Обучаване нa ключове с VAG-COM

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Обучаване нa ключове с VAG-COM

Мнениеот phantom_ » Пон 20 окт 2014 17:26

Дa товa тaм което си огрaдил е ПИН кодa.Aз лично пробвaх нa моятa със грешен пин и нямaх никaкъв проблем,просто лaмпичкaтa с ключa не зaпочвa дa мигa и не влизaш в имобилaйзерa :c020 моятa е пaсaт 2001г.

neych
Автомобил: Skoda Superb 2.8 V6 30V
Двигател: AMX
Контакти:

Мнениеот neych » Пон 20 окт 2014 18:51

phantom_ написа:Дa товa тaм което си огрaдил е ПИН кодa.Aз лично пробвaх нa моятa със грешен пин и нямaх никaкъв проблем,просто лaмпичкaтa с ключa не зaпочвa дa мигa и не влизaш в имобилaйзерa :c020 моятa е пaсaт 2001г.

:bowdown Много Ви благодаря за бързия отговор.

Успех и поздрави :th_up

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Нед 16 ное 2014 2:31

Как да извлека ПИН кода от Километраж за МК5/6 ,километража е (таблото) е купено без Код?
Някой ,ако има инфо

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Сря 28 яну 2015 21:35

И аз да се запиша. Имам едно питане към колегата Aprilia. Взех си табло втора ръка което е с цял фис и вграден имобилайзер, моето табло също е с вграден имобилайзер. Колата има само един ключ който си работи с моето табло. Поради дефект в таблото ми се налага да го сменя та този ключ мога ли да го обуча към новото табло. Имам Ваг Тахо, но още не съм работил с него понеже е на настолен компютър, а времето е доста гадно. Та на въпроса ако успея да изкарам пин кода на новото табло ще мога ли да обуча ключа към него за да мога да паля и още нещо направих си резервен ключ и взех едната ампула от старата ми кола. Колата е Ауди А4 Б5 1.9 TDI AFN 99г.

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Чет 05 фев 2015 13:05

[quote="actros1846"][/quote]

Да направих го само че пак си е само с един ключ от старото Ауди не ще да се обучи към този имобилайзер. :mhihi

Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenkatara » Съб 07 мар 2015 18:07

Извинявам се за баналното питане за Голф 3 как стават нещата ? Имам кабел и софтуер 12.12.0 . С този кабел ако си кача vag commander мога ли да видя какъв ми е пина за обучение на ключовете ? Ако има някакви хитрини при по старите коли моля споделете малко информация. Благодаря.

lapata79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lapata79 » Съб 14 мар 2015 16:40

Здравейте искам да попитам,колата ми е голф 4 дизел,2002 година с километраж имо3 ,повреди се не светят лампите и колата пале и изгасва,даже стрелките блокираха ,намерих друго табло с един и сащ номер само 4е едното е на мотометер а другото на вдо ,не мога да про4ета пин кода нямам достъп до таблото за да го про4ета,слагам другото табло вси4ко работи но пали и изгасва защото не е адаптирано,мога ли по някакъв на4ин да го адаптирам без да знам пина на старото табло защото нямам връска до него няма ток

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Нед 15 мар 2015 11:24

lapata79 написа:Здравейте искам да попитам,колата ми е голф 4 дизел,2002 година с километраж имо3 ,повреди се не светят лампите и колата пале и изгасва,даже стрелките блокираха ,намерих друго табло с един и сащ номер само 4е едното е на мотометер а другото на вдо ,не мога да про4ета пин кода нямам достъп до таблото за да го про4ета,слагам другото табло вси4ко работи но пали и изгасва защото не е адаптирано,мога ли по някакъв на4ин да го адаптирам без да знам пина на старото табло защото нямам връска до него няма ток

От моя опит с таблата и обучаването на ключовете за голф 4, когато сложиш ново табло,което не е обучено, колата пали и след секунда (приблизително) гасне. За да адаптираш таблото задължително ти трябва пин кода.

Имаш ли ВАГ КОМ и ще можеш ли да се справиш с обучаването сам?
Пин кода на таблото може да ти го извади ключар срещу съответната сума :g035

На мен не ми хареса цената, която ми обявиха и си купих VAG COMMANDER 1.4 (50лв. но си търсих софтуера сам), с който си извлякох пин кода на моите табла, както и на таблата на няколко познати.

