Идея за домашна аларма

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Идея за домашна аларма

Мнениеот Tinko » Съб 28 мар 2009 21:30

Истината е механична брава с електронно управление, без дупки и ключалки от външната страна... Дистанционното и контролера да не са от илиянци, а по възможност ръчно направени на честоти дето само собственика си ги знае... Алтернативи за отваряне има дори и без ток! Но не мисля, че точно тези неща трябва да се споделят тук... Има си хора за всичко ;)

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 28 мар 2009 22:29

lozan67 написа:Аз съм се спрял на този модел http://www.lesi-bg.com/bulkey/bk170.htm. Да имате някакви отзиви за него. Днеска мисля да мина през стройко да го видя на живо.

Като ходиш там да поздравиш Таня.....добри са ..имат автономно захранване......имаме няколко такива монтирани преди около 5-6 години работят и до ден днешен..без проблем...

Edesign
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Edesign » Пон 06 апр 2009 10:39

ето още една идея за ключалка
http://constructor.bg/shop/newsdesk_inf ... 2de1216b9a
работи до 20 карти и е супер за един апартамент. Четеца може да се монтира зад дървена врата и никой да не знае къде се намира само собственика да знае къде да сложи картата.
А за механизъм за заключване един палец от централно за 20 лева

друго хубво решение е пак с ГСМ но вече не с телефон а с хубав истински вграден модул
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11966
това може да работи или като аларма или като ключалка

Това са добри решения. А тези стандартни аларми с дистанционни и клавиатури какво правят, общо взето нищо. Пускат само една сирена, че то има китайски пиезо пищялки за врата по лев.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 10 апр 2009 22:38

Колега Edesign.....далече си от истината.....за съжаление китайските боклуци работят в пъти по добре от това което си посочил в линковете и са в пъти по евтини......
Трудноста в направата на врата с електрическо откл/закл е в електрическия механизъм и бакъп захранването ....и след като вратата ще се движи...т.е отваря се и се затваря безброй пъти кабелите ще са слабо място...и при авария ще си стоиш вън или вътре без да можеш да направиш нищо...ами жената,децата ,бабата,дядото....затова тези врати от леси и други подобни всичко е събрано вътре вкл. и акумолатора...има специално зарядно което работи само при затворена врата и ред други неща .....

А относно това ти изказване че......... тези стандартни аларми с дистанционни и клавиатури какво правят, общо взето нищо. Пускат само една сирена, че то има китайски пиезо пищялки за врата по лев......
аз лично те съветвам да не сравняваш аларма за лев и такава струваща 300-500 лв...без монтажа.....
а то и каруцата с магарето и Голфа се ползват за транспорт ама ........ :applause:

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Съб 11 апр 2009 12:46

Извинявам се, че забравин да напиша отзивите си от Стройкото :oops: . Младежът който беше на щанда наистина ме впечатли с отношението си. Разказа ми надълго и широко за действието, отговори безупречно на всичките ми въпроси. Наистина ме убеди, че изделието си заслужава парите. Докато траеше цялата ни беседа се събраха и още 3-ма потенциални клиенти. И като във всяка българска приказка края е кофти . Жената вече е зарибена за направата на разхода :mrgreen:, аз доволно казам- Загърни ми една за вкъщи. И оп греда, немаме налични след месец отваряме магазин в Сф. Имаше и един пич от Шумен и той беше готов с кешовицата. И сега чакам магазина да отвори.За целото Стройко сигурно едно стотина като нас са изтървали. Бе сложи там 10 комплекта поне наема да избиеш на щанда.

Izparitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izparitel » Съб 11 апр 2009 14:49

На пазара има алармени системи на прилични цени. Има изгодни комплекти - акумулатор, датчик за отваряне на врата, датчик за движение, контролен блок и сирена.
Не забравяйте фактора надеждност. Как Ви се струва нещо да се скапе докато сте на почивка и съседите Ви 5 дни да слушат нон-стоп рев на сирена? Не, че за малко пари ще е кай-знае колко надеждно, но все-пак фабричните алармени системи имат някаква надеждност. Продават се и такива с дистанционно управление също на прилични цени.
Алармите не помагат много - влиза крадеца и първата му работа е да прецака сирената. Ако е супер яко бронирана - с щанга я отскубва от стената и бум в кофа с вода. Сирената пищи 15-20 секунди и толкоз... Ако е по-калпава - на място се "неутрализира" със силови въздействия, ако е на високо на външна труднодостъпна фасада на сградата и е със собствен акумулатор вече може да се очаква да свърши някаква работа, особено, ако е по-гласовита.
Ако имате GSM известяване трябва да се върнете по-най-бързия начин - така поне ще предотвратите цялостно изнасяне на имуществото, но електроника, пари, бижута - забравете за тях.
Ако се задейства за щяло или нещяло ще Ви направи луди, за това в никакъв случай датчика за движение не трябва да е долнопробен. Обикновенно качествените датчици по това се различават, че не сраборват фалшиво от леки течения, от нагряването на стаята или части от нея от слънцето и т.н. Като се движи човек обикновенно всички датчици за движение сработват.

