Затъмняване на стъкла - как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Затъмняване на стъкла - как?

Мнениеот Peteff » Съб 22 май 2010 4:30

аз се отказах да затъмнявам . сложих на едното предно обаче останаха черти от шпатулката с която вадих въздуха и се ядосах и го свалих :)

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Вто 22 юни 2010 16:13

Аз затъмних задното и двете странични...Всичко добре но след около 10 минути след приключване на лепеното по стъклото се появяват някакви големи лилави петна.Смисъл намират се между фолиото и стъклото.Няма балончета няма въздух а стават някакви гадни лилави петна, все едно има балони с въздух...Днес пак слязах да видя дали са изчезнали, но само малките са се махнали...Големите седят..От какво може да се получава това нещо? :? Много шибано изглежда така, ако не изчезнат от само себе си, което ме съмнява.

П.П Фолиото с което ги затъмних е Американско(така се води само на име :) )и е 35%.

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Вто 22 юни 2010 21:43

Няма проблем,колега.Като изсъхне няма да се личи.Остави го така няколко дни :да:

Потребителски аватар
dobo05
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobo05 » Сря 23 юни 2010 8:12

може някой да го е казал преди мен съжелявам но не ми се четът 13 страници. Когато си затъмните прозорците и останат досадните чарти които по цял ден стават по големи и неможете да искарате въздуха изчакайте една седмица......после със запалка не оксиженоша а обикновена за 1-2 секинди се нагрява линията балонче ли каквото ще да е и с шпатулата минавате един път от горе й. Това е от мен дано съм ви бил полезен става перфекно. Но това е по ваша преценка. Успех 8)

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 07 юли 2010 15:38

maksi написа:А когато ти се изпоти прозореца и влезе вода през уплътнението какво става :lol:
Помислено е върху този евентуален проблем и за това всяка врата има дупки отдолу,от където да се оттича събралата се вода от влага или конденз.
Аз лично бих свалил прозореца на някоя кола единствено ако има място,което не мога да достигна,когато е монтирано на колата.Много по-лесно и бързо става,когато стъклото е монтирано на колата.
Забравих си апарата и за това снимки ще кача утре :P

добре, а как се слага фолиото до долу на прозореца като има от вътрешна страна/поне при Г4/ гумен канал който опира в стъклото с нещо като вата или четчици.Как се подпъхва под тях за да не задира?

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 07 юли 2010 17:37

Peteff написа:аз се отказах да затъмнявам . сложих на едното предно обаче останаха черти от шпатулката с която вадих въздуха и се ядосах и го свалих :)

За това като минаваш със шпакличката слагаш отгоре и ностна кърпичка или парцалче да не се драска :)

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Чет 08 юли 2010 10:07

Ако се избере подходяща гумена шпакла,а не тези дето ги дават с китайското фолио няма да има проблем.Аз последния път ползвах шпакла за фугиране и става перфектно :D

Потребителски аватар
sedefcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sedefcho » Пет 23 юли 2010 20:21

Хора, искам да попитам дали на някой, който е сложил фолио на всички задни прозорци, му е направиоло впечатление дали в колата става малко "по-хладно" през лятото? Защото мисля да си сложа от задните врати назад само зада се поразхлади малко в колата(става въпрос за пасат комби).

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 23 юли 2010 20:30

hitman0013 написа:
maksi написа:А когато ти се изпоти прозореца и влезе вода през уплътнението какво става :lol:
Помислено е върху този евентуален проблем и за това всяка врата има дупки отдолу,от където да се оттича събралата се вода от влага или конденз.
Аз лично бих свалил прозореца на някоя кола единствено ако има място,което не мога да достигна,когато е монтирано на колата.Много по-лесно и бързо става,когато стъклото е монтирано на колата.
Забравих си апарата и за това снимки ще кача утре :P

добре, а как се слага фолиото до долу на прозореца като има от вътрешна страна/поне при Г4/ гумен канал който опира в стъклото с нещо като вата или четчици.Как се подпъхва под тях за да не задира?

