steli написа:Aз сьм тьп и не мога да си обясня как релето повишава напрежението
По скоро намалява липсите по трасето.
steli написа:Aз сьм тьп и не мога да си обясня как релето повишава напрежението
NovobranecGT написа:С няколко изречения ще обясня същността на проблема....
Понеже ел инсталацията на фаровете на любимите ни автомобили е без релета, и захранването минава през ключа на таблото, през лостчето за сменяне на къси/дълги и по тънки проводници.Всичко това води до спад в напрежението на инсталацията на фаровете.
Когато автомобила работи, напрежението в системата трябва да е около 13.5 волта, тогава халогенните крушки работят на 100%, но когато напрежението спада, спада и процента на светлината от крушките.
steli написа:Аз не разбрах добре как като вклю4а релето,което сьщо има загуби от преходно сьпротивленние между контактите си обира липси по трасето и като го свържа няма ли пак да минава през клю4а на таблото, лос4ето за превклю4ване на къси-дълги и през проводници из4ислени от инжинери
steli написа:Pesho_sl,въпроосът ми е за ползата от релето,което не се споменава в отговора ти!!!Ако не можеш да отговориш-смислено-замъл4и
L&R написа:Ще се опитам и аз да напиша едно просто обяснение, защо се вдига напрежението върху лампите.
При стандартна инсталация на VW(спестени релета), тока за да достигне до лампата минава през:
R(клема акумулатор)+R(проводници на стандартната инсталация)+ R(контактен ключ)+R(разтоварващо реле, както знаем на стартер гаснат фаровете)+R(ключ светлини)+R(разпределител къси/дълги)+ R(предпазител) + R(цокъл на лампата)
При инсталация направена с релета пътя на тока е:
R(клема акумулатор)+ R(предпазител) + R(подсилени проводници)+ R(контакти реле) + R(цокъл лампа)
Както се вижда долу има по малко R-ове, а отделно са с по-малка стойност.
doaiena написа:
Какъв ще е ефекта, ако се сложи тук това реле както е направил колегата за халогените!
Вижте последния пост на колегата tankishev: viewtopic.php?f=11&t=28191&hilit=%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8&start=15
Не можели цялата галимация да се избегне като се сложи реле на определеното за това си място!
actros1846 написа:Точно това на снимката е моста за клаксона, ако са тромби се слага реле там
doaiena написа:...
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 14 госта