къде обръщат джанти и ако може снимка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Re: къде обръщат джанти и ако може снимка

Мнениеот low_creep » Съб 25 фев 2012 20:22

ishido написа:така ,и аз да вметна нещо по темата!
карал съм голф 2 с правени джанти, и има + и -
стоят много добре,визията е страшна, но:
1 хвърлят се лагери на главините за около 8-10000км / какви ли не слагах,немски ,френски ,файда нема/ ,натоварването е голямо!
2 предницата ,трябва да е много стегната, и задължително при монтирането на такива джанти, да се мине на стенд!
3 при тръгване с пълна газ, волана да се държи с две ръце , / много дърпа ,наляво-надясно/ , в зависимост кое колело е зацепило на асфалта по добре!
4 четири човека в колата ъпсурд / ако са пък и по тлъсти, scare / ,какво ли не слагах и сменявах, все стържеше, веждите бяха станали като бръснач!

mhihi Колега взе да ме отказваш май !

Потребителски аватар
doktor d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktor d » Нед 04 мар 2012 11:14

аз нямам проблеми и на съзтезания съм ги карал и по улиците дълго време проблеми никакви а за опирането трябва ти окачване и ниски гуми и само каране :) проблема им е че стават твърде тежки :)
много добре се държи колата на пътя с такива джанти :)

Изображение

galayci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galayci » Пет 06 юли 2012 21:06

здравейте колеги нов сам в форума и искам да ви питам някой от вас занимава ли се с правенето на борд на джанти и за какви пари ги прави? може ли малко инфо :mrgreen:

Потребителски аватар
steliobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steliobg » Пон 30 юли 2012 2:00

galayci написа:здравейте колеги нов сам в форума и искам да ви питам някой от вас занимава ли се с правенето на борд на джанти и за какви пари ги прави? може ли малко инфо :mrgreen:

И аз имам същият въпрос,и по специално за Добрич-Варна.
Поздрави!

ShpizVW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ShpizVW » Съб 15 дек 2012 19:49

40 000км никакъв проблем,, от 4,5j на 8jx13. Тежест на 1 джанта 6,3кг / има по тежки алуминиеви джанти 6,5jх13/... Нито един лагер не се е обадил....
Мога смело да кажа - Балансирането не е проблем.....

Всички пишат за лагеруването и неговото изместване... Някой да коментира джанти примерно на американски коли и пикапи.. Всички джанти с малко или отрицателно ЕТ.. На камиони , или с голямо плюсово ЕТ или отрицателно такова.... И носят товари масово от 30-40-60 тона , такъв е тотала за европа (60 тона е за Швеция).. Ремаркета за големи товари , новите имам в предвид , джантите им със отрицателно ЕТ...
При такова натоварване , и такива разминавания в лагеруването , като се има на предвид че една такава машина изминава над 500 000+ км без смяна на нито един лагер...

ПС; Аз като си правих моите джанти, проблема беше да намеря шина с дебелина 2.5мм / такава е дебелината на джантата/ и понеже доста търсих и всеки ми казва че няма откъде да намеря , тогава си взех 3мм / има колкото искаш/
Мисля че може дасе олекотят при монтаж със шина 2.5мм..../поне 300г на джанта/
Мястото на заваряне се оформя като обърнат конус , заварката запълва фугата и несе трупа много , няма нужда от пилене... Отклонение на баланс машината без гуми ,без пилене на заварки , трите джанти на 5г , едната на 10 / последната забелязах че е различна с малка разлика по ръбовете , малко по широка от другите / вътрешния ръб 2мм./

zaxar4e79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaxar4e79 » Пон 24 дек 2012 10:03

колеги даите един съществуващ телефон на въпросния човек мамата,че така и него открих никаде, помагаите :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
doktor d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktor d » Сря 07 авг 2013 22:26

ходи на место се разбере :)

Върни се в “Направи си сам!”