Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Претапициране на тавана - /ръководство + снимки/.

Мнениеот Bai Sando » Сря 24 ное 2010 10:49

Защо да са чуждестранни?Има едни на български с едни картинки на едни каки mhihi
Който влезне все там ще гледа :Mr Green Fun
Според мен ако това са вестници,а не някъкъв вид плат или мушама трябва яко лак да има по тях,иначе ръбовете ще се отлепят :roll:

Потребителски аватар
barona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barona » Вто 30 ное 2010 11:22

след цялата реставрация на колата се стигна до там че докато не сложа кората на тавана не мога да продължа с монтирането на интериора
с лепилото за тапети и С200 и със старият плат нещо не се получава
предвид от каде съм и ако трагна да тарся плат с дунапрен в целият бургаски окръг претъпицирането на тавана ще излезе златно
изчетох цялата тема и въпроса ми е: ако някои от колегите които е ползвал дамаската с дунапрен/черна/ ако е възможно да даде телефон за връзка на ЛС да уредим намирането и закупуването на 2кв.м плат за претапициране на тавана БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Physicx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Physicx » Пет 03 дек 2010 17:48

Някой тапицирал ли си е тавана на Голф 4 черно или много тъмно сиво? Ако може някоя снимка да постнете тука !

Потребителски аватар
beyker_boy
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A
Контакти:

Мнениеот beyker_boy » Пет 03 дек 2010 21:12

ДО сега съм претапицирал 3 тавана - на Ауди 80, на Опел Астра и на Корадото ми, което е в гаража. Можете да видите в гаража как е станал тавана на Корадо-то. На Опела и на аудито таваните ги направих с плат, а този на Корадото е от някаква изкуствена кожа. Всяка една гънка се получава перфектно. На извивките около сенника и т. н. Аз лично използвам Течни пирони. Продава се в тубичка като на силикон. Бавно съхне и това до някъде е хубавото, защото имаш време да извиеш всички гънки. Като засъхне става здраво като камък. Опела от 4 години не е мръднал, а Корадото кара втора. Дано съм бил полезен. Скоро ще претапицирам и Голф 3 Комби, защото е той е тръгна Тогава ще се постарая да направя снимки.

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 04 дек 2010 1:17

Реших да претапицирам и моя таван.
Но първо да попитам няколко въпроса:
Колата е голф 3 с шибидах. По трудно ли се сваля тавана като е с шибидах ?
И ако се счупят щипки, има ли ги по магазините ?
И как се поправя дупка в тавана :?
Мога ли да ползвам кожа а не плат ?
Че докато четях първите 6-7 страници на темата ми хрума една идея:
черен или червен таван и по средата червена или черна емблема vw :wink:
Нещо еи такова http://img641.imageshack.us/gal.php?g=942068.jpg

Потребителски аватар
vanko88
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEK 1.6
Контакти:

Мнениеот vanko88 » Съб 04 дек 2010 10:00

Колега, ако ще тапицираш тавана сам с кожа, трябва да имаш опит не само в тапицирането, а също и с тапицирането с кожа. Кожата е по-труден материал за работа и опитът е задължителен, за да има положителен резултат. А иначе аз съм замислил един проект за черен или тъмно сив таван с емблрма на vw в средата, която да е бродирана. Питах кварталната шивачка, колко може да ми излезе удоволствието за емблемата и отговорът бе повече от задоволителен - 5-6лева. Но след като си претапицирах корите на вратите и подлакътника съм по-уверен, че ще успея. Без опит по-добре да не се пробва. Така мисля аз. Ако нямаш опит в тапицирането или по-добре на се захващай или потренирай. Това е моят съвет. :да:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 04 дек 2010 12:06

Тапицирането на автодетайл в комбинация с бродерията е добра идея :да: :да:

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Съб 04 дек 2010 16:26

vanko88 написа:Колега, ако ще тапицираш тавана сам с кожа, трябва да имаш опит не само в тапицирането, а също и с тапицирането с кожа. Кожата е по-труден материал за работа и опитът е задължителен, за да има положителен резултат. А иначе аз съм замислил един проект за черен или тъмно сив таван с емблрма на vw в средата, която да е бродирана. Питах кварталната шивачка, колко може да ми излезе удоволствието за емблемата и отговорът бе повече от задоволителен - 5-6лева. Но след като си претапицирах корите на вратите и подлакътника съм по-уверен, че ще успея. Без опит по-добре да не се пробва. Така мисля аз. Ако нямаш опит в тапицирането или по-добре на се захващай или потренирай. Това е моят съвет. :да:

Освен че нямам опит в нито едно от двете, се сетих че кората не е равна :?
Понеже съм с шибидах тя е издута. Пак може да се сложи емблема но трябва да е по малка. Явно ще се тапицира с плат.
А щипките ако се счупят, има ли ги по магазините ?

Потребителски аватар
pepss
Автомобил: VW Golf III Pink Floyd 1995
Двигател: 1.6 AEA

Мнениеот pepss » Съб 04 дек 2010 18:05

Да ти кажа, лесно става с кожа, опъване трябва и да се лепи на части, не наведнъж. Дали е издута кората или не няма значение- формата се запазва, но предварително се маха дунапрена, почиства се добре иначе от лепилото се сещай какво става. С гладка кожа не ми харесва как става, затова си тапицирах с една кожа дето стои набръчкана и ефекта е добър:
Изображение
Изображение
Изображение

Пожелавам търпение и успех :да:

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Нед 05 дек 2010 9:57

И аз миналата година си направих тавана с изкуствена кожа обаче след като махнах стария плат кората стана една мека и като го поставих обратно в колата тавана леко висна точно в центъра си, което ме навежда на мисълта, че на следващия ми таван няма да му махам плата.Иначе става готино.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Нед 05 дек 2010 21:11

Колега а ти с какво махна стария плат ???

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Нед 05 дек 2010 21:13

dangi_ написа:Колега а ти с какво махна стария плат ???

Махнах го с ръка и дърпане отлепи се много лесно :)

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Мнениеот da4ko » Вто 07 дек 2010 21:56

Колеги... аз само мога да кажа да не си давате парите по тапицери, ами с малко желание да си оправите колите сами, при това почти без пари. :Mr Green Fun
Взимате от магазина полихлоропреново лепило, по принцип всички са горе-долу една стока, както и плат по собствен вкус. Аз правя вече четвърта кола (моята и на още 3-ма колеги). Мога да кажа, че за по-малко от 3 часа с демонтажа, претапицирането, съхненето и отново монтажа, работата заспива. heavy metal zork
Пиша тоя коментар, защото гледам че много хора не са се ориентирали към точното лепило, плат или все още се колебаят дали да разглобяват по колата...
Е успех и без нерви :012: mhihi
Отговарял съм и ще отговарям на ЛС, който има нужда. Писал съм и по-напред в темата, има снимка тук и в гаража! :wink: :да:

Потребителски аватар
barona
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barona » Сря 08 дек 2010 20:59

благодарности :bowdown на egoist_ok които ми даде кординати на една фирма за платове и дамаски-по телефона и с куриерски услуги срещу 26лв се сдобих с плат за тавана с дунапренова основа не много черно

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 09 дек 2010 18:50

barona написа:благодарности :bowdown на egoist_ok които ми даде кординати на една фирма за платове и дамаски-по телефона и с куриерски услуги срещу 26лв се сдобих с плат за тавана с дунапренова основа не много черно

Е :?: остава да кажеш само коя е фирмата......Една фирма, един човек, на едно място. Дай кординати............моля :!:

Върни се в “Направи си сам!”