Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Мнениеот hooligan_sk » Пет 17 фев 2012 22:54

кандидата написа:Не успях да го върна изцяло в старото положение, но може да се каже, че реших проблема. Малко инструкции ако на някой му се сблъска със същата неприятност. Махате пластмасовото капаче на чистачката и развивате. При мен гайката толкова се бе разхлабила, че я развих с ръце. Първия път завих почти до края, а чистачката бе на около 80% от движението преди проблема. Реших, че съм го презавил и го разхлабих, но положението се влоши. След това го затегнах малко повече и пак пробвах. С всяко следващо движение ъгълът ставаше все по-малък докато двете чистачки не се закачиха. Накрая реших да завия гайката колкото мога. Завивах докато мога(повече от първия път). За моя изненада в това положение беше най-добре. Движението е поне на 90% и за около 1 минута работа на двете чистачки не забелязах никаква разлика в скоростта им на движение. Само най-горната лява част от стъклото не се изчиства както преди, но това не влияе на шофирането.

Колега... рамото се държи на шлици. Махаш гайката и си играеш докато не "щракне" в правилната си позиция - тя е само една. След това затягаш гайката хубаво и това е :да:

masterixx
Автомобил: Touran
Двигател: BSX 2009

Мнениеот masterixx » Съб 14 апр 2012 15:05

Едно голямо благодаря за автора на тази тема.

Сега чистачките ми работят перфектно.

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Пон 16 апр 2012 10:59

И аз съм доволен след тази процедура, механизмът е същия и при Поло Класик 2001 година. :applause:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 17 апр 2012 20:39

Изображение

За информация - това нещо на снимката, което дава проблеми, в момента чисто ново и оригинално струва 42 евро в Германия. Давам тази информация, защото понякога се случва да се счупи, а по моргите съм чувал цена от 60 лв., което е безумие.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 18 апр 2012 19:38

И аз си мисля, че едно ново ще изкара без ремонт достатъчно дълго и няма да има тия целогодишни ядове с кората и механизма.
По експеримента дето съм писал по-напред в темата с направените тапи за вакум -10 месеца за сега няма проблем, ще видим по-нататък кога ще се предаде.

Последна промяна от hitman0013 на Пон 12 ное 2012 13:31, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
alex77777
Автомобил: Поло МК6
Двигател: tsi

Мнениеот alex77777 » Пон 04 юни 2012 18:15

Здравейте, дайте малко акъл, днес тръгнах да правя процедурата , да почистя механизма, ама ударих на камък още в началото. Смотания майстор, който ми направи алармата, беше смъкнал чистачкити, след като ги е сложил, така ги е набил, че не можах да ги смъкна днес. Да кажете, как да ги смъкна , мерси

Потребителски аватар
mioiox
Автомобил: Allroad
Двигател:

Мнениеот mioiox » Пон 04 юни 2012 20:24

Пробвай да ги чукнеш с нещо леко - моите също бяха клеясали и след пръскане с вд40, оставяне 10тина минути да проникне и потропване с ключа (без това не се получаваше) по рамото покрай шиша с шлица, излязоха веднага. Ако ги клатиш, гледай да го правиш в равнината на оста (т.е. перпендикулярно на прозореца), а не въртеливо нагоре-надолу, за да не разбиеш шлица.

Потребителски аватар
alex77777
Автомобил: Поло МК6
Двигател: tsi

Мнениеот alex77777 » Пон 04 юни 2012 21:16

Киснах ги с ВД-то, близо 30 мин., ама ефек - никакъв, дет се вика- не излазя :mad:

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Пон 04 юни 2012 23:03

alex77777 написа:Киснах ги с ВД-то, близо 30 мин., ама ефек - никакъв, дет се вика- не излазя :mad:

Ако имаш вероятност, направи си скоби.
Може да не е същата като на снимката, но важното е да ти върши работа. Така си изкарах моите рамена.
Прикачени файлове
skoba-za-vadene-na-ramena-na-chistachki-instrumenti-gedore-vlogki-skobi-za-klapani-adaptor-otvertka-ekstraktori.jpg
skoba-za-vadene-na-ramena-na-chistachki-instrumenti-gedore-vlogki-skobi-za-klapani-adaptor-otvertka-ekstraktori.jpg (9.82 KиБ) Видяна 2606 пъти

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Пет 06 юли 2012 11:13

От скоро забелязах, че чистачките ми се движат по-бавно и днес им отделих около час за профилактика. Оказа се, че едното рамо беше блокирало, на ръка изобщо не се движеше, а машинката как не беше изгоряла не знам :| Разглобих всичко, смазах с грес и вече имам перфектно движещи се чистачки :P
Благодаря за полезната тема! :beer

Потребителски аватар
miti4nia78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miti4nia78 » Пон 09 юли 2012 8:50

Вчера и аз направих направих тая процедура,и при мен шофьорската ос беше блокирала.Направими впечатление когато е гресирвах,че е много малко разстоянието между оста и целиндърчето,и греста излизаше отгоре.Та мисълта ми е,другия път като го правя пак това дали може оста да е мина съвсем малко на струг да може да има повечко грес вътре,та като изсъхне вътре да не запича така.Просто питам.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Сря 11 юли 2012 8:36

ако си гресирал добре едва ли ще ти се наложи скоро да правиш тази процедура а за колегите дето тепърва ще я правят използвайте МОРСКА грес :beer

unid
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unid » Вто 31 юли 2012 20:38

Благодаря на колега, направих каквото е описал.Много полезна тема за 2часа чистачките са като нови!Жив и здрав :bowdown

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Чет 02 авг 2012 9:18

Темата е много полезна и вдъхна живот на чистачките на още една кола. :bowdown

П.П. Като констатация - сходни проблеми като на другите колеги - почти блокирало рамо от към шофьорската страна.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Нед 05 авг 2012 11:33

да вметна нещо в полезната тена преди две години и четири месеца направих процедурата ( Нед Апр 11 14, 2010 16:46 това е датата на първият ми пост след извършване на процедурата) и днес реших да видя какво е положението направо останах изненадан греста която нашляпах тогава не е мръднала а осите правят по три оборота като ги засиля :да:

Върни се в “Направи си сам!”