Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 13 сеп 2008 17:53

А това е плата който ползвах за моя таван......
Изображение
И крайния резултат(тапите дразнят,но оригиналните се изпочупиха)
Изображение

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 30 сеп 2008 0:19

Добра и полезна тема, следя я отдавна, защото и мен ме чака това упражнение, но все отлагам... заради лепилото, а то според мен е най- важният фактор с оглед бъдещата надежност на цялата процедура.
Много въпроси се зададоха с какво лепило, много отговор се дадоха- с такова, но никой не даде конкретен и точен отговор- защо с това. (без да се обижда никой!)

В интерес на истината и аз нямам конкретен отговор с какво лепило, но случайно попаднах на обява в Опел форума, която смятам че има нещо общо с темата :wink:
Поствам я цялата, махнал съм само телефона на човека, защото той не е важен, а пък и лепилото вече е продадено.
Важното е, че лепилото се продава в кутии по 4.6кг. на цена 40лв.
Т.е. "партия" на четирима човека за една кутия= 10лв. за лепило :idea:

Продавам лепило за тепицерия NEOStick 420.
Останали са ми около 3 кг.

NEOSTICK420 е термоустойчиво лепило с което се лепят платове и кожи при претапициране на автомобили, добре известно на всички автотапицери.
Продава се само в метални кутии от 4.6 кг. и струва 40 лв.
За съжаление никой автотапицер не пожела да ми продаде от него 1 кг, та се наложи да си купя цяла кутия.
Аз си претапицирах тавана и ми останаха над 3 кг.
Ако на някой му трябва ще му отсипя нужното количество докато е пресно.
За цена ще се разберем.

п.п. Не твърдя, че точно това е правилното лепило, нека всеки сам си решава с какво, поне за мен стана ясно с какво рабоят Майсторите.
Индустриални лепила HENKEL обувна промишленост :shock
NEOSTICK 420 e полихлоропреново лепило с обща употреба за лепене на кожи, платове, каучук, фолиа от PVC, мокет върху кожени изделия и пр.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 30 сеп 2008 7:45

ivka този плат кач пара?
търсих из Бургас некъв по-приличен ама йок :?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Вто 30 сеп 2008 14:52

Smoke написа:ivka този плат кач пара?
търсих из Бургас некъв по-приличен ама йок :?
Платът струва 10 лв квадратния метър(два квадрата са достатъчни),от магазин за дамаски в Горубляне(не съм го взимал аз ,и незнам адреса) :roll: ,а лепилото дето ползвах е HENKEL ! :wink: След два неуспешни опита с нашенско(ужким тапицерско) :roll: !

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Сря 15 окт 2008 13:22

Ето и моят таван след реставрация какво се получи : 1 преди да го почна да го реставрирамИзображение 2 след като му махнах стария плат и почистих старият донапрен Изображение 3 ето го в готов вид с новия платИзображение Изображение 4 и ето и плата който ползвах микрофибарен светло син 13 лв кв.м Изображение 5 и липилото с което го залепих мн здраво 13 лв на ХенкелИзображение

Потребителски аватар
avtointerior
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот avtointerior » Пет 24 окт 2008 23:48

Момчета, занимавате се с глупости, лепилото /до скоро наистина беше NEOStick 420, вече бих заложил на NEOStick 465/, но е добре да знаеш как се нанася и как се монтира вече готовата кора.....в крайна сметка КРАЙНИЯТ резултат е от значение...или с други думи... каквото направиш - това, ще ползваш...
п.п.ИСКРЕННО ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ЕНТУСИАСТИТЕ love.vw

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Пет 24 окт 2008 23:52

avtointerior написа:Момчета, занимавате се с глупости, лепилото /до скоро наистина беше NEOStick 420, вече бих заложил на NEOStick 465/, но е добре да знаеш как се нанася и как се монтира вече готовата кора.....в крайна сметка КРАЙНИЯТ резултат е от значение....

