Въпрос: термометър за външната температура
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- baibradar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос: термометър за външната температура
Внимавайте с поръчки от Ebay защото някой от тези термометри са предназначени за вграждане в компютър и не могат да мерят отрицателни температури. Все пак не живеем в Африка. Преди да поръчвате четете внимателно спецификациите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тази работа с термометъра който бях си харесал се оказа точно такава за която напромня байбрадъра. Жълтите лъжат ,пишеше от -20 до +70 но в деиствителност е от 0 до 80. Жалко , трябва да търся друг сега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Sharo 83 как си го направил твоя да свети ,сложна работа ли е да се измайстори това нещо? Ако може дай малко повече инфо по въпроса .Намерих термометър като твоя и май ще опитам да го напрявя по същия начин http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0201461447
Има обаче и още един http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0201043699
Би ли могло и на този да се промени циферблата и да се направи да свети?
Има обаче и още един http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0201043699
Би ли могло и на този да се промени циферблата и да се направи да свети?
- sharo_83
- Автомобил:
- Двигател:
Не е сложно. Аз на моя му изкарах батерията с две кабелчета отстрани, за да стане по компактно. Тои си има подсветка- една малка лампа. Замених я с диод, но не ми хареса- светеше само в единия край. Сложих му подсветка от стар мп3 плеар диодчето с разсейващата пласмаса и стана идеално равномерно. Подсветката я вързах към тази на врътките на парното, така като вклуча варовете и то светва. Обарнах и фолиото което е отпред на екранчето (писано е как става) Имаше и леки промени с поялник по платката за да мога да я накъся и нея. Накрая пръснах бутоните и челната пласмаса с черен мат. Залепено е с безцветен силико. Еми общо взето това е
п.п.Защо не направих една фото сесия докато го правих

п.п.Защо не направих една фото сесия докато го правих

- kazalza
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , според мен много от хората тук са се справили много добре, това с отлепването на лепенката на дисплей4ето много мевпечетли! аз си купих такъв термометър за 14лв. от баумакс малко ми излезна солено ама не ми се обикаляше, за подсветка съм решил да сложа няколко светодиода например: 4бр. по 3V. последователно вързани, ще ги поставя между дисплея и платката,(някои ще ме попитат как ще влезне този диод от доло ) еми лесно диода се изпилва с пила докато стане много тънък, на него нищо му няма.. от това да се свали от пласмасата му малко, да стане около 1мм. дебел, и се вързват към парното (габаритите) та ношно време да си свети равномерно ,силно, и най-вече зеленко! моя зор е захранването, на много колеги не им пука от това да е с батерия (някаде си сложена) но мен ме дразни при мисълта че и за него трябва да мисля... за това има решение с една проста схемичка и всичко се оправя!!! http://www.snimka.bg/album.php?album_id=379447
-
- Автомобил:
- Двигател:
А какъв по точно термометър си си купил ? Сложи му една снимка да го видим.
- kazalza
- Автомобил:
- Двигател:
ето колега това е моя термометър, http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12389247 само че му боядисах копчетата черни,с маркер и ги пръснах с лак спрей за да не се изтриват , аз няма да го режа само ще му изтрия надписите с АМВ 

След интервенцията по скъсяването на термометъра се получи следния гаф с дисплея.
Като това състояние не е постоянно, понякога цифрите са ясно видими друкпът пък избледняват нацяло.
В самото начало при пускане на термометъра светва всичко по дисплея и тогава си е ок, а в момента който зареди показанията на термометъра се получава като на снимката по-долу.
Ще съм радостен ако някой знае как да се справя с този проблем.
Като това състояние не е постоянно, понякога цифрите са ясно видими друкпът пък избледняват нацяло.
В самото начало при пускане на термометъра светва всичко по дисплея и тогава си е ок, а в момента който зареди показанията на термометъра се получава като на снимката по-долу.
Ще съм радостен ако някой знае как да се справя с този проблем.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Избледняването на дисплея няма никаква връзка със скъсяването на кабелчетата на термосондата. Просто проводящата гума, даваща връзката м/у платката долу и дисплея не контактува добре.
Отвори го отново и притегни болтчетата леко.
Отвори го отново и притегни болтчетата леко.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ъп на темата
.Качвам снимка на моя вариант на въпросния термометър.Корпуса му беше бял,но го препръснах в черен мат.Отначало мислех да вкарам само платката на термометъра в стандартното копче,което стои на това място,но след боядисването ми хареса как стана и го оставих в този вид засега.Нямаше такова търсене на възможно най-малкия инф.дипслей на датчика.

Извинявам се за лошото качество на снимката(и аз не знам защо е такова
)

Извинявам се за лошото качество на снимката(и аз не знам защо е такова

- S_V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Малко повече инфо..от къде го купи колко...ала бала 

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
SANDO 1 написа:Малко повече инфо..от къде го купи колко...ала бала
Магазин Конрад на малка цена беше около 5лв и по принцип корпуса му е бял

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
xalerrelax написа:SANDO 1 написа:Малко повече инфо..от къде го купи колко...ала бала
Магазин Конрад на малка цена беше около 5лв и по принцип корпуса му е бял