Шумо изолация
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- G3CL_AEE_1.6FI
- Автомобил:
- Двигател:
И аз сложих на моята 3-ка - само отпред под педалите и пред мястото до шофъора. Беше една черна с алуминиево фолио от едната страна - 8 мм някаква полска марка (5лв/кв.м). Доволен съм: Преди като карах със 120 в купето не се стоеше, ама сега успях да вдигна границата на 140. Естествено, на ниските скорости също е тихичко!!! - в началото даже се чудих кога да сменям предавките - просто шума в купето изчезна!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЗДР
bate_pe60 написа:колега, понеже се занимавам със звукозапис и студийна техника...мога да ти кажа в мойто студио ползвах
Минерална вата, 150кг на м3...
Здрасти бате Пешо

Да ми дадеш една консултация, малко встрани от темата:
Ще си правя изолация в апартамента, та искам освен топло, да е и шумоизолация.
Попрочетох това-онова и ми се изясни че само вата с гипсокартон не е достатъчно.
Едно че конструкцията също трябва да се изолира, едно че вата която се продава масово е смешно лека 10-13 кг/м3
Би ли ми казал как е най-добре да го направя - конструкция и материали.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Найлончетата са добре сложени в момента не вкарва вода от никъде (преди 2 седмици вкарваше поне по литър което ме плашеше направо).
На двувратката обърнах внимание на още едно много специялно нещо - растоянието м/у задните кори и калниците е поне 30см. там няма абсолютно нищо и понеже знам че една от най- добрите звукоизолаций се прави от кори за яйца(от картон) ще помисля и по този въпрос и ще пиша по него възможно най- скоро(когато има време).
На двувратката обърнах внимание на още едно много специялно нещо - растоянието м/у задните кори и калниците е поне 30см. там няма абсолютно нищо и понеже знам че една от най- добрите звукоизолаций се прави от кори за яйца(от картон) ще помисля и по този въпрос и ще пиша по него възможно най- скоро(когато има време).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Pavcho2 написа: понеже знам че една от най- добрите звукоизолаций се прави от кори за яйца(от картон) ще помисля и по този въпрос и ще пиша по него възможно най- скоро(когато има време).
какви кори за яйца?
Ето ти истински материал
http://www.di-tradebg.com/articledetails.php?ArticleID=58&Group=44
- Pavcho2
- Контакти:
Какви са му цените на този материял ?
Има и дунапрен с формата на кори за яйца който се слага в студия обаче знам че е много скъп също (не че искам от пръдня боя да правя но все пак не търся нещо професионално решение за което да си садера кожата ).
А иначе има и гипсокартон който е специялно направен за шумо изолация и трябва да погледна какви са му цените за кв.м. и ще пиша.
Има и дунапрен с формата на кори за яйца който се слага в студия обаче знам че е много скъп също (не че искам от пръдня боя да правя но все пак не търся нещо професионално решение за което да си садера кожата ).
А иначе има и гипсокартон който е специялно направен за шумо изолация и трябва да погледна какви са му цените за кв.м. и ще пиша.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Pavcho2
- Контакти:
Е малко е късно вече за купуването на изолацията показах един найстина ефтин начин с не перфектен резултат но пак не е незначителен така че сега съм доволен
.
И да допълня, че няма пространство където да може да се вкара материяла с острите връхчета на предните врати (поне аз така си мисля) отзад става (ако е като в моя случай двуврата кола).
Със здраве
.

И да допълня, че няма пространство където да може да се вкара материяла с острите връхчета на предните врати (поне аз така си мисля) отзад става (ако е като в моя случай двуврата кола).
Със здраве

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
@Pavcho2
А сега в тези дъждове не знам как ще сушиш т.н . вата и кори от яйца. Зимата от резките смени на температурата става и конденз и пак се мокрят.
Или полиуретанова пяна залепена на почистен метал, навлажнен леко с пулверизатор / пяната хваща много по-добре на мокро/ или минерална вата на Rockwool тя е импрегнирана и не поема влага / вода/ е поема ама 0,003%, което е нищо.
А сега в тези дъждове не знам как ще сушиш т.н . вата и кори от яйца. Зимата от резките смени на температурата става и конденз и пак се мокрят.
Или полиуретанова пяна залепена на почистен метал, навлажнен леко с пулверизатор / пяната хваща много по-добре на мокро/ или минерална вата на Rockwool тя е импрегнирана и не поема влага / вода/ е поема ама 0,003%, което е нищо.
- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
Аз в моя пасатор за една къща изолация натрясках, и по врати, и по пода и къде ли не, но пак всичко си скърца и се тресе, амо хубавото е, че като спра на сфетофара не ми слушат всички музиката. Тия таралясници дето ги караме по на сто години, квото и да ги правим ще тракат. В някое дере и едно ново пасатче да си взема, тишинка и само класическа музика в колата