как да оправя пласмасите на голф 4???

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Re: как да оправя пласмасите на голф 4???

Мнениеот DarkOneBg » Вто 04 яну 2011 9:58

yarek написа:
cucurko написа:
Но цялото нещо плюс разглобяването, което включва и махане на централната конзола, си отнема поне два цели дни,

:shock колега може и по бързо от 2 цели дни, уверявам те :wink: само малко инфо и снимков материал как се сваля и става за 1 ден :beer

На голф 4 се сваля за 2 часа ПРЕД БЛОКА в 9:30 вечерта на -5 ! Не говорете глупости моля ви се !

От 21:30 вчера до днеска 19:00
21:30 - 22:00 ( г/д ) сваляне на корите
от 22:00 чистене със спирт към 23 ни писна и почнахме на бира
Тая сутрин от 11:30 до 14:00 - Всички дръжки + управлението на ел прозорците + централния палел + конзолата на скоростния лост ( пасмасите ) търкане със шкурка 100 / 500 водно / 800 водно / 1000 водно.
От 14:00 до 16:00 - Сиеста :beer
От 16:00 до 19:00 пръскане с основа и боя + монтиране на колата :)))
Ако някой иска снимки да каже да кача - пръснал съм ги черни и според мене си изглеждат супер :))

ПП Всичко това е свършено благодарение на огромното съдействие на колега от рено форума :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Eximpo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Eximpo » Сря 05 яну 2011 23:33

DarkOneBg написа:
yarek написа:
cucurko написа:
Но цялото нещо плюс разглобяването, което включва и махане на централната конзола, си отнема поне два цели дни,

:shock колега може и по бързо от 2 цели дни, уверявам те :wink: само малко инфо и снимков материал как се сваля и става за 1 ден :beer

На голф 4 се сваля за 2 часа ПРЕД БЛОКА в 9:30 вечерта на -5 ! Не говорете глупости моля ви се !

От 21:30 вчера до днеска 19:00
21:30 - 22:00 ( г/д ) сваляне на корите
от 22:00 чистене със спирт към 23 ни писна и почнахме на бира
Тая сутрин от 11:30 до 14:00 - Всички дръжки + управлението на ел прозорците + централния палел + конзолата на скоростния лост ( пасмасите ) търкане със шкурка 100 / 500 водно / 800 водно / 1000 водно.
От 14:00 до 16:00 - Сиеста :beer
От 16:00 до 19:00 пръскане с основа и боя + монтиране на колата :)))
Ако някой иска снимки да каже да кача - пръснал съм ги черни и според мене си изглеждат супер :))

ПП Всичко това е свършено благодарение на огромното съдействие на колега от рено форума :bowdown :bowdown :bowdown

Колега може ли да те питам централния панел как се сваля и ако може малко снимки, защото гледах една тема как е свален..е то жабка и какво ли не беше свалил човека. Ако е този начина има ли много работа и трудно ли е?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 25 фев 2011 9:58

Да повдигна темата от прахта.Някой пробвал ли е жабката да я намаже със препарат за брони ?

Последна промяна от Rabbit_TDI на Нед 27 фев 2011 0:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Golf6000 » Пет 25 фев 2011 14:12

saint написа:Някъкъв напредък по въпроса с тея пусти пластмаси??? Че мен много ме дразнят.Аз изтърках гуменото покритие на дръжката на жабката и не стана лошо отдолу си е пак черно ама си личи ,че не е същотото като останалите. Бих ги изтуркал и другите ама много бавно става.Аре някой все се е справил с това да даде решения на проблема :D

братле аз ги истърках с шкурка финна и топла вода трябва да го свалиш покритието до нула после с спрей черен мат го минаваш и си 6

jordanik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanik » Пет 25 фев 2011 18:34

И аз го правих по описаната технология на Аудито ми и се получи идеално.Най-изнервящо е търкането и редуването на шкурките по извивките на детайлите,но пък после ефекта е все едно всичко ей сега излиза от завода.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 25 фев 2011 19:19

Колеги отдавна минах по този път и незнам защо се мъчите да търкате със шкурки , и аз в началото търках ,но после открих топлата вода , просто поливате обилно детайла с корселин и след секунди гумираното покритие пада на парцали и отдолу си остава гола пластмаса ,е разбирасе остават бели "облаци" от корселина ,но тъй като след това се боядисва няма проблем . :012: :012:

Говоря специално за пластмасите на голф 4 !

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 25 фев 2011 19:24

Rabbit_TDI написа:Да повдигна темата от прахта.Някой пробвал ли е жабката да я намаже със спрей за брони ?

Да и нея я обработих , само че тука понеже повърхноста е грапава и в грапавините по трудно се изчиства покритието , но с повече корселин и някаква четка и парцали след 30мин. е гола ! След това се минават поне 2 ръце спрей за броня (черен мат) и жабока става бонбон ! Вече около 6 месеца не е мръднала боята по него нито пуска черно !!! :012:

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Пет 25 фев 2011 20:16

Колега дай снимка на жабката. Откроява ли се от другите елементи?

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Пет 25 фев 2011 21:12

sukito написа:Колега дай снимка на жабката. Откроява ли се от другите елементи?

Утре ще направя снимки

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Съб 26 фев 2011 14:13

Потребителски аватар
sukito
Автомобил: Golf mk4
Двигател: AHF 2000

Мнениеот sukito » Съб 26 фев 2011 18:26

Екстра е станало! :bowdown

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Съб 26 фев 2011 18:33

Е бе, не е чак екстра. Доста се отличава жабката.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 26 фев 2011 20:54

Виждал съм жабката на achodemo на живо, много добре е станала, и вобще не съм забелязал че се отличава като цвят от таблото.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 27 фев 2011 0:09

achodemo написа:
Rabbit_TDI написа:Да повдигна темата от прахта.Някой пробвал ли е жабката да я намаже със спрей за брони ?

Да и нея я обработих , само че тука понеже повърхноста е грапава и в грапавините по трудно се изчиства покритието , но с повече корселин и някаква четка и парцали след 30мин. е гола ! След това се минават поне 2 ръце спрей за броня (черен мат) и жабока става бонбон ! Вече около 6 месеца не е мръднала боята по него нито пуска черно !!! :012:

Ама и аз кви ги пиша :banghead: .Имах предвид някой пробвал ли е със препарат за освежаване на брони от типа ThurtleWax Black Chrome.

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 27 фев 2011 9:35

Rabbit_TDI написа:
achodemo написа:

Ама и аз кви ги пиша :banghead: .Имах предвид някой пробвал ли е със препарат за освежаване на брони от типа ThurtleWax Black Chrome.

Според мен нищо няма да постигнеш с този препарат за освежаване , първо защото това покритие няма нищо общо с боята по броните и второ то не се нуждае от освежаване а от подмяна ! Но нищо не пречи ако си решил да пробваш , ако не стане нищо после ще я пръснеш със спрей !

Върни се в “Направи си сам!”