Сменяване на тампони на заден мост-голф 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfara » Вто 18 ное 2008 23:15

а какви пари даде за новите тампони и по какво се разбират старите 4е са разбити някво лопане ли се 4ува или от сорта?

Потребителски аватар
miro_800
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот miro_800 » Пон 23 фев 2009 13:53

Golfara написа:а какви пари даде за новите тампони и по какво се разбират старите 4е са разбити някво лопане ли се 4ува или от сорта?

При мен се мърдаше задната лява гума като я натиснех с крак.Толкова се беше разбил.Тропането е яко а и задницата се занася по време на движение.Смених ги и двата.Взеха ми 70лв с работата и тампоните.Тампоните бяха за 44 лв двата.Febi bilstein пише на кутията.Пише че са немски ама не знам. Сега не тропа въобще.То ще си каже:)

Потребителски аватар
Golfara
Автомобил:
Двигател:

Re: Сменяване на тампони на заден мост-голф 2

Мнениеот Golfara » Вто 24 фев 2009 23:11

може би и при мене 6те има за смята 6тото при мокър асфалт ми носи когато стъпи на осевата линия или на някаква маркировка от тоя тип.

Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Мнениеот sstambo » Пет 03 апр 2009 18:30

здравейте колеги някой да знае майстор който да смени и моите тампони ,защото кьдето сьм питал казват че немогат, та даже едим ми вика че направо целия заден мост се сменя пьлно куку

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 03 апр 2009 18:50

sstambo написа:здравейте колеги някой да знае майстор който да смени и моите тампони ,защото кьдето сьм питал казват че немогат, та даже едим ми вика че направо целия заден мост се сменя пьлно куку

нз с каква кола си но моя се сменя целия мост заради тампоните и тва е заради малката подробност че те са изляти на самия мост пфф ко да се прай добре че по моргите има щот на магазина :screwy цял мост mhihi лошото в ситуацията е че покрай моста излязоха още куп неща главини лагери накладки death ужъс mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Мнениеот sstambo » Пет 03 апр 2009 19:16

колата е венто чета че се сменят незнам затова питам,аз нямам канал, нямам инструменти,срам ме е да кажа че сьм завьршил двг,но неискам да се правя на майстор за нещо което немога

Потребителски аватар
miro_800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_800 » Съб 11 апр 2009 14:04

едва ли чак пък целия мост...един майстор ми беше казал,че се сваля моста за да се сменят тампоните иначе било трудно.Аз я закарах при един познат в един автосервиз и не знам какво са правили за да ги сменят.Познатият каза,че много трудно е избил единия тампон.Може за тях да е по-лесно да сменят направо моста,но каква е гаранцията че ако сложиш втора употреба мост няма да са се скапали тампоните пак..Наи добре се консултитай с няколко майстора или "майстори" :D все някой ще каже какво трябва да се направи.Успех!

Потребителски аватар
batkomimi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batkomimi » Съб 06 мар 2010 15:16

мерси много защото и аз моя ша го почвам пак не му разбирам мого защото сам го зел скоро :banana :banana :banana :banana :banana :обичам ви

Потребителски аватар
Snake0ne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snake0ne » Нед 07 мар 2010 1:19

Страхотна тема. Аз искам само да питам изцентрената част на тампона по какво се определя как да се сложи?

KaloyanR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KaloyanR » Пет 26 ное 2010 19:54

Дали се стяга във въздуха или на земята е едно и също, не трябва да се късат лесно, все пак моста е постоянно в движение, той не е статичен.

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Вто 11 яну 2011 18:51

KaloyanR написа:Дали се стяга във въздуха или на земята е едно и също, не трябва да се късат лесно, все пак моста е постоянно в движение, той не е статичен.

В абсолютна грешка си всяко подобие на тампон по предница и задница се стяга точно по определен ред както колегите са го правили :beat_butt2

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 11 яну 2011 20:33

Още един от "майсторските" митове. Че моста трябвало да си легне и тогава да се стягат тампоните.
Който не вярва да направи една проба - да бележи вътрешната втулка на тампона спрямо ушите на купето и да стегне болта колкото си иска при виснал мост. После да врътне едно кръгче и след десетина километра да провери дали втулката не се е "наместила".
Изобщо как си представяте този болт да удържи при чисто нов тампон вътрешната му втулка при тази нищожна площ на контакт между нея и мустаците.
То ако не беше така, сглобката на този възел щеше да е съвсем друга.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Вто 11 яну 2011 21:21

:idea:

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Вто 11 яну 2011 22:59

:Mr Green Fun

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 01 фев 2011 16:11

pedalchobaba написа:Още един от "майсторските" митове. Че моста трябвало да си легне и тогава да се стягат тампоните.
Който не вярва да направи една проба - да бележи вътрешната втулка на тампона спрямо ушите на купето и да стегне болта колкото си иска при виснал мост. После да врътне едно кръгче и след десетина километра да провери дали втулката не се е "наместила".
Изобщо как си представяте този болт да удържи при чисто нов тампон вътрешната му втулка при тази нищожна площ на контакт между нея и мустаците.
То ако не беше така, сглобката на този възел щеше да е съвсем друга.

Тук си имаме разбивач на митове. heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

Върни се в “Направи си сам!”