система за миене на фаровете за Голф2? Как ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 02 дек 2007 22:37

valyo_v написа:за спама няма проблем :)

.. ами в понеделник пътувах Добрич-София и през цялото време валя ту сняг ту дъжд.. и както всеки знае когато си зад някой тир.. за секунди стъклото става буквално кално,но чистачките и малко течност и е като ново.. а за фаровете.. кои му пука,но в един момент стават доста зле и светят сравнително кофти.
общо взето за това се замислих за такава екстра:)че с тия километри дето се навъртат и то зимата повечето са по тъмно.. не е гъзария а нужда :)

Преди няколко години пътувах точно в едно такова кишаво време за Кулата, но понеже казанчето беше с вода и в движение пръскалките ми замръзваха, та на десетина км шурата беше с мене, десен мигач и пускам чистачките а онзи лее вода с шишето, но никой не се сети за фаровете. Като се умъкнах в тунела викам си фаровете са изгорели.Добре че там по осевата линия има некакви светлоотразители изпъкнали, та по тях се измъкнахме от тунела.
Веднага след него измихме и фаровете, но си беше екшън положението вътре в тунела.
Екстрата е полезна и ако има шанс да се вгради допълнително си заслужава.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 03 дек 2007 4:51

К.Одаджийски написа:
valyo_v написа:за спама няма проблем :)

.. ами в понеделник пътувах Добрич-София и през цялото време валя ту сняг ту дъжд.. и както всеки знае когато си зад някой тир.. за секунди стъклото става буквално кално,но чистачките и малко течност и е като ново.. а за фаровете.. кои му пука,но в един момент стават доста зле и светят сравнително кофти.
общо взето за това се замислих за такава екстра:)че с тия километри дето се навъртат и то зимата повечето са по тъмно.. не е гъзария а нужда :)

Преди няколко години пътувах точно в едно такова кишаво време за Кулата, но понеже казанчето беше с вода и в движение пръскалките ми замръзваха, та на десетина км шурата беше с мене, десен мигач и пускам чистачките а онзи лее вода с шишето, но никой не се сети за фаровете. Като се умъкнах в тунела викам си фаровете са изгорели.Добре че там по осевата линия има некакви светлоотразители изпъкнали, та по тях се измъкнахме от тунела.
Веднага след него измихме и фаровете, но си беше екшън положението вътре в тунела.
Екстрата е полезна и ако има шанс да се вгради допълнително си заслужава.

силно ми се иска... ако си намеря.. слагам :)

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 04 дек 2007 9:07

На пасат Б3 съм виждал оригинално пръскалки на бронята към фаровете. Може и да станат за голф с по 2 дюзи на пръскалка са.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 04 дек 2007 20:15

щом толкова искаш- има пръскалки, от тези светещите и въобще всякакви, с метални и регулируеми дюзи. може да позлваш една бензинова помпа, слагаш и едни клапанчета, да държи помпата винаги пълна с вода.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 04 дек 2007 20:41

pakumba написа:щом толкова искаш- има пръскалки, от тези светещите и въобще всякакви, с метални и регулируеми дюзи. може да позлваш една бензинова помпа, слагаш и едни клапанчета, да държи помпата винаги пълна с вода.

е то ако сложа светещи пръскалки иии бензинова помпа с дюзи.. ще стане като на най новите коли :roll: гъзария до шия :) на москвича бих го пробвал ама на голфа не ми звучи симпатично :)
благодарско за идеята все пак ! :) :beer :ahoy

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 04 дек 2007 21:13

valyo_v написа:
pakumba написа:щом толкова искаш- има пръскалки, от тези светещите и въобще всякакви, с метални и регулируеми дюзи. може да позлваш една бензинова помпа, слагаш и едни клапанчета, да държи помпата винаги пълна с вода.

е то ако сложа светещи пръскалки иии бензинова помпа с дюзи.. ще стане като на най новите коли :roll: гъзария до шия :) на москвича бих го пробвал ама на голфа не ми звучи симпатично :)
благодарско за идеята все пак ! :) :beer :ahoy

не казвам да слагаш светещи. просто знам, че от тях има с регулируеми дюзи, а и са метални. компактни са и доста по-мало ще се набиват на очи. помпа мога да ти подаря ако искаш

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 04 дек 2007 23:07

имам една стара нагнетателна помпа от опял мога да пробвам каква ще стане че днеска в този дъжд :?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 05 дек 2007 0:51

Stenly написа:На пасат Б3 съм виждал оригинално пръскалки на бронята към фаровете. Може и да станат за голф с по 2 дюзи на пръскалка са.

