Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
irko_k
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Направи си сам: Темпомат (само за ТДИ)

Мнениеот irko_k » Нед 14 мар 2010 18:03

Колеги много се извинявам,но 3-ти ден търся прословутата букса на Голф 4 1.9ТДИ AHF 110к.с. гледам като пукал сноповете от кабели,ровичкам,но така и не я откривам.Моля ви ако някои знае точно къде се намира да сподели,понеже съм голям мераклия :bowdown

niki0813
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki0813 » Пон 15 мар 2010 20:18

Колеги намерих буксата, сложих бутон от MFA,активирах с VAG COM, с помоща на мултицет занулих 1 и 4 през прекъсвача, другите 2 и 3 пин укасяват на 1 пин с моментните бутони/ проверено с мултицета / ПрезVAG COM наблюдавам действето на прекъсвача и моментните бутони - нулите стават единици при активиране, но така и не можах по време на движение да заработи темпомата въпреки отчитането на компютъра че бутоните работят. Някакви идеи от знаещите? Благодаря!!!

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Вто 16 мар 2010 2:19

При мен проблема е друг. Имам оригинално лостче, намерих въпросната букса, но кабела от лоста с тепомата не стига до долу и буксите са различни ( не пасват една в друга ) Трябва ли да има преходен кабел между тах с мъжка и женска букса или ?

Поздрави!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 16 мар 2010 10:24

g.enchev написа:При мен проблема е друг. Имам оригинално лостче, намерих въпросната букса, но кабела от лоста с тепомата не стига до долу и буксите са различни ( не пасват една в друга ) Трябва ли да има преходен кабел между тах с мъжка и женска букса или ?

Поздрави!

Да, трябва да си направиш около 60-70 см кабел (четири жилен) с който да ги свържеш двете букси. Такива букси силно се съмнявам че ще намериш, аз навремето търсех и по оригиналния ВАГ номер, но нямаше и не внасяха. За това си купих от магазин за аудио техника, две двойки букси. Направо изрязах двете оригинални, долу при бушоните и горе при лостчето, и ползвах четирите които купих.

niki0813
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki0813 » Вто 16 мар 2010 10:58

Колеги днес отново направих тест кръгче но уви само гледам как нулите стават единици а скороста не се застопорява. В първото поле кадето пише скорост по време на движение трябва ли да изписва километри - при мен стои на 0.0 и в полето кадето пише cruse control CL/BR/RE/AC/ON/ON само на последното се появява 1 , а бутоните реагират на AC и RE - 0 става 1. Как трябва да изглежда полето в единици когато е зададена скорост и трябва ли да показва моментната скорост в първото поле? Помогнете моля!

nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmikov » Вто 16 мар 2010 18:37

В полето за круиз контрол трябва да стане 0.1 и при мен стана като на едно от крачетата (14 при мен) на ЕКУ модула подадох + от контактния ключ. :да:

niki0813
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki0813 » Вто 16 мар 2010 19:34

Ето така изглежда в ВАГ КОМ
изключен темпомат
Изображение
Включен пркъсвач на темпомата
Изображение
Включен пркъсвач на темпомата и натиснат бутон СЕТ
Изображение
Включен пркъсвач на темпомата и натиснат бутон РЕСЕТ
Изображение

това са показанията като на 0.0 стоят speed km/h и cruise present? 0.0, ако някои има наблюдение при него как изглежда и работи нека да помогне

niki0813
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki0813 » Сря 17 мар 2010 21:05

Е никой не помогна, но аз все пак успях. Извадих буксата на ЕКУто - гледам намотан изолирбанд около кабелите -поразвих го и какво да видя един кабел от снопа СРЯЗАН на 5см от куплонга, гледам и се чудя ама ви казвам срязан си беше с резач. Направих мост с жичка понеже са много опънати кабелите и о чудо :shock в ВАГ КОМ полето speed се раздвижи, разбира се и темпомата заработи мигновенно. Та за да работи темпомата трябва да виждате моментната скорост в първото поле!!! А извода е че някои смотаняк неговата леля .. :bishop нарочно го е резнал, явно и преди е ползвана тази екстра на колата защото много лесно намерих буксата - направо си я видях като махнах капаците!

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Нед 28 мар 2010 23:24

Здравейте. Със Сеат Ибиза 1.9 TDI AFN 98г., нямам букса, нито кабели идващи от ЕКУто. Дори в аутодата-та на 34, 35 и 66 пин ми показва, че няма вързано нищо. Еднакви ли са ЕКУта на мойта Ибиза (Bosch EDC 1.3/1.4) и някоя 3ка с AFN двигател? Ако са еднакви, безопасно ли ще е да си изкарам кабели от ЕКУто и да ги вържа по същия начин?
Изображение

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 12 апр 2010 14:08

някой има ли идея за сеат кордоба 2004та ATD мотор, как седи въпроса за темпомат-а, букса ли/ пинове ли

stamenoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stamenoff » Сря 14 апр 2010 23:38

Колеги с голям интерес прочетох (почти :Mr Green Fun ) цялата тема съответно искам да поздравя автора (rusty) и да задам и едно въпросче :) Дали AAZ(55кв/75кс) мотор-а поддържа такава функция. Благодаря!

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Чет 15 апр 2010 13:10

AAZ няма компютър, затова няма таква функция.

stamenoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stamenoff » Чет 15 апр 2010 13:13

Alek написа:AAZ няма компютър, затова няма таква функция.

Ясно мерси :bowdown

Потребителски аватар
Trimontcium
Автомобил: А6
Двигател: AWT

Мнениеот Trimontcium » Пет 30 апр 2010 11:47

Дайте някакъв ориентир къде да търся буксата... Хванах се за главата от тези снопове... освен да следя къде излиза 14-ти бушон???

g.enchev

Мнениеот g.enchev » Пет 30 апр 2010 11:52

Trimontcium написа:Дайте някакъв ориентир къде да търся буксата... Хванах се за главата от тези снопове... освен да следя къде излиза 14-ти бушон???

Откачи бушониерата от щипките, вземи едно фенерче и търси зад нея в ляво - късо кабелче
Ето какво намерих в интернет
http://rumi68bg.snimka.bg/automobiles/t ... 756491.big

Успех ;)

Върни се в “Направи си сам!”