LED осветление на плафон Reloaded + снимки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- marzykov
- Автомобил: Passat 1_9tdi 1998г 90ks
- Двигател: Kia Sorento 2_4 CRDI 2004г
Re: LED осветление на плафон Reloaded + снимки
хахах довечера ще видим
само за страничните незнам от де да си намеря готови в Търново че не ми се плащат куриери

Аз имам един такъв малко глупав въпрос (понеже няма да имам възможност скоро да меря) на пасат б3 какво напрежение идва на буксата на плафона? Понеже опитах и аз да сложа диодно осветление, но не светна. Възможно е и някоя спойка да не ми работи, но все пак да не съм сгрешил напрежението 

- marzykov
би трябвало да е стандартно като на всички
просто трябва да спазиш поляритета има значение 
и хайде който е от Велико Търново да каже от къде могат да се намерят такива, като тези които продава колегата от София моля !!!!

и хайде който е от Велико Търново да каже от къде могат да се намерят такива, като тези които продава колегата от София моля !!!!
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Muku написа:Аз имам един такъв малко глупав въпрос (понеже няма да имам възможност скоро да меря) на пасат б3 какво напрежение идва на буксата на плафона? Понеже опитах и аз да сложа диодно осветление, но не светна. Възможно е и някоя спойка да не ми работи, но все пак да не съм сгрешил напрежението
Колега, възможности няколко - ако си ги правил ти /може да се си объркал крачетата на светодиод, да си направил студена спойка, окъсяване, по-голям/малък резистор и т.н./, ако е купено всичко - неправилно свързване/поляритета, нещо счупено/изкъртено, да са правени за др. напреж. от 12V.
Ако можеш щракни снимка на това изделие поне визуално да се ориентираме за какво става дума.
crashman написа:Колега, възможности няколко - ако си ги правил ти /може да се си объркал крачетата на светодиод, да си направил студена спойка, окъсяване, по-голям/малък резистор и т.н./, ако е купено всичко - неправилно свързване/поляритета, нещо счупено/изкъртено, да са правени за др. напреж. от 12V.
Ако можеш щракни снимка на това изделие поне визуално да се ориентираме за какво става дума.
Оправих се, Благодаря!

Бях объркал поляритета при "свързване" към инсталацията на колата

Иначе какво съм направил:
гумирана лентичка с готови наредени диоди от всеки шано магазин за авто-тунинг-мании

Понеже аз исках да си запазя всичко оригинално по плафончето реших да процедирам така: въпросните лентички (вече готови споени и работещи) съм ги залепил за парче плоскост, няма значение каква е (аз съм ползвал парче от кабел-канал)и се поставя под двете пластини където се закача крушката от старото осветление (демек м/у стъклото и пластините). И от там с две жички пак съм ги "вързал" за тези пластинки! И аз понеже го правих на бързо, а и не ми дойде на акъла съм ги закачил обратно и отначало не светна

П.П. За съжаление снимки не мога да покажа защото нямам апарат под ръка, а телефона ги прави едни ....

Иначе ефекта е много добър, коренна разлика има със старото осветление!

- crashman
- Контакти:
Браво, че си открил грешката. За ефект - няма да говорим колко е по-добре.
Аз също съм на принципа - преправяне, без да развалям оригиналното/заводско, за всичко което съм пипнал по колата.
Ако можеш качи снимки да видят колегите поредното доказателство за светлината от LED.
P.S. Много си си усложнил нещата с тези рязания и презапоявания, като има сумати магазини за светодиоди/елементи в Бургас, но здраве да е
Аз също съм на принципа - преправяне, без да развалям оригиналното/заводско, за всичко което съм пипнал по колата.
Ако можеш качи снимки да видят колегите поредното доказателство за светлината от LED.
P.S. Много си си усложнил нещата с тези рязания и презапоявания, като има сумати магазини за светодиоди/елементи в Бургас, но здраве да е

Абе друго си е да си го барнеш ти
Пък и нямах работа в офиса, поялника беше загрял... премигваше ми един такъв .... как да му откажа?
Сега следва багажното отделение
там ще е по-голям кефа защото ще има и гъзене малко докато ги "закача"
Снимки ще се опитам да направя тези дни
Дано да имам слука да се качвам по тъмно в колата с нещо снимащо 