По въпроса с видеокамерите. Обикновенно в един блок камерите не могат да се скрият и външните първо се прецакват от човек, чието лице не се вижда/за всеки случай/. Вътре пък се търси и унищожава записвщото устройство - компютър или друго специализирано устройство за да не остане видеозапис. Разбира се има и левци дето си оставят физиономията записана, ама тия напоследък нещо са на измиране. Записите Ви няма да имат доказателствена стойност, но ако крадците са криминално проявени регистрирани все-пак ще са начална точка, ако някой реши да работи по случай.
Е, подобре с нещо отколкото без нищо, но някаква осезаема сигурност може да се получи само ако алармата се свърже към СОТ. Поне сега цените за охрана на жилище не са високи. Пълни гаранции пак няма, но при всяко задействане на алармата отива патрул да провери на място.
Да знаете що задействания се получават от мишки, хлебарки, домашни любимци, роднини с ключове за жилището, разсеяни собственици дето бъркат как точно се изключваше алармата, забравени климатици, отворили се от течението вътрешни врати, при яки студове и яки жеги... В днешно време на почти никой не му прави впечатление, че някъде се е задействала аларма - било то на кола или в жилище, освен, ако не е някое супер тихо малко жилищно блокче.

Ако имате бижута, не е зле да имате добри техни снимки. Често, ако крадците са наркомани леваци могат да заложат бижутата в някоя не съвсем далечна заложна къща. Ако някой от полицията си направи труда да ги издирва, то снимките могат да бъдат от полза за да се разплете чорапа, че иначе си е търсене на игла в купа сено.

П.П. Ако белята е вече станала изисквайте полицаите да направи оглед, като се изпрати група и вземете номера на преписката. Преди огледа не влизайте в разбитото жилище за да не ви откажат заради "нарушено местопроизшествие"! Ако не се направи оглед на място - да чакате някой да работи по случай или да Ви намери откраднатото е все-едно да чакате от умрял писмо - дори да бъдат намерени вещите Ви никой няма да знае, че на Вас са Ви били откраднати такива.

Edesign
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Edesign » Пон 13 апр 2009 7:07

Ronin написа:Колега Edesign.....далече си от истината.....за съжаление китайските боклуци работят в пъти по добре от това което си посочил в линковете и са в пъти по евтини......

Нещо си много заблуден - я покажи аларма с вграден ГСМ модул а не с телефон, която е по добра и евтина от посочената :?:
А относно ключалка с RFID малко трябва да си майстор за да си я направиш - например поставяш всичко в раклонителна кутия някъде и единственото което върви до вратата са 2 кабела - по магазините лесно се намират кабели с гарантирани поне 100 000 огъвания под 90 градуса.......
А относно алармите за 500 лв аз пак ти казвам те пускат само една сирена локално и най-много имат набирач по обикновена телефонна линия........
Вярвай ми смисъл без СОД в тези аларми няма аз поне от 10 години се занимавам и бих казъл че опитът ми е доста добър

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пон 13 апр 2009 23:19

Edesign написа:
Ronin написа:Колега Edesign.....далече си от истината.....за съжаление китайските боклуци работят в пъти по добре от това което си посочил в линковете и са в пъти по евтини......

Нещо си много заблуден - я покажи аларма с вграден ГСМ модул а не с телефон, която е по добра и евтина от посочената :?:
А относно ключалка с RFID малко трябва да си майстор за да си я направиш - например поставяш всичко в раклонителна кутия някъде и единственото което върви до вратата са 2 кабела - по магазините лесно се намират кабели с гарантирани поне 100 000 огъвания под 90 градуса.......
А относно алармите за 500 лв аз пак ти казвам те пускат само една сирена локално и най-много имат набирач по обикновена телефонна линия........
Вярвай ми смисъл без СОД в тези аларми няма аз поне от 10 години се занимавам и бих казъл че опитът ми е доста добър

Колега Edising....първоначално бях ти написал едни неща но после като ги прочетох и размислих.....засрамих се...от себе си...по една случайност отговарям за Х техника щатни и безброй нещатни.....Замислих се и дали да напиша къде работя но ще вземе да се изчервиш и ти гарантирам че си идвал да питаш поне веднъж как и защо......айде със здраве..... :applause:

Edesign
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Edesign » Вто 14 апр 2009 6:46

Хубаво е, че защитаваш фирмените си интереси :D И е много ясно къде работиш, дори сте ни били клиенти ....

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Пет 17 апр 2009 21:57

Edesign написа:Хубаво е, че защитаваш фирмените си интереси :D И е много ясно къде работиш, дори сте ни били клиенти ....

Нищо лично...просто се докачих на изказването "Нещо си много заблуден"...мисля че не е уместно при условие че държим най-големия пазарен дял в България......Весели празници на всички !

Върни се в “Направи си сам!”