Ето ги джантите (прилагам снимка на чисто нова джанта от интернет за пример)

Понеже моите имат забележки,които са нормални зажулени бордове и паднал лак на места следва да се изправят първо на машина после да се отстранят зажулванията и по дълбоките забележки с наваряване и чак тогава продцедурите с шкурките и полирането.
Въпросите са ми следните:
Според вас цялата джанта ли да си играя да полирам или само борда специално на този модел?Просто незнам как ще му отива повече и двата вариянта имам нерви да ги направя. По челото на спиците е гол алуминий оригинално с лак отгоре ,боядисана е във вдлъбнатините и м/у спиците.
Инструменти имам - кичета бормашини и малка шлифовалка с малки кичета всякакви евентуално ако полирам цялата джанта и м/у спиците.
Другото ми питане е за пастата. Руска ли да използвам понеже намерих и една българска различни едрини ,която човека ми обясни ,че е аналог на руската ГОЙ.Той предлага и кечета и всичко за полирането. Видях го на Битака на щанд с всякакви работи за полиране и ми даде визитна картичка. Още не съм купил.
Ето я и въпросната БГ паста.

боята по борда се олюпи незнам защо и ся трябва да го полирам зада изглежда добре но ме страх да не надраскам боята по другите части на джантата дайте съвети какво да направя