Ми отвори ни очите ве колега? Или се притесняваш да не замре бизнесът след това?

Потребителски аватар
avtointerior
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот avtointerior » Съб 25 окт 2008 0:08

Пич, писъл съм по доста форуми КАК се прави - който търси намира :D

п.п. Много добре знам, че няма да го направиш като мен /все пак това ми е професията/- но НИЩО не ти пречи да опиташ!!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 25 окт 2008 7:02

ivo8181 написа:и липилото с което го залепих мн здраво 13 лв на ХенкелИзображение

Дамм, а това лепило някой ще ме светне ли с какво мога да го махна от тавана за да си го занеса на тапицер :D
Питането ми е сериозно, щото неуспях да направя нищо по въпроса и сега трябва да го очегъртам че иначе тавана ми ще стане на "дунавски вълни"
С вода, кореселин и пистолет за горещ въздух нестава! Все още обаче не съм успял да го счупя или тотално да го разсипя тавана, така че ако някой може да помогне ще съм благодарен.

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Нед 26 окт 2008 11:40

avtointerior написа:Пич, писъл съм по доста форуми КАК се прави - който търси намира :D

п.п. Много добре знам, че няма да го направиш като мен /все пак това ми е професията/- но НИЩО не ти пречи да опиташ!!!

Ми покажи конкретно тема, в която обясняваш стъпка по стъпка как се правят някои неща, макар и да е нещо елементарно. Срещал съм те в много автомобилни форуми, но друго не съм виждал освен самореклама и отделни коментари, разбира се може и да греша, затова чакам с нетърпение темата от по-горе.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 26 окт 2008 14:56

К.Одаджийски написа:Дамм, а това лепило някой ще ме светне ли с какво мога да го махна от тавана за да си го занеса на тапицер :D
Питането ми е сериозно, щото неуспях да направя нищо по въпроса и сега трябва да го очегъртам че иначе тавана ми ще стане на "дунавски вълни"
С вода, кореселин и пистолет за горещ въздух нестава! Все още обаче не съм успял да го счупя или тотално да го разсипя тавана, така че ако някой може да помогне ще съм благодарен.

Ако не си прекалил с лепилото, мисля че ако се сложи плат с дунапрен няма да си личи.

Потребителски аватар
avtointerior
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот avtointerior » Пон 27 окт 2008 13:33

Vilik написа: Ми покажи конкретно тема....

В Ровер имам няколко теми, но не се сещам къде точно, защото ги разместваха.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 27 окт 2008 19:19

Winner25 написа:
К.Одаджийски написа:Дамм, а това лепило някой ще ме светне ли с какво мога да го махна от тавана за да си го занеса на тапицер :D

Ако не си прекалил с лепилото, мисля че ако се сложи плат с дунапрен няма да си личи.

Каквото можах изчоплих, каквото неможах остана. Дадох го на майстор, плата дето му поръчах да сложи е с дунапрен. В крайна сметка каквото стане това ще бъде. Мразя да се занимавам с несвойствени за мен задачи, ама....

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Сря 29 окт 2008 18:50

Много здраво хваща това лепило но пробвай с някакви разредители

Потребителски аватар
avtointerior
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот avtointerior » Чет 30 окт 2008 23:46

К.Одаджийски написа: Каквото можах изчоплих, каквото неможах остана. Дадох го на майстор, плата дето му поръчах да сложи е с дунапрен. В крайна сметка каквото стане това ще бъде. Мразя да се занимавам с несвойствени за мен задачи, ама....

Честно казано, ще получиш усран от самия теб таван и колегата, ще направи каквото може за да го направи що годе приемлив. Дунапрена няма да помогне.....вервай ми....... :(

avtointerior написа:
Vilik написа: Ми покажи конкретно тема....

В Ровер имам няколко теми, но не се сещам къде точно, защото ги разместваха.

Намери ли темите, защото в световната икономическа криза май няма да ги подновявам :D ?

Върни се в “Направи си сам!”