тва гуменото се маха с дърпане нагоре

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Съб 24 юли 2010 22:13

sedefcho написа:Хора, искам да попитам дали на някой, който е сложил фолио на всички задни прозорци, му е направиоло впечатление дали в колата става малко "по-хладно" през лятото? Защото мисля да си сложа от задните врати назад само зада се поразхлади малко в колата(става въпрос за пасат комби).

Няма разлика. Същата сауна си е :lol:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 24 юли 2010 22:26

най-лесно се усеща така:колата е на слънце което я напича от към вратите, отваряш и пипаш кората на предната врата с незатъмненото стъкло и после и задната със затъмненото.Ако фолиото е качествено предната пари а задната е леко затоплена.Ефект ИМА

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 24 юли 2010 22:36

Cocolino написа:
sedefcho написа:Хора, искам да попитам дали на някой, който е сложил фолио на всички задни прозорци, му е направиоло впечатление дали в колата става малко "по-хладно" през лятото? Защото мисля да си сложа от задните врати назад само зада се поразхлади малко в колата(става въпрос за пасат комби).

Няма разлика. Същата сауна си е :lol:

има огромна разлика. 95% отзад и 30% отпред. климата охлажда колата за нула време. волана не пари, седалките също.

Потребителски аватар
vaskoneti
Автомобил: GOLF MK4
Двигател: 1.9 TDI 110 PS AHF
Контакти:

Мнениеот vaskoneti » Съб 31 юли 2010 9:39

За да направите тази процедура най-важното според мен е да се заредите с голямо търпение. Фолиото не бива да бъде от това най-евтиното, имам впредвид поне 6-7 лева ролката, не че и от това на "Янев" от три лева няма да стане, но с него се работи по-трудно защото е тънко и най-малкия непремерен натиск със шпатулката може да го прецака. И аз така съм почнал докато му хвана цаката бракувах 1-2 готови за слагане листа. Даването на повече от 40-50 лева на някой за фолиране на задните стъкла са си напълно грешни пари, бъдете търпеливи и действайте, направил съм доста коли на приятели и с практиката резултата не закъснява, ето на моя Голф, време за поставяне около 2 часа.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Съб 31 юли 2010 12:44

vaskoneti написа:За да направите тази процедура най-важното според мен е да се заредите с голямо търпение. Фолиото не бива да бъде от това най-евтиното, имам впредвид поне 6-7 лева ролката, не че и от това на "Янев" от три лева няма да стане, но с него се работи по-трудно защото е тънко и най-малкия непремерен натиск със шпатулката може да го прецака. И аз така съм почнал докато му хвана цаката бракувах 1-2 готови за слагане листа. Даването на повече от 40-50 лева на някой за фолиране на задните стъкла са си напълно грешни пари, бъдете търпеливи и действайте, направил съм доста коли на приятели и с практиката резултата не закъснява, ето на моя Голф, време за поставяне около 2 часа.

Прав си колега, иска се практика и трябва да знаеш как да го поставиш правилно...Също така ти трябва и хубава широка шпатула, нито много твърда, като пластмаса, нито пък прекалено мека като някаква гума...И аз вече сложих на поне 3-4 коли и мога да кажа, че ако имам помагач с мене отнема не повече от 10-15 минути на стъкло...Говоря за перфектен резултат без балони и резки. :)

П.П Единствения недостатък е ако го слагаш на открито или ветровито място...Току виж си вградил някоя муха под фолиото или гадните прашинки които се носят. :?

Потребителски аватар
slavi_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi_tdi » Съб 31 юли 2010 17:10

Абе колеги това за фолиото е ясно.Даите някакав вариант с упушване или с някакав шпреи.Да се получи ефекта на оригинално затамнени и да може да се направят всички стъкла.

Върни се в “Направи си сам!”