Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+ASR)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+
Доколкото знам при Пасат Б5 и при Ауди А4 (Б5) АБС блоковете са Bosch - при тях платката изглежда коренно различно. Не съм гледал и схеми за тях, така че за съжаление аз не мога да помогна на нито един от колегите, които питат.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Лек рефреш относно моя проблем
само ще припомня за да не се налага да питате и да се връщате назад в страниците: проблема - лампата на АСР-а свети постоянно, при това положение АСР-а не сработва, всичко е свързано правилно, при натискане и задържане на бутона, лампата изгася и АСР-а сработва, това беше преди да направя отделна инсталация на самия бутон, след като вързах бутона отделно, дори и при натискането му лампата не гасне, само леко едвам доловимо премигва за части от секундата - АСР-а НЕ сработва. Случайно се досетих и замерих с мултицет кабела, който трябваше да се среже при модула и там имаше напрежение, а ми се струва че не трябва. Днес реших да върна инсталацията на бутона в предишния и вид с идеята да сложа един друг бутон, който не е импулсен, а се натиска за включване и изключване и след като го направих, при натискането му лампата на АСР-а изгасна, но ми изгоря бушона за АБС-а и съответно му светна лампата на таблото, подмених го, пробвах пак и всичко се повтори, някакви идеи? Дали е модула? На Ваг-ком не отчита грешки.

tih написа:Лек рефреш относно моя проблемсамо ще припомня за да не се налага да питате и да се връщате назад в страниците: проблема - лампата на АСР-а свети постоянно, при това положение АСР-а не сработва, всичко е свързано правилно, при натискане и задържане на бутона, лампата изгася и АСР-а сработва, това беше преди да направя отделна инсталация на самия бутон, след като вързах бутона отделно, дори и при натискането му лампата не гасне, само леко едвам доловимо премигва за части от секундата - АСР-а НЕ сработва. Случайно се досетих и замерих с мултицет кабела, който трябваше да се среже при модула и там имаше напрежение, а ми се струва че не трябва. Днес реших да върна инсталацията на бутона в предишния и вид с идеята да сложа един друг бутон, който не е импулсен, а се натиска за включване и изключване и след като го направих, при натискането му лампата на АСР-а изгасна, но ми изгоря бушона за АБС-а и съответно му светна лампата на таблото, подмених го, пробвах пак и всичко се повтори, някакви идеи? Дали е модула? На Ваг-ком не отчита грешки.
Не разбрах дали си направил проверките, които препоръчах да направиш: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3685620#p3685620
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
И вече имам работещо ASR.
Искам да благодаря на колегата tonyM за обясненията. В моя случай се оказа, че явно има прекаран кабел и само сложих модула и всичко си светна. Тествах и системата, и тя работи. Сега остава само да видим как ставаха нещата с копчето.

За копчето нещата са тези нали:

Искам да благодаря на колегата tonyM за обясненията. В моя случай се оказа, че явно има прекаран кабел и само сложих модула и всичко си светна. Тествах и системата, и тя работи. Сега остава само да видим как ставаха нещата с копчето.

За копчето нещата са тези нали:
За да свържеш копчето е необходимо да погледнеш страница 5 следната схема: http://pics.tdiclub.com/data/500/6871Copy_of_58.pdf
Буксата на копчето за ASR е обозначена като Т6 (по принцип има 6 пина, но 2 от тях са свободни, т.е. реално пиновете са 4). Всеки пин е номериран с цел еднозначност.
Както става ясно от схемата, свътзването става по следния начин:
Пин 6 = захранване +12V. Можеш да го вземеш от почти всеки източник на +12V. Най-лесно става да го вземеш от захранването на копчето за подгрев на задните стъкла. Аз лично намирам за по-разумно да го свържеш към бушон номер 9 (преди предпазителя, разбира се). Така ако стане гаф с копчето ще ти изгори правилният бушон - този за ASR. Ако го свържеш към друг източник на +12V, захранването ти ще минава през друг бушон и евентуално след време може да хвърли теб или следващият собственик на колата по грешна следа.
Пин 5 = Свързва се към пин 15 на буксата на ASR модула (Т25), който отива на пин 14 от зелената букса на таблото (букса Т32а). С други думи, прекарваш кабел, който да свързва Т25/15 с Т32а/14 и правиш разклонение към Т6/5 (пин 5 на копчето)
Пин 1 = Това е за осветлението на бутона и постепенното му гаснене (dimmer), както е при всички останали копчета. Свържи го към бутона за подгрев на задното стъкло.
Пин 2 = Маса. Тук няма какво да се обяснява ;)
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така, постът ми от 3та страница го описва. Щом вече до копчето си стигнал, значи работата на практика е готова
Поздравления

