Фарове и зумер?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 05 дек 2006 13:32

Mury написа:Колеги и аз има проблем със зумера,доскоро работеше от време на време ма издаваше доста измъчен звук :evil: :evil: :evil: и скоро изчезан въобще.Моля ако някой може да ми каже кое реле е точно на Поло 6N 98 че немога да го намеря/има 4 релета зад бушоните/-или да ми каже номер или може и схема на бушоните и релетата :wink:

Явно на мен няма кой да ми помогне :evil: :evil:

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Сря 06 дек 2006 20:23

pyrpyl написа:Някой знае ли къде в Русе може да се купи такъв зумер? Обиколих повечето от известните ми магазини за автоаксесоари и навсякъде ме гледаха като извънземен..... :horror:

Каквато и да е пищялка става.Само да е на 12 волта.Даже става и пищялка от компютър Хюлет Пакард,ама от старите.Тя е от 4 до 24 волта.Ма тряа да знаеш къде да я включиш.Моето е прост мултивибратор с два транзистора,два кондензера и четири резистора+някво говорителче високоомно или слушалка китайска от тия за 1 лев.Ако се усложни схемата може да стане и като сирена.Или като канарче:)На ключа за фаровете има извод,на който при запален двг и светнати фарове няма напрежение,а като изгасиш двг-то при запалени фарове му идат 12 волта.Ей там съм го хакнал.Даже съм го вързал с тиксо за кабеляците и съм го напъхал в дупката преди ключа.Пищи та се къса.Е.Ако остана на габарити не пищи,ама това е по-малкия проблем :DГолемия съм го решил.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 09 дек 2006 12:05

f40 написа:Изчезна ми зумера, та да питам някои може ли да ми каже каде да търся проблема? Също с него изчезна и лампичката отдолу на вратата.
За Пасат 4 става вапрос.

зумера и лампата на вратата работят като получат маса от онова бутонче на вратата което ти светва и плафона,явно е клеясало или нещо от сорта,свали почисти/смени/ и ще заработи:)

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Съб 23 дек 2006 17:31

Намерих си прословутото реле номер 36 , но след като го сложих , не работи :?: Дали нямам поддръжка на това реле от таблото понеже е 92-а година??

rumes
Автомобил:
Двигател:

Зумер за светлини

Мнениеот rumes » Нед 16 дек 2007 2:05

http://avtoelektronika.narod.ru/zumer.html
Ето малко зумери

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 16 дек 2007 11:04

Няма смисъл от зумер вече , по-удобно е да си сложиш ДРЛ :wink:

rumes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumes » Нед 16 дек 2007 11:31

Какво е ДРЛ

emo__80
Автомобил:
Двигател:

Re: Фарове и зумер?

Мнениеот emo__80 » Чет 19 ное 2009 1:28

има и друг вариант,може да се монтира допълнително устройство,което служи за:когато загасиш колата т.е.двигателя не работи фаровете и габаритите автоматично загасват,и обратното когато запалиш колата фаровете светват,ако има желаеш да ме намери устройството струва към 20лв.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 25 ное 2009 21:52

A как става "трансплантацията" на зумер от Опел примерно? Искам също да питам, гнездо Номер 9, което е фабрично предвидено за зумер, как точно може да се измери с мултицет? Смисъл, как да проверя дали там действително има нещо или са просто дупки в пластмасата :P

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 23 яну 2010 21:30

Колеги сега как да разбирам за голф 2?Какъв е цвета на кабела на буксата за габаритите?Така и не можах да си го обясня.Попринцип ще замеря,но искам да знам кой е кабела.Отделно къде по-точно се връзва минуса за ключа на вратите?Има ли значение от кой край?Когато се отвори вратата и копчето се задейства,то реално играе маса на плафона или 12волта?Да не стане пуууф :D

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 23 яну 2010 22:45

mupk0 написа:Колеги сега как да разбирам за голф 2?Какъв е цвета на кабела на буксата за габаритите?
колега вържи го към единия бушон (от бушониерата) за фаровете на бушона закачаш + на зумера а - земаш от прекъсвача на вратата както беше при мен обаче ме дразнеше че при работеща кола и да отвориш вратат пак свири зумера порових се малко във форума видях че на 3ка се слага зумера на 8ми и н а18ти бушон (така направих на един пр) иот там на джетата почнах откачих минуса от прекъсвача на вратат пуснах габарит и почнах от бушон на бушон да видя на кои бушон ще засвири не помня кой номер беше ама беше 10А като дадеш на контакт и зумера спира това е също добър вариянт,сега мисля и вариянт с реленце като отворя вратат тогава да се задейства но при загасен двигател и работещи светлини

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Re:

Мнениеот beky1 » Съб 23 яну 2010 22:59

rumes написа:Какво е ДРЛ

мисля че е иновация на ауди,демек дневни светлини

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 24 яну 2010 0:44

За колегите с ГОЛФ2 89та.

Бушона 21 е за ляв фар,бушон 22 е за десен фар ;)

Ейсега ги видях в руската книжка благодарение на google translate :bowdown

---------------

Вече монтиран.Кабела за габарита на 2ките преди 90 се намира долу в дясно(когато ключа е с лице към вас).Кабела е сив с червена ивица ;) Да го знаете!

Потребителски аватар
_666_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _666_ » Съб 17 дек 2011 21:38

Изображение

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 11 авг 2012 19:50

Днес си сложих зумер.
Вързах единия му краи на бушона за "предна/задна габаритна светлина" а другия краи на копчето за плафона при шофьорската врата.

На вратата бяха 3 кабела и 3-те все кафяви с друг цвят :) хванах един произволен и зумера взе че писна.

Искам да попитам ако случайно съм избрал грешния кабел какви може да са последиците ?

Общо взето сега зумера си работи без проблем.
Свири само при отваряне на шофьорската врата и забравен габарит.

Притеснява ме че когато са изключени габаритите и цъкам копчето на вратата (тва за плафона) от зумера се чува едно леко пук/пук. Това нормално ли е ?
Трябва ли да слагам някакви диоди или нещо друго ?

Върни се в “Направи си сам!”