ivanbl написа:за диодната лента нищо не трябва да се преправя.... тя си е направена за 12V и се свързва директно.... друг е въпроса колко е "китайска" и колко запас са осигурили от по голямо напрежение..... баш гаражните китайчета обикновено пускат максимален ток през светодиодите.... ефекта е по силна светлина.... но пък по бързо изгарятаз затова си ги направих с отделни светодиоди и не съм достигал максималния ток дори и при 14.4V....
Колега-1 въпросче може ли? Купих си диодчета от магазина и даже каката ми даде и резисторчета към тях(не знам ватове омове и т.н.) Продавачката каза че това е за кола.Както и да е.Сложих тук там и стана супер.Имам чувството че не нагряват даже. Сега обаче реших и на копчетата на климатика да сложа по 1 диодче и като ги разглобих видях 4е са си с диодчета-зелени.Но аз реших да ги сменя с червени.Отивам в магазина и...само 1 черврно.Взех го смених го(без резисторче)и вс. е ок. Обаче нямам още едно диодче и за другото копче.Набарах аз онези диодчета от елхата,отрязах ги и като ги пробвам в къщи и те светят на 12 волта-без резисторче. Мо много бързо нагряват(парят ми в ръката) А мисля че на първото копче не ме пареше. Та въпроса ми е да слагам ли това диодче от елхата и дали ми се струва че едното не нагрява а това нагрява.И има ли проблем така като нагрява да го сложа?? Баси мамата ,изписах.....млъквам