Edit: За да обучиш табло на голф 4 ти трябва само пин кода на таблото, което ще обучаваш. Ако ще слагаш новото табло пин кода на старото не е нужен. (при имо 2 е така, предполагам, че и при имо 3 ще е същото)

lapata79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lapata79 » Нед 15 мар 2015 15:12

казват 4е при имо3 ти трябват и двата пин кода,а аз не мога да извлека на старото табло то буквално е изгоряло и не функционира,не ме допуска да му извлека пина,поставих новото което е втора ръка то функционира нормално но не може да запали щом не е обу4ено,за това питам,без пина на старото табло дали ще стане или нямам шанс ,и има ли на4ин,na на новото пина ми даде да го извлека имам го

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 15 мар 2015 16:28

Здравей колега,
пина на старото не ти трябва. Трябват ти нови ампули (транспондер) за IMO3. Тези които са включа. Това са еднократно програмируеми ром памети, които няма да паснат с новото табло. Ето ти нещо за четене за тях.

Поздрави Вассето!

P.S.Ако пък уцелиш кодираната информация в транспондера да съвпадне с новото табло то отиди веднага да пуснеш тото!
Прикачени файлове
megamos_cr.pdf
(72.4 KиБ) Свален 203 пъти
17082011476.jpg

lapata79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lapata79 » Нед 15 мар 2015 18:31

благодаря колега,щом казваш 4е не е нужен пина на старото табло,зна4и ще се опитам да се справя

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 15 мар 2015 19:57

Няма нищо сложно. Процедурата съм я следвал от тук:
За Пассат
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_III_Key_Matching_(Cluster)

За Голф:
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Immobilizer_III_ECU_Swapping#Engine_Control_Unit_.28ECU.29_Swapping_.28USED_ECU.29

До колкото виждам има и филм.

Поздрави Вассето!

Nafarfori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafarfori » Нед 29 мар 2015 22:33

Здравейте,колеги. Имам проблем със имобилайзера на шкодата на баща ми. Става въпрос за шкода фабия 2002г. Проблемът се състой в това ,че лампата на имобилайзера мига и не разпознава ключа и не мога да запаля (пали но изгасва веднага). Незнам дали е съвпадение,но проблемът се появи след като опитах да запаля с резервният ключ. После пробвах да запаля с основният ключ,но пак не се получи.
След като изчетох цялата тема разбрах че при смяна на таблото се прави обучение на ключовете. При мен таблото е сменяно и предполагам са обучили само единият ключ. Въпросът е когато съм опитал да паля с необучен ключ(ако наистина е така ,резевният не съм го ползвал никога),след това,ще мога ли да запаля с обучения. Да не би проблемът да е от това,че съм "шашнал" компа с необучен ключ или просто е съвпадение.
Разполагам само с ваг ком,утре мисля да пробвам какви грешки ще излязат. Доколкото разбрах,ако се налага обучение няма да мога да го направя без пин ,а аз го нямам и нямам тази програма с която мога да го извлека.
Четох,че и проблемът може да се дължи на кабела,който свързва четеца с таблото или студени спойки в самото табло. Ако е така дали,ще ми го изкара като грешка.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Нед 29 мар 2015 22:40

Пробвал съм при голф 4 (иммо 2). Колата пали и загасва с необучения ключ. След това обаче с обучения пали, но малко по-трудно. Когато се опиташ да палиш с необучен ключ ти набива грешка за опит за палене с необучен ключ или нещо подобно. Щом имаш ВАГ КОМ закачи я и виж какви грешки дава.

Nafarfori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafarfori » Вто 31 мар 2015 17:56

Оправи се,след като изчистих грешката.Беше ето тази:
01176 - Key
65-10 - Unauthorized - Intermittent

После пробвах пак да запаля с резервния и отново блокира. И докато не се изчисти грешката не може да се запали с основният ключ. Явно проблемът е,че не са ги обучили и двата ключа,когато са сменяли таблото.
Благодаря отново ,за съдейстивието.

Върни се в “Направи си сам!”