Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+ASR)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+

Мнениеот icefire » Пет 11 окт 2013 19:11

Доколкото знам при Пасат Б5 и при Ауди А4 (Б5) АБС блоковете са Bosch - при тях платката изглежда коренно различно. Не съм гледал и схеми за тях, така че за съжаление аз не мога да помогна на нито един от колегите, които питат.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Пон 14 окт 2013 1:04

Лек рефреш относно моя проблем :mhihi само ще припомня за да не се налага да питате и да се връщате назад в страниците: проблема - лампата на АСР-а свети постоянно, при това положение АСР-а не сработва, всичко е свързано правилно, при натискане и задържане на бутона, лампата изгася и АСР-а сработва, това беше преди да направя отделна инсталация на самия бутон, след като вързах бутона отделно, дори и при натискането му лампата не гасне, само леко едвам доловимо премигва за части от секундата - АСР-а НЕ сработва. Случайно се досетих и замерих с мултицет кабела, който трябваше да се среже при модула и там имаше напрежение, а ми се струва че не трябва. Днес реших да върна инсталацията на бутона в предишния и вид с идеята да сложа един друг бутон, който не е импулсен, а се натиска за включване и изключване и след като го направих, при натискането му лампата на АСР-а изгасна, но ми изгоря бушона за АБС-а и съответно му светна лампата на таблото, подмених го, пробвах пак и всичко се повтори, някакви идеи? Дали е модула? На Ваг-ком не отчита грешки.

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Сря 16 окт 2013 20:46

tih написа:Лек рефреш относно моя проблем :mhihi само ще припомня за да не се налага да питате и да се връщате назад в страниците: проблема - лампата на АСР-а свети постоянно, при това положение АСР-а не сработва, всичко е свързано правилно, при натискане и задържане на бутона, лампата изгася и АСР-а сработва, това беше преди да направя отделна инсталация на самия бутон, след като вързах бутона отделно, дори и при натискането му лампата не гасне, само леко едвам доловимо премигва за части от секундата - АСР-а НЕ сработва. Случайно се досетих и замерих с мултицет кабела, който трябваше да се среже при модула и там имаше напрежение, а ми се струва че не трябва. Днес реших да върна инсталацията на бутона в предишния и вид с идеята да сложа един друг бутон, който не е импулсен, а се натиска за включване и изключване и след като го направих, при натискането му лампата на АСР-а изгасна, но ми изгоря бушона за АБС-а и съответно му светна лампата на таблото, подмених го, пробвах пак и всичко се повтори, някакви идеи? Дали е модула? На Ваг-ком не отчита грешки.

Не разбрах дали си направил проверките, които препоръчах да направиш: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3685620#p3685620

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Нед 03 ное 2013 16:39

И вече имам работещо ASR. :love.vwclub
Искам да благодаря на колегата tonyM за обясненията. В моя случай се оказа, че явно има прекаран кабел и само сложих модула и всичко си светна. Тествах и системата, и тя работи. Сега остава само да видим как ставаха нещата с копчето.
Изображение

За копчето нещата са тези нали:

За да свържеш копчето е необходимо да погледнеш страница 5 следната схема: http://pics.tdiclub.com/data/500/6871Copy_of_58.pdf

Буксата на копчето за ASR е обозначена като Т6 (по принцип има 6 пина, но 2 от тях са свободни, т.е. реално пиновете са 4). Всеки пин е номериран с цел еднозначност.

Както става ясно от схемата, свътзването става по следния начин:

Пин 6 = захранване +12V. Можеш да го вземеш от почти всеки източник на +12V. Най-лесно става да го вземеш от захранването на копчето за подгрев на задните стъкла. Аз лично намирам за по-разумно да го свържеш към бушон номер 9 (преди предпазителя, разбира се). Така ако стане гаф с копчето ще ти изгори правилният бушон - този за ASR. Ако го свържеш към друг източник на +12V, захранването ти ще минава през друг бушон и евентуално след време може да хвърли теб или следващият собственик на колата по грешна следа.

