Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.
От къде да изкарам тавана (кората) мисля че през вратите няма да мине колата е пасат Б3 седан . 

Днес свалих и моя таван обаче като чистих дунапрена го поливах и с маркуча и сегасе чудя дали няма да си промени формата.
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, вчера си претапицирах тавана. Колата е Голф 3 - двуврат. Мога да ви кажа да го правите най-спокойно и че не е толкова сложно, не е дълга процедура и трябва да имате време и нерви. Направих ужасно много снимки - стъпка по стъпка. Така че, ако някой тръгне да си претапицира тавана и се чуди как точно става и какви са стъпките- нека ми пише или да пита в темата, а може и да ми пише и да му изпратя снимките в архив стъпка по стъпка!
П.П. За хората с шибидах - аз също имам и го претапицирах! Не махайте шибидаха, както ви съветват! Претапицирайте го директно, както е горе. Малко ще се изкривите, но резултата е налице и става супер яко без много проблеми!
П.П. За хората с шибидах - аз също имам и го претапицирах! Не махайте шибидаха, както ви съветват! Претапицирайте го директно, както е горе. Малко ще се изкривите, но резултата е налице и става супер яко без много проблеми!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Cocolino написа:Колеги, вчера си претапицирах тавана. Колата е Голф 3 - двуврат. Мога да ви кажа да го правите най-спокойно и че не е толкова сложно, не е дълга процедура и трябва да имате време и нерви. Направих ужасно много снимки - стъпка по стъпка. Така че, ако някой тръгне да си претапицира тавана и се чуди как точно става и какви са стъпките- нека ми пише или да пита в темата, а може и да ми пише и да му изпратя снимките в архив стъпка по стъпка!
Здравей, тъй като ще трябва да си оправям тапицерията на тавана, ако е удобно може ли да ми изпратиш снимки на адрес bidon86@abv.bg.
Благодаря предварително

-
- Автомобил:
- Двигател:
svetkogug написа:Cocolino написа:Колеги, вчера си претапицирах тавана. Колата е Голф 3 - двуврат. Мога да ви кажа да го правите най-спокойно и че не е толкова сложно, не е дълга процедура и трябва да имате време и нерви. Направих ужасно много снимки - стъпка по стъпка. Така че, ако някой тръгне да си претапицира тавана и се чуди как точно става и какви са стъпките- нека ми пише или да пита в темата, а може и да ми пише и да му изпратя снимките в архив стъпка по стъпка!
Здравей, тъй като ще трябва да си оправям тапицерията на тавана, ако е удобно може ли да ми изпратиш снимки на адрес bidon86@abv.bg.
Благодаря предварително.
Забравих да спомена, че колата е Голф 3 двуврат без шибидах
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, тъй като снимките са от порядъка на 700 МБ - около 250 снимки - който иска да му пратя подробното претапициране на тавана в снимки - нека си остави скайп!
Ако на някой му се занимава да направи една нова тема или да сложи най-важните снимки в темата - нека да пише и на него да му ги пратя и да го направи по-удобно за всички потребители
Ако на някой му се занимава да направи една нова тема или да сложи най-важните снимки в темата - нека да пише и на него да му ги пратя и да го направи по-удобно за всички потребители

Знаете ли къде във Варна има тапицер? Мисля, че няма да се справя сам!
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
yoyof1 написа:Знаете ли къде във Варна има тапицер? Мисля, че няма да се справя сам!
Ще се справиш! Не е толкова трудно! Ей сега ще ти пратя подробните снимки да видиш, че не е кой знае какъв майсторлък, както и на 1 колега, който също ми е писал!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги по кола ако някой я следи тази тема мога да кажа че изчетох доста добра и полезна информация относно проблема...в момента след около два три часа свалих кората която е невероятно крехка и затова се чупи принципно...опазих я здрава но мисля да я подсиля с нещо. Със щибидах съм и кората не се счупи там махнах и кората на щибидаха макар че ми изглеждаще невазможно но си има начин!
засега съм на етап да избера лепило съжелявам но ми се вижда леко несериозно да лепим тапицерията с тапетно лепило и ц200 както и да е дано да държи и да ефективно аз мисля за МОМЕНТ
ще видим...
Благодаря за информацията още веднъж!

ще видим...
Благодаря за информацията още веднъж!
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
И във крайна сметка кое лепило е най подходящо за претапициране че и аз трябва да правя тази процедура на пасата на стария!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лепило на ацетонова основа - Момент, Прома, Хелмитекс и др. подобни. Аз лично ползвах Момент.
- ilia_d008
- Автомобил: VW Golf III GTI
- Двигател: ABF 1995
jollycatman написа:Лепило на ацетонова основа - Момент, Прома, Хелмитекс и др. подобни. Аз лично ползвах Момент.
Спрях се на това лепило мисля че ще свърши перфектна работа!
http://www.vector.bg/a2/offers.asp?grid=27613
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2E 1994
Ето го и моето таванче:
http://img256.imageshack.us/gal.php?g=pic100722000.jpg
Един приятел като го видя и хоп почнахме и неговото Audi A4
.Ето и снимки от Audi-то:
http://img442.imageshack.us/gal.php?g=pic100803014.jpg
http://img256.imageshack.us/gal.php?g=pic100722000.jpg
Един приятел като го видя и хоп почнахме и неговото Audi A4

http://img442.imageshack.us/gal.php?g=pic100803014.jpg
svetkogug написа:Забравих да спомена, че колата е Голф 3 двуврат без шибидах
братле ще ми пратиш ли снимките че и аз трябва да го претапицирам ама дано си тука че ми трябва за утре

Ако Ви трябва таван от Пасат В3 комбара 1993/без шибедах/ и имате път към Лом-звъннете на 0899265934
ПОДАРЯВАМ ГО.
В МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ,БЛЕДО-СИВ ЦВЯТ.
P.S.
Сори за офтопика,искам само да помогна на някой колега.
ПОДАРЯВАМ ГО.
В МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ,БЛЕДО-СИВ ЦВЯТ.
P.S.
Сори за офтопика,искам само да помогна на някой колега.