Сега следва багажното отделение

Снимки ще се опитам да направя тези дни

- marzykov
хаха багажника и аз го отрещях днес но снимки довечера 

Ето и някоя друга снимка 
Малко се заиграх и с таблото, понеже ми останаха диоди

Малко се заиграх и с таблото, понеже ми останаха диоди

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
marzykov написа:би трябвало да е стандартно като на всичкипросто трябва да спазиш поляритета има значение
магазина на халите виж , бая е зареден
-
- Автомобил: T3 Transporter 81 Caravelle 89
- Двигател: 1600D-Dead
- Контакти:
звинявам се още сам на 14 и тепърва ще уча в електро и щ6е изучавам повечето работи засега нямам проблеми с нещата които съм правил по буса (учебния ми полигон
)та по въпроса на плафона съм сложил 2х5см ЛЕД лентички гумиран и сега като четох в форума и реших да направя и аз плафона и нямах търпение да видя ефекта свалих от старата ми дънна платка кондензаторите
сложих 6.3В 2200МикроФрада
но се получи кофти остава напрежение и пак леко светият смених го с 6.3В 1000МикроФрада(пак от старата ми дънна платка щото надали ще работи магазин за електроника в 21h) и сега изгасва малко по-бавно (5-6сек.)и свети съвсем слабо(5сек) и изгасва дайте съвет на едно хлапе(мене)какъв кондензатор да сложа гледах 16В ама ни знам моля ви помогнете ивинете ако не е тук мястото ми и ако има правописни грешки!!!!

- crashman
- Контакти:
Малки/големи - значението е зад волана, там е важно. Зад поялника няма проблем
Относно кондензатора - най-добрия вариант е на опит-грешка, защото всеки сам си знае какво иска да постигне и какви са задоволителните резултати. Аз на 12 LED 1000микро бях сложил /не помня точно, а и не ми се връща стр. назад за да сверя/ и за мен резултата е добър. Гаснат за 5-7 сек. плавно.
P.S. Как не видях, че си слагал 6,3 V... ivanbl правилно ти е написал 16-25 V.

Относно кондензатора - най-добрия вариант е на опит-грешка, защото всеки сам си знае какво иска да постигне и какви са задоволителните резултати. Аз на 12 LED 1000микро бях сложил /не помня точно, а и не ми се връща стр. назад за да сверя/ и за мен резултата е добър. Гаснат за 5-7 сек. плавно.
P.S. Как не видях, че си слагал 6,3 V... ivanbl правилно ти е написал 16-25 V.
Последна промяна от crashman на Нед 22 авг 2010 10:23, променено общо 1 път.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Gari Hachikian написа:звинявам се още сам на 14 и тепърва ще уча в електро и щ6е изучавам повечето работи засега нямам проблеми с нещата които съм правил по буса (учебния ми полигон![]()
![]()
)та по въпроса на плафона съм сложил 2х5см ЛЕД лентички гумиран и сега като четох в форума и реших да направя и аз плафона и нямах търпение да видя ефекта свалих от старата ми дънна платка кондензаторите
![]()
сложих 6.3В 2200МикроФрада
но се получи кофти остава напрежение и пак леко светият смених го с 6.3В 1000МикроФрада(пак от старата ми дънна платка щото надали ще работи магазин за електроника в 21h) и сега изгасва малко по-бавно (5-6сек.)и свети съвсем слабо(5сек) и изгасва дайте съвет на едно хлапе(мене)какъв кондензатор да сложа гледах 16В ама ни знам моля ви помогнете ивинете ако не е тук мястото ми и ако има правописни грешки!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
веднага да изхвърлиш тия кондензатори 6.3В защото ще се надуят и ще се разтечат... 6.3в е максималното напрежение което може да се подава на тях... а ти даваш 12-14В....

-
- Контакти:
ми уча се от грешките си много благодаря днес ще си взема кондензатор 25в 1000микрофрада просто нямах търпение и сложих този кондензатор но ще се науча от грешките си мнoгoмнoгo благодаря за съжаление не съм много добър чертожник надявам се да ми разберете чертежа

-
- Контакти: