Как да си полираме джантите.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да си полираме джантите.
Колеги от толкова страници в темата не видях накой да е боядисвал вътрешната страна на джантата. Правите ли го или не?
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ще го правя, а ти за справка виж мнението предходното на твоето мнение 

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
скоро ще се захващам с един OZ Opera 18" предни 8.5j задни 10.5j, джантите са сиви в оригиналния си вид .Аз мисля средите да се боядисат черна перла, а бордовете полирани. Имам един проблем джантите са с с 19бр. декоративни болтчета всяка, как да гис валя без да ги скъсам , и ако все пак даде фира някое откъде мога да си купя резервни или да ги заменя изцяло? Някой знае ли всъщност този модел разглобяем ли е , или болтчетата са само за украса?
Благодаря предварително!
ето снимки как изглеждат сега , и как ще трябвада изглеждат :

скоро ще се захващам с един OZ Opera 18" предни 8.5j задни 10.5j, джантите са сиви в оригиналния си вид .Аз мисля средите да се боядисат черна перла, а бордовете полирани. Имам един проблем джантите са с с 19бр. декоративни болтчета всяка, как да гис валя без да ги скъсам , и ако все пак даде фира някое откъде мога да си купя резервни или да ги заменя изцяло? Някой знае ли всъщност този модел разглобяем ли е , или болтчетата са само за украса?
Благодаря предварително!
ето снимки как изглеждат сега , и как ще трябвада изглеждат :
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вероятно болчетата са декоративни само и са залепени с нещо за да не падат - предполагам дори не са на резба . ако пък са на резба и скъсаш някое можеш да ги замениш с каквито си поискаш стига да ти харесват и да са за дупките в джантите .
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
И аз си мисля ,че могар да се заменят ,но според мен са разглобяеми 
-
G60
Болтчетата са декоративни,джантите не се разглобяват. Поне така пише в каталогът в които ги гледах.
Болтчетата вероятно ще се скъсат и няма начин да намериш такива,по магазините има само някакви обикновенни с вътрешен шестограм,но пък тези на ОЗ-та са почти същите като тях и са евтини.
Болтчетата вероятно ще се скъсат и няма начин да намериш такива,по магазините има само някакви обикновенни с вътрешен шестограм,но пък тези на ОЗ-та са почти същите като тях и са евтини.
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
разглобяеми , донякъде по-лесно за полиране и боядисване

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... Ah5CSx_g0w
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... Ah5CSx_g0w
-
G60
Странно обаче как се разглобяват?!? Защото на снимката гледам ,че средите с болтчетата си стоят а само борда е разглобен но пък тои принципно трябва да влиза под тези болтчета и средите но на мен ми се вижда абсолютно прав
Дори тези на снимката ми приличат на макети от някоя детска количка
Дори тези на снимката ми приличат на макети от някоя детска количка
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
s5501na написа:разглобяеми , донякъде по-лесно за полиране и боядисване
Тук не ми изглежда разглобена, а на линка наистина са от макети.
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
да линка е с макети, трябва да ги сваля и да ги разгледам хубабаво.
Ако не се разглобяват не знам как ще стане номера с боя и полиране ,защото предните почти нямар борд
Ако не се разглобяват не знам как ще стане номера с боя и полиране ,защото предните почти нямар борд
- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето вече готовите ми красавици

-
red_fire
- Автомобил:
- Двигател:
евалата кокич...намерил си капачки аа?браво супер сааааааа

@ koko_GTI - първата ти снимка направо е за списание! с много кеф да си караш и миеш колата.
сега по същество, вече съм в час с процедурата с бодита и шкурене, но миналато лято така и не стигнах до пасти и лакове. Пордовете на моя Азев са изшкурени, и сега не мога да схвана на какво му викате киче? Шкуренето го направих просто на колата, с предницата във въздуха, ама си е голяма досада това. Пастите с приставка за бормашина ли ги нанасяте? Един отгоров да/не ще ми помогне. Аз съм на фаза киче и паста вече. Просто като тръгна по магазини да знам за какво да гледам. За пастите си прочетох къде какво има, само кичето ми е мътно. Поздрави на всички ентусиасти!
сега по същество, вече съм в час с процедурата с бодита и шкурене, но миналато лято така и не стигнах до пасти и лакове. Пордовете на моя Азев са изшкурени, и сега не мога да схвана на какво му викате киче? Шкуренето го направих просто на колата, с предницата във въздуха, ама си е голяма досада това. Пастите с приставка за бормашина ли ги нанасяте? Един отгоров да/не ще ми помогне. Аз съм на фаза киче и паста вече. Просто като тръгна по магазини да знам за какво да гледам. За пастите си прочетох къде какво има, само кичето ми е мътно. Поздрави на всички ентусиасти!
Последна промяна от BoZo на Сря 20 апр 2011 3:16, променено общо 1 път.
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BoZo написа:@ koko_GTI - първата ти снимка направо за е списание! с много кеф да си караш и миеш колата.
Аз това си взех от Бриколаж и съм много доволен, кече за дрелка + пасти 2 броя за 17-18лв:

на

-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
lowrider, ще ги лакираш ли тея джанти след като ги полираш,че сега минах перз два магазина за бой и ме отчаяха по отношение на лаковете за алуминий.Мисля си също да питам за лак който се използва за прахово боядисване, дали ще има ефект?