как да оправя пласмасите на голф 4???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: как да оправя пласмасите на голф 4???
Днес всяка пластмаска в купето я минах със спрей, но повече ме интересува някой дали е третирал по някакъв начин жабката и подобните на нея материали в купето. Адски много ме дразни как са захабени.
- Luciano
- Контакти:
Някакви идеи колеги?
- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Luciano написа:Днес всяка пластмаска в купето я минах със спрей, но повече ме интересува някой дали е третирал по някакъв начин жабката и подобните на нея материали в купето. Адски много ме дразни как са захабени.
...и аз преди време питах същото, но уви!
Иначе по същия начин ги минах със спрей, но нещо не ме харесва.
Мисля да прибегна до боядисване, както при другите пластмаси!
-
- Автомобил:
- Двигател:
kikata написа:Luciano написа:Днес всяка пластмаска в купето я минах със спрей, но повече ме интересува някой дали е третирал по някакъв начин жабката и подобните на нея материали в купето. Адски много ме дразни как са захабени.
...и аз преди време питах същото, но уви!
Иначе по същия начин ги минах със спрей, но нещо не ме харесва.
Мисля да прибегна до боядисване, както при другите пластмаси!
Ето какво направих аз с моите пластмаси:
Последна промяна от jollycatman на Пон 30 май 2011 20:23, променено общо 8 пъти.
- Luciano
- Контакти:
Дай инфо за кожата и лепилото, които си ползвал!
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Luciano написа:Дай инфо за кожата и лепилото, които си ползвал!
И мен живо ме интересува !!

Кожата естествена ли е , лесно ли се опъва и с как се лепи ??

Кожата какви пари е ,ако е естествена?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Кожата е изкуствена, тънка и разтеглива. Не съм работил с друга кожа, но мисля, че с естествена трудно може да се постигне този резултат. За нея по-добрият вариант е да се разкрои на парчета и по извивките да е с шевове. Лепилото е Момент, но предполагам, че и друго лепило на ацетонова основа ще свърши работа. Трябва да се нанася на тънък слой върху двете повърхности, да се изчака да "дръпне" и след това да се действа бързо. Парчето кожа трябва да се разтила постепенно, за да не остане въздух. Не се опитвайте да залепите всичко наведнъж. Първо заляпяте челото, после подгъвите. Там, където има големи извивки подгъвите не трябва да бъдат много широки, защото излишната кожа пречи да се изпъне кожата по извивката по-добре. Освен това на тези места подгъва трябва да се нареже. Ако случайно капнете лепило върху лицевата част на кожата не бързайте да я чистите - така само ще се размаже и ще я повредите. Вместо това изчакайте да поизсъхне и го махнете леко със завалване. След залепване изчакайте да изсъхне около 24 часа и обработете с препарат за подхранване на кожа. Успех.
- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
jollycatman съм го признал! Още като видях темата за претапициране на тавана и корите!

- achodemo
jollycatman написа:Кожата е изкуствена, тънка и разтеглива. Не съм работил с друга кожа, но мисля, че с естествена трудно може да се постигне този резултат. За нея по-добрият вариант е да се разкрои на парчета и по извивките да е с шевове. Лепилото е Момент, но предполагам, че и друго лепило на ацетонова основа ще свърши работа. Трябва да се нанася на тънък слой върху двете повърхности, да се изчака да "дръпне" и след това да се действа бързо. Парчето кожа трябва да се разтила постепенно, за да не остане въздух. Не се опитвайте да залепите всичко наведнъж. Първо заляпяте челото, после подгъвите. Там, където има големи извивки подгъвите не трябва да бъдат много широки, защото излишната кожа пречи да се изпъне кожата по извивката по-добре. Освен това на тези места подгъва трябва да се нареже. Ако случайно капнете лепило върху лицевата част на кожата не бързайте да я чистите - така само ще се размаже и ще я повредите. Вместо това изчакайте да поизсъхне и го махнете леко със завалване. След залепване изчакайте да изсъхне около 24 часа и обработете с препарат за подхранване на кожа. Успех.
Голямо браво , супер си го направил !

- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
естествена кожа за жабка и подобни детайли изобщо не е добър вариант , да не говорим че изкуствената седи по добре 
Има изкуствена кожа която е 1:1 с оригиналната на мк4 от корите на вратите и другите елементи

Има изкуствена кожа която е 1:1 с оригиналната на мк4 от корите на вратите и другите елементи

- kikata
- Автомобил: vw passat b6
- Двигател:
- Контакти:
Станало е много оргинално! Браво!
Някой знае ли от каде в София могат да се намерят такива кожи?

Някой знае ли от каде в София могат да се намерят такива кожи?
- achodemo
да не говорим че изкуствената седи по добре
е само с това не мога да се съглася

-
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:да не говорим че изкуствената седи по добре
е само с това не мога да се съглася
Така е, друго си е да ти замирише на естествена кожа. Ама като нямам шевна машина...
Привет на всички.
Има ли някой в София, който да оправя тези пластмаси, или да предлага цялостно освежаване на интериора? Ако да, каде е и колко ще струва приблизително?
Благодаря предварително.
Има ли някой в София, който да оправя тези пластмаси, или да предлага цялостно освежаване на интериора? Ако да, каде е и колко ще струва приблизително?
Благодаря предварително.
Колеги, бихте ли ме насочили /със снимков материал/ как да разглобя средната конзола около вратките да ги пръсна?!
Лайсните в средата и капака на поставката за чаши махат ли се или да пръскам цялата стойка?
Лайсните в средата и капака на поставката за чаши махат ли се или да пръскам цялата стойка?