Те май и на Голф 2ката оригиналните са същите.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Сря 05 дек 2007 12:05

мхм.. мисля че са същите като на пасата.. а за пръскалки от тия дето са за джамовете мисля че няма да стане.. аз имам такива доста с по 2 и 1 дюза,но мисля че са им малки дупките.. или поне на тия дето съм гледал оригинални за фаровете.. изглеждат по друг начин :(

ако намеря някоя мощна помпичка.. може да пробвам с някакъв вид пръскалка от тия дето са цилиндрични (да речем от камионите които изглеждат като капачка от химикал за да може да пръска по от далеко) та една такава да поставя на маската някъде ,между 2та фара че да не се вижда много

или пък с някоя дюза без черупка (т.е. много мъничка дюза и на маркучето направо и да ги натикам над самия фар (между фара и маската) то при голф2 няма да се вижда почти пък и има такова място..
не знам.. като се поосвободя и намеря помпичка.. ще тествам

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 05 дек 2007 13:36

Според мен(за най лесния вариант на изпълнение) ти е нужно нормални пръскалки от капак(най добре да са с подгряване) след казанчето за течността гледаш накъде отива маркучето за предното стъкло слагаш един тройник и свързваш с пръскалките които монтираш на бронята така че да пръскат точно на фара.

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Сря 05 дек 2007 13:56

Vladko написа:Според мен(за най лесния вариант на изпълнение) ти е нужно нормални пръскалки от капак(най добре да са с подгряване) след казанчето за течността гледаш накъде отива маркучето за предното стъкло слагаш един тройник и свързваш с пръскалките които монтираш на бронята така че да пръскат точно на фара.

нищо няма да измият само ще намокрят - системата за миене на фарове действа чрез високото налягане на водната струя а с тия пръскалки само ще намокриш стъклата ама няма да имаш чисктачки че да ги избършат после

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 05 дек 2007 13:59

biostrong написа:
Vladko написа:...

нищо няма да измият само ще намокрят - системата за миене на фарове действа чрез високото налягане на водната струя а с тия пръскалки само ще намокриш стъклата ама няма да имаш чисктачки че да ги избършат после

Колко високо мислиш че е при оригиналните системи?Или мислиш че те правят фара като след автомивка?Системките са като караш зад някой и той ти хвърля кална вода и зацапа фаровете да я отмият-все си мисля че силата на струята на пръскалките е достатъчна за това.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 06 дек 2007 2:03

не е достатъчна колега... дори да сложа отделна система като тая за стъклото .. пак няма да може да мие!пробвал съм на Бора как пръскат тия на фаровете и определено е мн силна струята.. и пръска доста по голямо количество вода (за секунди цялата предница е мокра), не е като на автомивката с 50-60 бара налягане ,но е много по голямо от това на пръскалките за стъклото

малко ОФФ-Топик:
аз тия на стъклото които пръскат .. съм си сложил такива които не правят струя ,а правят мъгла така да го кажа (като на по новите автомобили)! та стана перфеектно.. мокри много добре бързо и равномерно,но при скорост над 110 ии вятъра го забива доста и пръска в най-долния край на стъклото... :( мисля че е заради по слабата помпичка спрямо по новите (на мойто оригинално е с по една дюза всяка пръскалка а те пръскат сравнително доста по малко вода от колкото тия които правят "мъгла")
нооо и така съм доста доволен де! препоръчвам ги

Потребителски аватар
rampaje
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rampaje » Пет 07 дек 2007 12:25

valyo_v написа: макар че в момента съм с халогенни лампи а силно съм се замислил за нова година да направе на голфчето подарък bi-xenon и тогава вече ще трябва на всеки 10км да спирам да бърша фаровете 1во да не заслепявам другите .. 2ро да не стават преспи върху фаровете и 3то все пак са фарове за да ми осветяват добре пътя :)

Колега, аз също карам Г2 1.6 и съм си доста доволен от фаровете (без пръскалки и чистачки са) , а като се вземе на предвид че когато има сняг си чистя фаровете само преди да тръгна на някъде (снега се топи от нагряването на стъклата на фаровете) и не съм с халогени ...
колкото до калта - до сега не съм имал проблеми.

П.П: За мен цялата тази работа с чистачките и пръскалките е загуба на време и пари :roll:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 11 дек 2007 8:59

rampaje написа:
valyo_v написа: макар че в момента съм с халогенни лампи а силно съм се замислил за нова година да направе на голфчето подарък bi-xenon и тогава вече ще трябва на всеки 10км да спирам да бърша фаровете 1во да не заслепявам другите .. 2ро да не стават преспи върху фаровете и 3то все пак са фарове за да ми осветяват добре пътя :)

Колега, аз също карам Г2 1.6 и съм си доста доволен от фаровете (без пръскалки и чистачки са) , а като се вземе на предвид че когато има сняг си чистя фаровете само преди да тръгна на някъде (снега се топи от нагряването на стъклата на фаровете) и не съм с халогени ...
колкото до калта - до сега не съм имал проблеми.

П.П: За мен цялата тази работа с чистачките и пръскалките е загуба на време и пари :roll:

с Xenon ли си ?защото за това иде реч.. че той е студен и няма как да топи снега... а за калта.. по нашите чисти пътища и докато настигнеш камиона и .. честито :) трябва да си забелязал предното стъкло как се зацапва за секунди,същото се случва и със фаровете:)
поне за мен си е полезна екстрата :)

Върни се в “Направи си сам!”