Пин 5 = Свързва се към пин 15 на буксата на ASR модула (Т25), който отива на пин 14 от зелената букса на таблото (букса Т32а). С други думи, прекарваш кабел, който да свързва Т25/15 с Т32а/14 и правиш разклонение към Т6/5 (пин 5 на копчето)

Пин 1 = Това е за осветлението на бутона и постепенното му гаснене (dimmer), както е при всички останали копчета. Свържи го към бутона за подгрев на задното стъкло.

Пин 2 = Маса. Тук няма какво да се обяснява ;)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 03 ное 2013 17:09

Точно така, постът ми от 3та страница го описва. Щом вече до копчето си стигнал, значи работата на практика е готова :beer
Поздравления :beer

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Нед 03 ное 2013 18:46

Ми честно казано нищо не съм направил освен да сложа модула. :mhihi
Явно заводско си го имаше тоя пин инсталацията.
P.S Не мога да се сдържа да кажа, че модула го взех за 50лв. :redface , до последно мислех, че или не работи или нещо му има.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 03 ное 2013 18:53

Ами моя модул също беше много евтин и работи до ден днешен.. Цената не винаги е определяща при частите на старо...

Потребителски аватар
kat007
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU

Мнениеот kat007 » Чет 19 дек 2013 19:55

Здравейте колеги :beer от две седмици търся такъв модул.

1. 1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379R(на електрониката).
2. 1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379AF(на електрониката).
3. 1J0614417(на моторчето) и 1J0907379J(на електрониката).

Oбиколих автоморгите в Cофия и намерих само една за която ми искат 350 Лева :confused .......търсих и в BG сайтовете ама и там нищо.....

Имате ли някаква идея от къде мога да намеря такъв модул ? :rolleyes

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 02 яну 2014 16:41

аз първия го купих от БГ, но той се развали след 2 седмици :(
След това си намерих от ebay.co.uk - имах късмет, че нямаше други мераклии и спечелих търга за 20 лири :)

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Чет 02 яну 2014 19:00

И аз моя го взех от английския Ибей за около 20 лири,а с доставката до БГ ми излезе малко под 80 лева.Вече повече от година работи без грешка.А в нашите морги ми искаха по 150-200 лева и пробва два и с двата ударих на камък.После кви разправии бяха докато ми върнат парите.

Потребителски аватар
kat007

Мнениеот kat007 » Пет 03 яну 2014 22:51

:th_up Благодаря ви ....ще се поровя в Ebay ....дано попадна на нещо читаво :drunk

Потребителски аватар
kat007

Мнениеот kat007 » Нед 05 яну 2014 14:41

Благодарение на колегата icefire :love.vwclub
Новото модулче с ( ABS/EDS/MSR/ASR ) вече е поръчано от Англия....ще има лек upgrade na GTI-то :11
Модула е :
1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379AF(на електрониката).

mvalk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mvalk » Вто 07 яну 2014 14:57

Здравейте колеги,

Аз карам голф 4 2002 имам копче за ASR само не ми е ясно дали е включено това чудо и как въобще работи. До колкото разбрах се използва за стабилизация на автомобила. Копчето е някак странно, тоест не остава във включено или изключено полужение като другите да кажем.

Ще съм благодарен ако някой може да сподели малко опит и предварително се извинявам за тъпия въпрос. :confused

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 07 яну 2014 15:08

ASR-a си е чисто и просто тракшън контрол. ESP-то е системата за стабилизация на колата. При еднократно натискане на бутона би трябвало да ти светва една лампичка на таблото(това значи,че ASR/ESP е изключено). При повторно натискане-изгасва(това индикира,че ASR/ESP е включено).Ако не светва може да имаш проблем с индикатора на таблото,самият бутон(не изпраща импулс и не изключва системата),просто имаш само копче или нещо др.

mvalk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mvalk » Вто 07 яну 2014 15:15

Имам само копче, но при натискането не съм забелязвал да светва или изгасва нещо на таблото. Имам си лампа за ABS тя си светка преди запалване и после си изгасва. :confused

Върни се в “Направи си сам!”