Сменяване на тампони на заден мост-голф 2
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re:
Golfara написа:а какви пари даде за новите тампони и по какво се разбират старите 4е са разбити някво лопане ли се 4ува или от сорта?
При мен се мърдаше задната лява гума като я натиснех с крак.Толкова се беше разбил.Тропането е яко а и задницата се занася по време на движение.Смених ги и двата.Взеха ми 70лв с работата и тампоните.Тампоните бяха за 44 лв двата.Febi bilstein пише на кутията.Пише че са немски ама не знам. Сега не тропа въобще.То ще си каже:)
- Golfara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сменяване на тампони на заден мост-голф 2
може би и при мене 6те има за смята 6тото при мокър асфалт ми носи когато стъпи на осевата линия или на някаква маркировка от тоя тип.
- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
здравейте колеги някой да знае майстор който да смени и моите тампони ,защото кьдето сьм питал казват че немогат, та даже едим ми вика че направо целия заден мост се сменя пьлно куку
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
sstambo написа:здравейте колеги някой да знае майстор който да смени и моите тампони ,защото кьдето сьм питал казват че немогат, та даже едим ми вика че направо целия заден мост се сменя пьлно куку
нз с каква кола си но моя се сменя целия мост заради тампоните и тва е заради малката подробност че те са изляти на самия мост пфф ко да се прай добре че по моргите има щот на магазина

- sstambo
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: BVK 2007
колата е венто чета че се сменят незнам затова питам,аз нямам канал, нямам инструменти,срам ме е да кажа че сьм завьршил двг,но неискам да се правя на майстор за нещо което немога
едва ли чак пък целия мост...един майстор ми беше казал,че се сваля моста за да се сменят тампоните иначе било трудно.Аз я закарах при един познат в един автосервиз и не знам какво са правили за да ги сменят.Познатият каза,че много трудно е избил единия тампон.Може за тях да е по-лесно да сменят направо моста,но каква е гаранцията че ако сложиш втора употреба мост няма да са се скапали тампоните пак..Наи добре се консултитай с няколко майстора или "майстори"
все някой ще каже какво трябва да се направи.Успех!

- batkomimi
- Автомобил:
- Двигател:
мерси много защото и аз моя ша го почвам пак не му разбирам мого защото сам го зел скоро

- Snake0ne
- Автомобил:
- Двигател:
Страхотна тема. Аз искам само да питам изцентрената част на тампона по какво се определя как да се сложи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дали се стяга във въздуха или на земята е едно и също, не трябва да се късат лесно, все пак моста е постоянно в движение, той не е статичен.
- pavkomk2
- Автомобил: Jetta mk2
- Двигател: 112 PB -- 139 KR
KaloyanR написа:Дали се стяга във въздуха или на земята е едно и също, не трябва да се късат лесно, все пак моста е постоянно в движение, той не е статичен.
В абсолютна грешка си всяко подобие на тампон по предница и задница се стяга точно по определен ред както колегите са го правили

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Още един от "майсторските" митове. Че моста трябвало да си легне и тогава да се стягат тампоните.
Който не вярва да направи една проба - да бележи вътрешната втулка на тампона спрямо ушите на купето и да стегне болта колкото си иска при виснал мост. После да врътне едно кръгче и след десетина километра да провери дали втулката не се е "наместила".
Изобщо как си представяте този болт да удържи при чисто нов тампон вътрешната му втулка при тази нищожна площ на контакт между нея и мустаците.
То ако не беше така, сглобката на този възел щеше да е съвсем друга.
Който не вярва да направи една проба - да бележи вътрешната втулка на тампона спрямо ушите на купето и да стегне болта колкото си иска при виснал мост. После да врътне едно кръгче и след десетина километра да провери дали втулката не се е "наместила".
Изобщо как си представяте този болт да удържи при чисто нов тампон вътрешната му втулка при тази нищожна площ на контакт между нея и мустаците.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
pedalchobaba написа:Още един от "майсторските" митове. Че моста трябвало да си легне и тогава да се стягат тампоните.
Тук си имаме разбивач на митове.