Поздравления

- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
Ми честно казано нищо не съм направил освен да сложа модула.
Явно заводско си го имаше тоя пин инсталацията.
P.S Не мога да се сдържа да кажа, че модула го взех за 50лв.
, до последно мислех, че или не работи или нещо му има.

Явно заводско си го имаше тоя пин инсталацията.
P.S Не мога да се сдържа да кажа, че модула го взех за 50лв.

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ами моя модул също беше много евтин и работи до ден днешен.. Цената не винаги е определяща при частите на старо...
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Здравейте колеги
от две седмици търся такъв модул.
1. 1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379R(на електрониката).
2. 1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379AF(на електрониката).
3. 1J0614417(на моторчето) и 1J0907379J(на електрониката).
Oбиколих автоморгите в Cофия и намерих само една за която ми искат 350 Лева
.......търсих и в BG сайтовете ама и там нищо.....
Имате ли някаква идея от къде мога да намеря такъв модул ?

1. 1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379R(на електрониката).
2. 1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379AF(на електрониката).
3. 1J0614417(на моторчето) и 1J0907379J(на електрониката).
Oбиколих автоморгите в Cофия и намерих само една за която ми искат 350 Лева

Имате ли някаква идея от къде мога да намеря такъв модул ?

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
аз първия го купих от БГ, но той се развали след 2 седмици :(
След това си намерих от ebay.co.uk - имах късмет, че нямаше други мераклии и спечелих търга за 20 лири :)
След това си намерих от ebay.co.uk - имах късмет, че нямаше други мераклии и спечелих търга за 20 лири :)
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
И аз моя го взех от английския Ибей за около 20 лири,а с доставката до БГ ми излезе малко под 80 лева.Вече повече от година работи без грешка.А в нашите морги ми искаха по 150-200 лева и пробва два и с двата ударих на камък.После кви разправии бяха докато ми върнат парите.
- kat007

- kat007
Благодарение на колегата icefire
Новото модулче с ( ABS/EDS/MSR/ASR ) вече е поръчано от Англия....ще има лек upgrade na GTI-то
Модула е :
1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379AF(на електрониката).

Новото модулче с ( ABS/EDS/MSR/ASR ) вече е поръчано от Англия....ще има лек upgrade na GTI-то

Модула е :
1J0614417А(на моторчето) и 1J0907379AF(на електрониката).
Здравейте колеги,
Аз карам голф 4 2002 имам копче за ASR само не ми е ясно дали е включено това чудо и как въобще работи. До колкото разбрах се използва за стабилизация на автомобила. Копчето е някак странно, тоест не остава във включено или изключено полужение като другите да кажем.
Ще съм благодарен ако някой може да сподели малко опит и предварително се извинявам за тъпия въпрос.
Аз карам голф 4 2002 имам копче за ASR само не ми е ясно дали е включено това чудо и как въобще работи. До колкото разбрах се използва за стабилизация на автомобила. Копчето е някак странно, тоест не остава във включено или изключено полужение като другите да кажем.
Ще съм благодарен ако някой може да сподели малко опит и предварително се извинявам за тъпия въпрос.

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
ASR-a си е чисто и просто тракшън контрол. ESP-то е системата за стабилизация на колата. При еднократно натискане на бутона би трябвало да ти светва една лампичка на таблото(това значи,че ASR/ESP е изключено). При повторно натискане-изгасва(това индикира,че ASR/ESP е включено).Ако не светва може да имаш проблем с индикатора на таблото,самият бутон(не изпраща импулс и не изключва системата),просто имаш само копче или нещо др.
Имам само копче, но при натискането не съм забелязвал да светва или изгасва нещо на таблото. Имам си лампа за ABS тя си светка преди запалване и после си изгасва.