Подмяна на диодите на врътките за парното на Polo 6N

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 14 авг 2008 8:19

pe_aps написа:ето при мен как изглежда творението,осветление за врътките за парното и за запалката с диоди
Изображение

Яяя... Някой е по моя път ;)

Изображение

Flawlezz написа:... шаблона на който са нарисувани всички знаци да го сканирам...

Нещо подобно ли? ;)

Изображение

sparcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sparcho » Чет 14 авг 2008 12:04

да попитам какви са тези лентички на пластмасата с отворите,какво има на тях и каде се продават

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Чет 14 авг 2008 12:42

това са така наречените лентови светодиоди

sparcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sparcho » Чет 14 авг 2008 12:51

на тях има ли си резистори или трябва да им се слагат както и на другите

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 14 авг 2008 15:09

sparcho написа:на тях има ли си резистори или трябва да им се слагат както и на другите

Има си всичко ;)
Директно им подаваш 12V и те си светват. Продават се на практически безконечна лента (ролката сигурно е поне километър дълга) и можеш да си ги режеш с ножичка на тройки. Имат си стабилизаторче на тока. Ако подадеш по-ниско напрежение- светят по-слабо. Не знам какво е макс. допустимо. Когато са на лента (неотрязани) можеш да подадеш захранване в произволна точка от лентата и тя светва цялата. Демек- пистите на захранването вървят по цялото й протежение.
Малко по-скъпичко излиза като първоначална инвестиция- 1 тройка аз я намирам за 3 лева, но светодиодите от запалки ми горят, измъкват се крачетата, въобще- правят мизерийки, докато при лентовите това го няма!

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Чет 14 авг 2008 21:46

диодните ленти са много шукарски,всичко е точно така както колегата по горе ги описва,
аз лично моите ги взех от инж. Иванов,човека много точен,магазина му е на ул.Стефан Стамболийски 42,в София на женския пазар,той е централният вносител,могат да се поръчат от всяка точка в Бг,ето ви инфо: orders@mail.bg, www.rgbleds.net ,tel: 0878 237 343
сега е красота :wink:

Потребителски аватар
BruDoNe
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот BruDoNe » Съб 03 мар 2012 1:46

Добре и аз го направих това сега някой да ме светне къде е най-удачно да се вържат .. 1-во ми дойде на ум към запалката само, че така ще светят денонощно.. другия вариант е към копчето за прозорците .. но не знам към кои 2 кабела да свържа мисля, че са 5-6 на брой.. :bishop
едит: при мен не може да се затвори капачето .. явно съм прекалил със светодиодите..

Върни се в “Направи си сам!”