Голф 2 готов АБФ тракат повдигачи Готово :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Re: Голф 2 готов АБФ

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 01 ное 2011 17:23

alex929 написа:Изображение
Това е от МК3 монтирано на МК2 има малко заигравка с тръбата която отива към последното гърне трябва да се преправи леко чупката защото опита в кантара на спирачките.За отворено гърне най-общо казано като погледнеш през него да виждаш от другата страна. :beer

Мерси много за снимката :) гледам ми как нагласи тампона на средното гърне :).И иначе аз нямам кантар отдзад eusa eusa

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Сря 02 ное 2011 16:01

Този тампон е оригинален за гърнето, а инъче на купето си има място за завиване на болт 6мм. само удължих с една планка да мога да хвана тампона и това гърне е само с един тампон.Без кантар не ми се струва много удачно но това е друга тема. :beer

golf_8450
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_8450 » Сря 02 ное 2011 18:36

а знаете ли дали пречи да нямаш кантар ако имаш АБС ??

извинявай за спам-а :beer :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Вто 08 ное 2011 19:50

Колеги да се похваля в неделя сложих стабилизиращата щанга след дълго прашасване mhihi Замислям се за климатроник намерих тази тема viewtopic.php?f=11&t=97809 и се питам защо трябва да се сменя и алтернатора :beer и дали ще мога да го набутам климатроника във двойката

Потребителски аватар
_NqKoI_

Re: Голф 2 готов АБФ (беля)

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 27 ное 2011 16:08

Така колеги стана беля.... както си карах резнах колата на 3-та и така си и остана на трета.Съединителя си отделя ам лоста неможеш го мръднеш. Скоросната кутия е 4т какво може да е станало и заслужава ли си да се ремонтира :beer

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Нед 27 ное 2011 16:28

Излязло ти е едното жило от избирача :lol:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 27 ное 2011 16:39

Ivan_GT написа:Излязло ти е едното жило от избирача :lol:

и стига ме до извода колега :) че трябва да се сваля скоросната кутия да се цепи:) :beer

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 04 дек 2011 20:24

_NqKoI_ написа:Така колеги стана беля.... както си карах резнах колата на 3-та и така си и остана на трета.Съединителя си отделя ам лоста неможеш го мръднеш. Скоросната кутия е 4т какво може да е станало и заслужава ли си да се ремонтира :beer

Явно често се случва, поне зад океана.
http://www.brokevw.com/overshift.html
Най вероятно нищо и няма на твоята кутия както broke казва, но не е лошо да огледаш избирача за евентуални луфтове (то и да има вече не са важни).

Потребителски аватар
_NqKoI_

Re: Голф 2 готов АБФ (Чупени скорости)

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 04 дек 2011 20:34

Кутията е свалена :) вчера зор зор... няма как да излезне няма място в коша и накрая има няма 30 мин свалих всичко барабар с двигателя :) без това тряба да се сменят и тампоните :) тия дни ще отворят кутията и да ще си проличи какво да се прави :)

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Пон 05 дек 2011 11:21

_NqKoI_ написа:Така колеги стана беля.... както си карах резнах колата на 3-та и така си и остана на трета.Съединителя си отделя ам лоста неможеш го мръднеш. Скоросната кутия е 4т какво може да е станало и заслужава ли си да се ремонтира :beer

За този мотор 4Т кутия не е добра концепция! Търси 2У тя е определено по-здрава. Инвастицията да ремонтираш твойта 4Т е почти същата да ремонтираш някоя 2У или в краен случай 9А. :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пон 05 дек 2011 17:32

alex929 написа:

За този мотор 4Т кутия не е добра концепция! Търси 2У тя е определено по-здрава. Инвастицията да ремонтираш твойта 4Т е почти същата да ремонтираш някоя 2У или в краен случай 9А. :beer

Кутията е свалих във събота тия дни ще се отвори :) но 2У е със много къси скорости... даже с 4т при 2000 х.о на 5 съм на 70 км..... :banghead: :banghead:

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Пон 05 дек 2011 17:41

Здравейте! По темата имам пасат 2-ка.Като включа на втора и намалям говоря кам 2000 оборота почва едно чукане. В момента в който освободя или натисня съединителя спира да чука.какво може да е ?

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 09 дек 2011 17:52

Такаа скоростите са готови :) някви кученца блокирали ... сменили са муфата :drunk Искам да питам когато двигателя е загрял трудно върти стартера.. ако е студена от раз пали . Стартер от голф 2 дизел ще ми реши ли проблема :drunk

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 10 дек 2011 15:16

_NqKoI_ написа:Такаа скоростите са готови :) някви кученца блокирали ... сменили са муфата :drunk Искам да питам когато двигателя е загрял трудно върти стартера.. ако е студена от раз пали . Стартер от голф 2 дизел ще ми реши ли проблема :drunk

Да,кусал съм същата попара! :evil: Колата на студено палеше от раз,а като загрее само "мецкаше" стартера!Поне два пъти го свалях и ремонтирах,без никакъв ефект. :| Преди повече от година го смених с такъв от дизел,и забравих за проблемите! :да: Колата пали много по лесно от преди и студена ,и топла! :wink:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Re: Голф 2 готов АБФ климатроник ДИАВИА

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 11 дек 2011 10:33

Покрай цялата работа ще слагам климатроник диавиа.. имам питане за няква схема и по точно този модел
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bfi1321185847x.JPG има към него някво реле с две бели букси за който нямам инсталация :talk: снимки по късно
Ето за това реле говоря за което нямам инсталация http://www.bentleypublishers.com/tech/v ... ng.fan.htm

Върни се в “Направи си сам!”