Някой има ли принципна схема на превключвателите на темпомата за А3 1.9 TDI (8L) 1998г.
Намерих кабелите от централата (пинове: 19-черно бял, 35-бял, 21-синьо сив и 10-червен)
Активирах темпомата с WAG COM, но на никой от тези кабели не идва захранване 12в, нито на място
нито с над 40 км/ч.
Ще съм благодарен ако някой помогне!
Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)
на тия изводи се подава + , а не идва от тях.плюса се взема от бушон 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря! 

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
А има ли някой който може да я направи тази операция.Или това копче от перото на мигача да е някъде другаде.Б5
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Четох подобна тема във форума на рено, за темпомат на лагуна 2. Там имаше и някакъв ограничител на скоротта,той си го е направил на 50 км/ч ( примерно ) И на дисплея му изписваше всичката информация.Искам да попитам тези с Б5 с ФИС дисплея посредата на таблото, които имат или са си добавили тази функция при тях как е.Показва ли се нещо на дисплея или само светва индикаторната лампичка която е някъде на нивото на 2000 оборота.И при пасатите има ли го този ограничител на скоростта.
ПС то това беше е*ати и тъпата схема, те в часовете по трудово в 5 клас правят по сложни. Линк към темата но не знам дали ще я отвори.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=64688.0
А това е линк към снимките които са направени по време на работата,само забележете че цялата работа е в 3 резистора.Не очаквах да е толкова просто, мислих си че пак има компове и друга техника на НАСА
http://www.todorovi.eu/v/Laguna+II/Cruise+Control/
ПС то това беше е*ати и тъпата схема, те в часовете по трудово в 5 клас правят по сложни. Линк към темата но не знам дали ще я отвори.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=64688.0
А това е линк към снимките които са направени по време на работата,само забележете че цялата работа е в 3 резистора.Не очаквах да е толкова просто, мислих си че пак има компове и друга техника на НАСА
http://www.todorovi.eu/v/Laguna+II/Cruise+Control/
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ifidik написа:на тия изводи се подава + , а не идва от тях.плюса се взема от бушон 5
Плюса си го има на буксата - клема1 поне при пасат Б4

п.с.
За неразбралите да поясня:
Свързва се 1 и 4 да е постоянно вкл. темпомата.
Слага се един бутон да дава контакт между 1 и 3 (SET) - въвеждане на скороста и увеличване. С едно натискане вдига 3км/ч, със задържане се ускорява докато пуснете.
Друг бутон да дава контакт между 1 и 2 (RES)- достигане (връщане) на запаметената скорост, след като сте натиснали съединител или спирачка.
И може по-желание друг бутон, но трябва да е по специален ако искате да извеждате темпомата без натискане на спирачка или съединител. Проблема е че трябва да се даде контакт межди 1, 2 и 3.
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://audibg.com/index.php?showtopic=56891
Това е за Б4 ТДИ 1З!Наистина има разлика с връзването която се състои в това че за активиране се ползват 2 кабела(+12в)към компа докато при VWтата се позва един!
Това е за Б4 ТДИ 1З!Наистина има разлика с връзването която се състои в това че за активиране се ползват 2 кабела(+12в)към компа докато при VWтата се позва един!
Ето, че и аз вече се сдобих с тази екстра
Това е моето "временно" решение ... дано само да не се окаже постояно
С монтажа нямаше никакъв проблем - отне ми по-малко от 5 мин. да намеря клемата с 4-те кабела. Свързах я към бутоните, активирах с VAG-COM и всичко тръгна от раз.
Оказа се обаче, че е изключително тррудно да се намери на старо комплект превключвател с бутони за Темпомат за VW Golf 3, Vento, Passat B4...
Иначе в магазините на Ауто Плюс доставят от Германия в рамките нa 7-8 дена, но цената е 159 лв. без включен удължителен кабел.
В Интернет намерих комплект превключвател+кабел, но най-ниската цена е 64 Евро + 20 Евро за доставка от Германия до България.

Това е моето "временно" решение ... дано само да не се окаже постояно

С монтажа нямаше никакъв проблем - отне ми по-малко от 5 мин. да намеря клемата с 4-те кабела. Свързах я към бутоните, активирах с VAG-COM и всичко тръгна от раз.
Оказа се обаче, че е изключително тррудно да се намери на старо комплект превключвател с бутони за Темпомат за VW Golf 3, Vento, Passat B4...
Иначе в магазините на Ауто Плюс доставят от Германия в рамките нa 7-8 дена, но цената е 159 лв. без включен удължителен кабел.
В Интернет намерих комплект превключвател+кабел, но най-ниската цена е 64 Евро + 20 Евро за доставка от Германия до България.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз имам налични 3 комплекта за Голф 3, венто и пасат 94-96г ТДИ за 155лв бройката.
чисто нови и оригинални
чисто нови и оригинални
Последна промяна от LILO&STICH на Сря 22 юли 2009 7:38, променено общо 1 път.
Причина: а да посинееш дали искаш?
Причина: а да посинееш дали искаш?
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да попитам и аз дали мога да си направя сам темпомат с бутон не на лостчето./Голф 4 1.6 16В бензин, с ел. газ/ЕРС/,продават се за този модел темпомати, но не ми се дават пари, а и друго е да си го направиш сам
/
Благодаря

Благодаря
Здравеите колеги аз сам нов притежател на WV SHARAN ! ако някой знае при мен каде е тази букса много моля за помощ голям мерак ми е .
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
разбира се , че можеш.
според мен ключето е излишно.да споделят колегите с оригинално лостче, че рядко го изключват напълно освен ако не им свети лампата на таблото.
според мен ключето е излишно.да споделят колегите с оригинално лостче, че рядко го изключват напълно освен ако не им свети лампата на таблото.
Наистина ключето е напълно излишно.
Като го включиш веднъж и забравяш за него.
Спокойно може да свържат изводи 1 и 4 с мост и така темпомата да е постоянно включен.
Но пък с ключето си е направо "оригинално" изпълнение

Като го включиш веднъж и забравяш за него.
Спокойно може да свържат изводи 1 и 4 с мост и така темпомата да е постоянно включен.
Но пък с ключето си е направо "оригинално" изпълнение

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
а от къде се регулира скоростта в такъв случай?
И някой който го е правил занимава ли му се да ми помогне за една добра кауза?Припомянм Голф-а е бензинов но с ел газ
И някой който го е правил занимава ли му се да ми помогне за една добра кауза?Припомянм Голф-а е бензинов но с ел газ
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бензин или дизел принципа на темпомата е един!Бутона "SET" фиксира желаната скорост,а при задържане вдига скороста(все едно подаваш газ от педала)!Бутона "RES" възстановява последно зададената скорост.Ако колата се загаси или темпомата се изключи функцията RES се нулира!За свързването може да огледаш http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=91853 или в основния саит http://volkswagen.msk.ru/ да намериш схемата на свързване!Успех
Последна промяна от vladitdrv на Сря 22 юли 2009 18:25, променено общо 1 път.