PASSAT CL --> PASSAT GT

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: PASSAT CL --> PASSAT GT

Мнениеот predat0r » Чет 02 фев 2012 21:12

Lilan написа:
predat0r написа:честито за новата кола... я дай повечко инфо за нея

първа регистрация 3,3,1999
мотор AFN 1.9 110hp синхро климатроник черен кожен салон с алкантара ел стъкла ел огледала .....

идеално е :да: дано да те слуша много и да те радва

Потребителски аватар
Lilan
Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот Lilan » Чет 02 фев 2012 21:13

golfmk1 написа:Какви сърца имате бре хора, че си продавате децата :banghead:

Така е идеята да я продам във форума е точно да я вземе някой да я довърши или поне да я потдържа в това състояние.

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Чет 02 фев 2012 21:46

Lilan написа:поне за сега не ще ги дам отделно само ако преди това продам колата без тях.

Аз съм първи на опашката да знаеш !!!

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пет 03 фев 2012 9:10

Честито колега.Добра кола си избрал братле.AFN-a е прекрасен мотор,а с това 4х4 се допълва радостта от движението :да:
Желая ти само масло и филтри да сменяш :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 03 фев 2012 9:56

Честита нова придобивка колега - само положителни моменти с нея и мнооого километри... Иначе как е сега с по-новото поколение в сравнение с по-старото mhihi ?

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 03 фев 2012 10:12

Като знам как е направен стария май новия има само 2 задвижващи колела повече :wink:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 03 фев 2012 18:08

Добре дошъл в 4х4 отбора :D :beer

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 03 фев 2012 20:56

Б3-ката си е Б3-ка незнам защо си направил тая стъпка... аз ако бях на твое място нямаше да постъпя така,верно Б5 многоточковото окачване вози по-добре но стигнеш ли до ремонт там ,защото нищо не е вечно първо: една торба пари за ревизия ,второ почти винаги се къса дългия болт ,който държи горните шарнири ... ваденето е страхотно приключение.Колата имала ли е някога удари,че ми се въртят някакви неща в главата...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 03 фев 2012 21:27

това не го разбирам- човек дето е в час, да смени б3-ката(б4-ката) с б5...
Един афн в гт варианта на б4 е много по-добре според мен, но...

няма да ти честитя придобивката, просто щото не харесвам дизели, още по-малко б5, но ще ти пожелая да те вози безаварийно.

май прецакахме ежедневността на колите с тия окачвания. човек се уморява да пази, да му друса, да не може да паркира, ако трябва да се качи някъде, на лош път пък да не говорим... Писва, и то до такава степен, че може да си намразиш колата...

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Пет 03 фев 2012 21:52

pe6kata написа:това не го разбирам- човек дето е в час, да смени б3-ката(б4-ката) с б5...
Един афн в гт варианта на б4 е много по-добре според мен, но...

няма да ти честитя придобивката, просто щото не харесвам дизели, още по-малко б5, но ще ти пожелая да те вози безаварийно.

май прецакахме ежедневността на колите с тия окачвания. човек се уморява да пази, да му друса, да не може да паркира, ако трябва да се качи някъде, на лош път пък да не говорим... Писва, и то до такава степен, че може да си намразиш колата...

Така,затова вместо да правят бордюрите на 40см от хасвалта могат да ги правят на 2см така и ние с окачванията ще сме доволни.И аз не харесвам б5,но дано колегата да се кефи на макс

Потребителски аватар
Lilan
Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот Lilan » Съб 04 фев 2012 6:03

pe6kata написа:...Един афн в гт варианта на б4 е много по-добре според мен, но...

Може и така да е, но не ме разбирайте погрешно ама като вляза в В4-ка и не мога да открия разликата между моят Пасат и другия. Една от причините да взема такъв пасат е и дизайнът който лично на мен ми харесва, пък и исках 4х4, но без вискомуфа.

pe6kata написа:...май прецакахме ежедневността на колите с тия окачвания. човек се уморява да пази, да му друса, да не може да паркира, ако трябва да се качи някъде, на лош път пък да не говорим... Писва, и то до такава степен, че може да си намразиш колата...

За съжаление е така в тази държава просто пътищата ни не са дорасли за такива окачвания и големи джанти, спомням си на бащата колата дойде от Австрия с високи гуми на джанти 15-ки и по нашите пътища даже при най - малки неравности отзад жулеше в калниците. А да се прибереш до Видин си е истинско предизвикателство :)

Stenly написа:Колата имала ли е някога удари,че ми се въртят някакви неща в главата...

Ами не мога да кажа че няма. Първо когато я взех е била удряна отзад (това го разбрах при боядисването на колата), после за да не се ударя Аз превзех един бордюр от там е и ожулването на едната джанта.

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Съб 04 фев 2012 16:46

Според мен има и доза суеверие като причина за смяната. Б3-ката винаги се е поддържала като за изложба, но и все нещо не й вървеше. Скоро след цялостно боядисване, взе че се намери някой да мине с пирон по цялата дължина отдясно. Случая с минаването през тротоара също беше много разочароващ. Сигурно има и други такива моменти, които не знам или не се сещам. Галине, пожелавам ти безаварийно возене и да ти е на късмет, да не правиш нищо повече от кова, което ти е кеф.

Потребителски аватар
kukumitcin
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AVF

Мнениеот kukumitcin » Чет 15 мар 2012 16:49

Здравейте,
аз съм новият собственик на колата.

За сега нямам какво ново да ви представя или покажа ( освен,че колата беше обслужена ), но скоро се надявам и това да се случи. Имам някоя друга идея, но малко по-малко... като цяло ще се поддържам към заводската визия.

Поздрави.

Потребителски аватар
kukumitcin

Мнениеот kukumitcin » Вто 17 апр 2012 22:25

Минала седмица ми остана време да поработя върху колата.
Още като взех колата праговета бяха почнали да се белят и това ми бъркаше в очите доста. Взех шегрен от моя приятел бояджия и с негова помощ ги подготвихме и боядисахме. Нямам снимки на процеса.
Ето тук се вижда как изглеждаха:
Изображение

На скоро се здобих и с GT пакет в що-годе добро състояние. Вече са монтирани лайстните и веждите. Праговете искаха малко реставрация на места и утре ако всичко е наред ще бъдет сложени и те.
Предварително бях проверил с какво да третирам елементира за да им върна черният цвят. Използвах Turtle Black Chrome резултата беше на лице и за сега съм доволен...предполагам има и по-добри препарати, но с този така или иначе разполагах в гаража.
Малко снимки : Малко са кофти, но нямам добър фотоапарат.
Изображение
тук може да се види разликата в цветовете
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В момента работя и върху новата маска за колата, но ще я запаза като изненада за Крушуна.

Потребителски аватар
kukumitcin

Мнениеот kukumitcin » Вто 17 апр 2012 22:31

Няколко снимки на светло, че в гаража не стават много добри.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Днес един приятел ми подхвърли да оставя така колата и да не монтирам праговете, но мисля да завърша визията с тях.

Върни се в “Направи си сам!”