега са като заковани
3.А тук можете да видите как запълних каналите на релсата с лепило.
Полиуретана който ползвах беше, сив, щото колата ми е сива и при евентулно зацапване да си личи по малко. Операцията мина без изненади и нацапани лайсни, което е добре
:):) Сега остава само да видим дали ще иа ефект
Айде весело!!!
1. Така позачистих лайсната преди да я лепна

2. Следващите 2 снимки показват укрепването което направих, за около 5 часа за да слепната добре.... сега са като заковани

3.А тук можете да видите как запълних каналите на релсата с лепило.

Полиуретана който ползвах беше, сив, щото колата ми е сива и при евентулно зацапване да си личи по малко. Операцията мина без изненади и нацапани лайсни, което е добре